Jag är mamma!

Tredje graviditeten: egenskaper av kursen och leverans

Inte så länge sedan föredrog familjer i Ryssland att ha en eller två barn. Få personer bestämde sig för att starta ett större antal barn. Idag har levnadsstandarden förbättrats avsevärt och statliga stöd från stora familjer har påverkat, så familjer är inte ovanliga och den tredje graviditeten, vars egenskaper borde vara kända för dem som planerar att gå med i stora familjer.

Tredje graviditeten: funktioner

Tredje graviditeten: egenskaper av kursen och leverans

En kvinna som har två barn kan ta en lugnare och mer ansvarsfull inställning till att vårda ett nytt liv. Det kommer inte att plågas av rädsla och tvivel orsakad av bristande erfarenhet. Hon kommer att kunna tolerera nästa omstrukturering i kroppen.

Det märks att samtidigt finns det mindre toxicoser och skarpa humörsvängningar. Dessutom kommer det definitivt inga problem med mjölken, eftersom hans mor har tre barn i överflöd.

Men uppfattningen döljer också vissa risker. Detta beror på att vanligtvis den tredje pjokkkvinnan väntar efter trettio år. På samma ålder har en person redan många kroniska sjukdomar - sjukdomar i samband med hjärt-kärlsystemet, mag-tarmkanalen, sköldkörteln, könsorganet.

De nuvarande hälsoproblemen kan påverka den nya graviditeten negativt. Därför, även i planeringen av begreppet, är det nödvändigt att genomgå en omfattande undersökning och bringa nuvarande tillstånd till relativ norm.

Äldre damer bör ta hänsyn till det faktum att en sen graviditet vid 35 år gammal tredje barn eller närmare fyrtio år kan åtföljas av alla slags missbildningar. Därför är det inte överflödigt att samråda med en läkare som är specialiserad på genetiska problem i förväg. Dessutom bör screeningtest inte försummas för att identifiera möjliga avvikelser i tid.

Många kvinnor är oroliga när den tredje graviditeten börjar bli mage. Obstetricians noterade att de första två graviditeterna endast blir synliga för andras ögon endast på den sextonde till artonde veckan, ibland den tjugonde. Vid efterföljande graviditet avrundas magen vanligen den trettonde femtonde veckan. Det är värt att överväga att dessa villkor kan växla i två veckor i en eller annan riktning, beroende på många faktorer.

Det är också viktigt för förväntade mammor att veta när födseln börjar i den tredje graviditeten, om korken har avgått. Tyvärr finns det inget bestämt svar. När korken går iväg i taget kan man förvänta sig att födelsen börjar om ett par timmar. Om den tjocka hemligheten fördelas i delar, så kommer kvinnan att se barnet i en vecka.

De första rörelserna hos fostret i den tredje graviditeten

Tredje graviditeten: egenskaper av kursen och leverans

Efter barnets föregående bäring börjar kvinnan känna rynkningen lite tidigare - redan från femtonde veckan. Naturligtvis är denna period ungefärlig. På exakt samma datum påverkar moderns individuella egenskaper, nivån på hennes aktivitet och graden av känslighet.

I allmänhet sker fostrets första omrörning under den tredje graviditeten på sju till åtta veckor. Men dessa rörelser är för lätta och försiktiga, eftersom embryoens storlek fortfarande är obetydlig. Även en erfaren mamma kan inte skilja mellan dem.

Antag inte att intensiteten i omrörningen beror på antalet barn som är födda till en kvinna. I denna fråga spelas huvudrollen av den utvecklande människans karaktär och hans nuvarande hälsotillstånd. Om modern vill känna fostrets tremor vet hon redan hur man provar sin verksamhet. För att göra detta är det nödvändigt att ta en obekväm position för barnet - ligga på din sida eller på ryggen.

När en baby sparkar för hårt, vilket orsakar kvinnans obehag, kan hon snabbt lugna honom - börjar läsa en bra berättelse, strida en tornig mage, eller lyssna på avkopplande, tyst musik.

tredje födelse: förberedande verksamhet

För att maximera sin egen hälsa måste en kvinna aktivt förbereda sig för ett tredje barns utseende. För detta ändamål rekommenderas det:

 1. Sex månader före den planerade befruktningen är det värt att starta speciella övningar för pressen för att stärka magen. Ju starkare musklerna blir, desto effektivare kommer de att stödja livmodern där fostret utvecklas. Du bör också ta tid och andra återställande sessioner.
 2. Efter två framgångsrika graviditeter är det viktigt att inte tillåta en stor uppsättning extra pund. Detta kommer bara att bli en extra börda på kroppen. Den tredje tiden att bli av med övervikt är svårare.
 3. Graviditet av det tredje barnet har en stark belastning på bäckens golv. För deras underhåll rekommenderas gynekologer att använda Kegel övningar. De bör utföras inte bara under barnets bärande stund, utan även efter att krummen har visat sig.
 4. Från den tjugonde veckan av graviditeten är det dessutom nödvändigt att använda ett stödbandage. Det skyddar bukväggen från överansträngning.
 5. Vi måste lyssna med särskild försiktighet till våra egna känslor i tid för att märka tecken på förlossning under den tredje graviditeten. Livmoderhalsen kan öppnas på kort tid, så förseningen är oacceptabel.
 6. För att ännu bättre stärka bäckens golv måste du regelbundet använda en kontrastdusch. Detta kommer avsevärt minska möjligheten till för tidig leverans, vilket säkerställer fostrets säkerhet.

Tredje graviditeten efter kejsarsnitt

Vanligtvis, efter en andra kejsarsnitt, erbjuds en kvinna frivillig sterilisering. Vissa vill dock ha en stor familj, trots eventuella hälsorisker.

Sådana upprepade operationer kan leda till många komplikationer och risker:

Tredje graviditeten: egenskaper av kursen och leverans
 • ökat hot om missfall
 • för tidig leverans
 • kronisk placenta insufficiens
 • skada på tarmkanalen;
 • skadade urinblåsare och urinblåsan;
 • Förskjutning av organ som befinner sig i omedelbar närhet av livmodern, deras deformation;
 • kraftig blödning
 • borttagning av livmodern
 • obehagliga konsekvenser av långvarig anestesi, fosterhypoxi;
 • bildning av vidhäftningar;
 • möjligheten till livmoderbrottslighet i linje med befintliga ärr;
 • ökad sannolikhet för dödsfall.

Funktioner av födseln efter kejsarsnitt

Den tredje graviditeten bör ske efter en viss tid, under vilken kvinnokroppen kan återhämta sig. Läkarna rekommenderar att pausen ska vara minst två till fyra år.

Tredje graviditeten: egenskaper av kursen och leverans

För att undvika förekomsten av oönskade uppfattningar bör du regelbundet ta preventivmedel. Det är förbjudet att skada livmodern under resten av tiden genom att skrapa, tvångsleverans och abortiv verksamhet.

Om det fanns en graviditet vid 37 år, kommer det tredje barnet troligen inte att födas naturligt. Under graviditeten undersöker specialisterna noggrant en kvinna, gör en professionell bedömning av situationen och väljer den föredragna varianten av arbetskraft. Om det finns en kejsarsnitt, kommer läkare inte bara att rekommendera, men rekommenderar starkt sterilisering för att rädda moderns liv.

Således blir det tredje barnet en riktig lycka för familjen, frisk och full, om mamman tar hänsyn till alla särdrag i hennes situation, planerar intelligent uppfattningen, kommer att följa läkares rekommendationer, kommer att vara ordentligt förberedd för den kommande födelsen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

86 + = 89