Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan?

Den gravida kvinnans organism börjar fungera i ett helt ovanligt läge från de första dagarna efter befruktningen. Det förändrar allt - från den hormonella bakgrunden till riktningen och hastigheten av blodcirkulationen. Huvudämnet, förlängning och bevarande av processen att bära ett barn är det så kallade moderskapshormonet - progesteron.

Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan?

Tack vare honom "grindar"Av födelsekanalen, jag. livmoderhalsen, förblir tätt stängd under alla nio månader. Den livmoderhalsiga kanalen är fylld med en tjock gelliknande substans som kallas slemhinnan. Det är hon som skyddar det framtida barnet från heterogen infektion och penetration i livmodern av patogena mikroorganismer.

Avgång av denna slemhinna i graviditeten anses vara den första anhängaren av den närmaste släkten. Det är för detta "symptom"Framtida mödrar kommer att känna igen signalen om behovet av snabba avgifter i mammalsjukhuset.

Slimplugg: hur man känner igen och inte misstas?

Om sådant fenomen, som en slimig kontakt, tycker ingen av kvinnorna om det utanför graviditeten. Men de som redan är i en "intressant position", och följer förändringarna i sin egen kropp, vet säkert - den här täta sammansättningen av transparent ämne är ett verkligt skydd för fostret. Precis som hålrummet i vår näsa utsöndrar slem för att skydda mot virusinfektioner, skyddar livmoderhalsen barnet från alla de faror som hans mor nästan dagligen står inför.

Harbinger av födseln, som från tid till annan förekommer från den 38: e gravidveckan, inkluderar slemhinnans utgång. Det kan emellertid inte kallas ett universellt fenomen: ibland kommer en klump från kroppen av en kvinna som redan är i färd med att leverera. Dessutom förvirrar vissa denna händelse med ett sådant farligt fenomen som läckage av fostervätska.

Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan?

Det bör förstås att de sanna föregångarna till födseln inte är oberoende.

Ett närmande möte med barnet du kan känna på den väsentliga sänkning av buken, "träning " slagsmål, en skarp obetydlig viktminskning, utflödet av fostervätska. Och här borde du inte lita bara på kvinnors, och nu också din mors intuition. Det är viktigt att lyssna på varje signal i din kropp i tid för att förstå - här är det, det börjar!

När ska man vänta på en trafikstockning?

Enligt läkare anses avlägsnandet av korken 2 veckor före det förväntade födelsedatumet anses vara optimalt. Men inte varje organism verkar i en ideellt planerad regim. Om du såg en slimig kork på dina underkläder - betyder det inte att du kan koppla av och plikta vänta ytterligare en halv månad. Din bebis kan börja fråga "till frihet»Efter 2 timmar. Självklart behöver du inte panik, särskilt i din situation. Men för att informera din obstetrikare-gynekolog, som leder graviditeten, måste du helt enkelt.

Det faktum att det finns patologiska syndrom, där avtagandet av blodproppen är en signal för akuta åtgärder för sjukhusvistelse. Ring din läkare och förklara när, hur och under vilka omständigheter din skyddande slem har gått. Hur ser koltan ut? Luktar det? I vilken färg är det målat? I förväg inspektera det och rösta alla nyanser av en specialist.

Vad ska vara trafikstockningen?

De flesta kvinnor är intresserade av: exakt hur detsamma ser ut, "höger»Skyddsslang? I princip varierar dess visuella egenskaper och kan det vara annorlunda. Dessutom kan det ha ett fundamentalt annorlunda utseende i samma dam med olika graviditeter.

Erfaren mammor säger att den bipolära blodproppen avviker något tidigare. Och det här är inte en trivial "gravid"Ett tecken, men ett kliniskt giltigt faktum. Den första födelsen är redan något "avslöja"Livmoderhalsen, vilket innebär att substansen hålls i den inte så tätt.

Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan?

Hur ser slemhinnan ut under graviditeten? Den har inte en klar form och liknar en vanlig klump av gelliknande konsistens. I vissa kvinnor är det transparent, vissa har en skumma nyans.

Kork kan inkludera blodår, och i normal graviditet anses detta inte som en anomali och indikerar inte möjlig obstetrisk patologi. Klubben kan också vara gul, grönaktig och rosa, och ibland ingår även alla dessa färger!

Så, låt oss se hur man skiljer huruvida slemplattan lämnar under graviditeten före förlossningen, eller har du risk för läckage av fostervätska?

  • Klumpen avviker i genomsnitt 3-5 dagar före det förväntade leveransdatumet. Läckage av vatten kan börja när som helst, även när upplösningen fortfarande är långt borta;
  • Färgen på slemhinnan, som försvinner under graviditeten, är beige, gulaktig, transparent, med blodårer. Vattnet har nästan alltid en rosa eller dämpad salladsskugga;
  • Konsistensen av slem viskös. Vattnet är absolut flytande, vattentätt;
  • Periodiciteten av pluggens utgång är flera dagar, i portioner som motsvarar 1-2 matskedar. Mindre ofta kommer hela blodproppen ut på en gång. Vattnet läcker ständigt, det finns en positiv reaktion "hostrest"(Separation ökar med skratt, hosta, nysning, plötsliga rörelser).

Vid en giltig avresa "skyddande klump"Du måste bara titta på dynamiken. Om det finns misstankar om läckage av vatten - är det nödvändigt att gå snabbt till sjukhuset.

Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan?

När det finns en process av reträtt av koaguleringen, känns kvinnan ungefär som i de kritiska dagarna. Visas karaktäristisk för menstruation som drabbar smärta i underlivet och bukhinnan. Detta kan ske när som helst, särskilt under morgontoaletten eller i duschen. Då kan du inte ens märka fenomenet.

Det är en annan sak om det hände något annat. Det är svårt att inte märka uppenbara spår av slem på sängen eller sänglinne, särskilt eftersom de nästan alltid är rikliga.

Varför ser du blodiga ådror?

Vid slutet av graviditetsprocessen glättas livmoderhalsen gradvis och förkortas. Detta tillhandahålls av naturen för att expandera och helt släppa födelsekanalen för barnet. I det här fallet skadas små kärl och kapillärer i organets kropp, så att du kan observera en ven med en karakteristisk färg i blodproppen. Av samma anledning kan själva korken ha en intensiv brunaktig tipp.

Vad ska jag göra?

  • Om korken har avgått tidigare än den 37: e veckan är det viktigt att omedelbart ringa till den observerande läkaren och ange vad som hände. Du kan ha för tidiga födslar och varje minut räknas.
  • Om det hände på den 38: e veckan eller senare, för att låta larmet och ringa, är läkaren inte nödvändig. Men det är nödvändigt att nämna detta vid nästa besök i kvinnornas samråd.
  • Om, tillsammans med korken från perineum, lämnar en stor mängd ljust skarlet blod, ring en ambulans omedelbart! Detta symptom kan indikera en abruption eller placenta previa!

Oroa dig inte om "riktiga" slagsmål redan har börjat, och gänget är fortfarande inte synligt. För det första kan det gå ut i födseln, och för det andra kanske du inte märker det tidigare.

Utgången till slemhinnan: när är det normen, och när är alarmklockan?

Och slutligen är huvudfrågan på alla framtida mammor - när den naturliga "en barriär"Förlorat blir barnet sårbart? Nej det är det inte. Den skyddas fortfarande av fostervatten. Han är fortfarande säker om det inte finns läckage av fostervätska.

Har du redan stött på ett sådant fenomen som avvikelsen från blodproppen? Då kan din födsel börja när som helst - om några timmar, dagar och till och med veckor. Nu är det dags att ställa in, förbereda, samla dina tankar och vänta på mötet med din älskade bebis.

Försök att inte oroa dig för bagage, samla gradvis saker du behöver i barnhemmet, utrusta barnkammaren. Låt ditt moderskap vara det lyckligast och sorglöst!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

92 − = 82