Vad är användningen av lever torsk under graviditeten? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Vad är användningen av lever torsk under graviditeten?

Torsklever är den mest feta, användbara och näringsrika delen av fisken, för vilken de bästa kockarna och nutritionisterna i hela världen böjer sig. Till det vanligare är det en annan färsk biprodukt, som också är ganska dyr. Men under graviditeten förändras smakerna drastiskt, och ibland vill du hylla dig med ovanliga och ovanliga produkter, vars existens endast var känd av prislappar i butiken.

Kvinnans misstankar i positionen når ofta bortom molnen, och det faktum att hon börjar tvivla på säkerheten eller användbarheten av bara en eller annan delikatess är ganska förståelig. Därför kommer denna publikation att ägnas åt huruvida gravid kan äta torsklever, i vilka kvantiteter och hur ofta.

Viktiga fördelar

För att inte ångra en enda öre som spenderas på en burk i levern, läs de positiva resultaten av sin vanliga konsumtion som mat:

Vad är användningen av lever torsk under graviditeten?
 • Den är rik på proteiner som lätt kan smältas.
 • Sammansättningen innehåller aminosyror, som vår kropp inte kan producera självständigt.
 • Leveren av denna exotiska fisk till oss är mättad med vitaminerna A, C, folsyra, vitaminer som ingår i grupp D och B;
 • Mineralkompositionen representeras av sådana element som: koppar, kalcium, fosfor, järn och mycket mer, även i formen som lätt kan jämnas av vår kropp. För gravida kvinnor är vissa spårämnen väldigt viktiga. Till exempel förhindrar järn anemi, kalcium förbättrar hår, naglar och hud, koppar har en antiinflammatorisk effekt;
 • Det anses vara den största fördelen med korrekt kokta fiskleverolja för gravida kvinnor är att det är på samma gång stärker immun mor och hennes framtida avkomma, och under amning en nyfödd ger hög intellektuell förmåga;
 • Gravida kvinnor vars dräktighet åtföljs av arytmi, högt blodtryck eller hjärt / kärlsjukdom, fiskolja och torsklever hjälpa lättare att överleva de åtföljande symtomen och lättare att flytta den intressanta positionen;
 • Heparin, närvarande i denna biprodukt, normaliserar blodkoagulerbarheten, vilket minskar risken för utseende och utveckling av trombos - en patologi som ofta följer med graviditet.
 • Om säkert lager kräver en kvinna att äta ordentligt, kan hon helt enkelt inte göra det utan en sådan delikatess. Och allt, för att det har ett skarpt innehåll av fett, och den mängd som finns där är extremt användbar. Den har feta omega-3-syror, vilket sänker kolesterol och ger blodcellerna den nödvändiga elasticiteten.

Kontraindikationer och förbud

Vad är användningen av lever torsk under graviditeten?

Det verkar som torsklever - Den mest idealiska produkten under graviditeten. Men det är inte så enkelt. Förmodligen, på grund av dess unika och rika komposition, kom den i närheten av läkare som erkände det som en farlig ingrediens för vissa kategorier av medborgare.

Det är till exempel oacceptabelt att äta med en skedburk för en burk, annars kan du prova problem med din egen lever och med din mage samtidigt. Dessutom, minska konsumtionen av delikatess rekommenderas för framtida mammor med initialt lågt blodtryck i artärerna och med stenar i gallan eller njuren.

Det är fortfarande värt att komma ihåg att människokroppen och den gravida, så speciellt, kanske inte uppskattar din önskan att mätta den med vitaminer och mineraler som härrör från en ovanlig och exotisk källa. Han kan reagera med en stark allergi och hypervitaminos, vilket kan påverka fostrets tillstånd och utveckling negativt.

Men den mest allvarliga skada som lever av Stilla havet torsk för gravida kvinnor kan ta är paradoxalt sett allt i samma höga innehåll av retinol eller vitamin A.

Det verkar som att den fruktansvärda kan förväntas från detta element?

Det visar sig att det har användbara egenskaper endast i små doser, medan en överflöd leder till inhibering av intrauterin tillväxt och embryonutveckling. Således är missbruk av en biprodukt under de tre första månaderna av dräktigheten fylld med allvarliga defekter i det centrala nervsystemet hos fostret, dess reproduktiva systemet, hjärtmuskeln, njurar och extremiteter. En överdos av vitaminer är lätt att se och en försämring av mycket välbefinnande den blivande mamman: hon känner illamående, ständigt vill sova, kan hon öppna kräkningar förekommer smärta i benen eller kraftigt och starkt rodnande ansikte.

Det antas att den dagliga normen för retinol under gestationsperioden inte får överstiga 700-1000 μg, helst bör samma index vara 800 μg. Notera, i en burk av burk-produkten innehåller 180% av den dagliga dosen av vitamin A. Detta innebär att bör unna en delikatess sällan, i mycket måttliga mängder, och späddes med andra produkter.

Exempel på användning

Om du verkligen vill njuta av torsklever ska du förbereda en klassisk version av mellanmålssallad, bestående av en blandning av följande ingredienser:

Vad är användningen av lever torsk under graviditeten?
 • Banker av huvudprodukten;
 • ett par kokta potatisar;
 • två kokta ägg;
 • en ny glödlampa;
 • 2 matskedar ärter konserverad;
 • grönt;
 • citronsaft;
 • salt och hemlagad majonnäs.

En "lätt" version av en sådan maträtt är gjord av en sådan livsmedelsbutik:

 • 5 stycken kokta ägg;
 • ett par färska glödlampor;
 • salt och slipad peppar;
 • burkar av burkbiprodukter.

I princip kan du enkelt göra dig en smörgås med en delikatess, otillgänglig för våra föräldrar vid ungdomsdagen.

Försök bara att göra ett liknande mellanmål så sällan som möjligt, och sätt brödet på brödet så tunt som möjligt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

73 − 63 =