Vad är farligt för stafylokocker en graviditet?

Staphylococcus är en patogen bakterie som förföljer en person hela tiden. Det hotar faktiskt inte friska människor. Men det är värt lite pribolet medborgare, och immunsystemet misslyckas, eftersom bakterien går “på offensiven” och blir skadliga svårt men också mycket farligt.

Det mest utsatta immunsystemet blir i rättvist sex under barnets graviditetstid. Och om framtida mammor dyker upp denna bakterie, är det viktigt att börja behandlingen, som kan rädda från oönskade konsekvenser, som en kvinna och hennes ofödda smulor. Låt oss därför prata om risken för stafylokocker under graviditeten.

Om sorter av Staphylococcus aureus

Forskare skiljer så många som 27 sorter av dessa patogener. Det är sant att endast 4 arter utgör en verklig fara för framtida mödrar. Därför förstår läkare först vilka stafylokocker en kvinna har och hur farligt det är för henne och hennes foster.

Nu listar vi de viktigaste sorterna:

Vad är farligt för stafylokocker en graviditet?
 • Staphylococcus aureus. Det anses vara den farligaste för framtida mödrar. Under graviditeten kan Staphylococcus aureus orsaka purulent inflammation i olika vävnader och organ av en kvinna;
 • Epidermal Det finns på huden och slemhinnorna. Det är denna bakterie som orsakar sådana problem som konjunktivit, herpes, etc. Det är värt att säga att när gravid epidermal stafylokock är inte så hemsk, men med amning kan det ge mycket problem. Till exempel, om patogena bakterier går in i bröstkörteln, är mastit säkerställd;
 • Den mest säkra för framtida mödrar är saprofyt stafylokocker. Men behandla inte sjukdomen lätt, det orsakar akut cystit och uretrit. Dessutom finns det komplikationer – inflammation av njurarna och urinblåsan;
 • Hemolytiskt. Denna typ av bakterier irriterar ofta framtida mödrar. Han orsakar sjukdomar som tonsillit och tonsillit. Det finns ett nederlag i slemhinnorna, vilket orsakar inflammation.
  Orsaker och tecken på hotet att förlora ett barn, sätt att upprätthålla graviditeten

Sådana patogena bakterier kan orsaka mycket problem och hotar både framtida mamma och hennes barns hälsa. Staphylococcus under graviditeten kan leda till komplikationer vid förlossningen, negativt påverka nyfödda. Därför är det viktigt att alla kvinnor bär småbarn att genomgå diagnostik. Och om det behövs, och behandling.

Vilka analyser ska överlämnas?

Vad är farligt för stafylokocker en graviditet?

Helst måste en kvinna, innan han planerar en graviditet, passera alla tester och se till att det inte finns några sjukdomar och infektioner.

Men det händer så sällan. Därför tas de flesta testerna från kvinnor som redan bär smulor.

När du kontrollerar resultaten ser specialisten på närvaron och antalet bakterier. Om damen har ett överskott av normen, är det i detta fall nödvändigt med behandling.

Som ett resultat av testen kan patogena bakterier hittas i olika organ:

 • Så, under graviditeten, uppträder saprofyt stafylokocker i urinen. Han är farlig eftersom han kan flytta från urinväg till njurarna, tränga in i blodet och provocera sepsis;
 • Om graviditet upptäcks i ett cellprov aureus (bakposeve), bär det också en hel del risker för smulorna. Och även om barnet inte kommer att behöva röra sig längs födelsekanalen under fosterperioden, så är det mycket svårt att undvika smitta. För smulor är detta mycket allvarligt;
 • Om graviditet upptäcks under aureus i näsan eller halsen, i sådana fall, ett utstryk tagna från slemhinnan, då finns observeras i allmänhet hemolytiska bakterier (ibland guld). Men kavitetsdata är inte lika farliga som om “infektion“Levde till exempel i blodet.

Om en graviditet i bakteriosi (smet) avslöjar stafylokocker, uppskattar först doktorn sitt antal. Först efter noggrann analys utnämns en särskild behandling som inte kommer att skada varken kvinnan eller det framtida barnet.

  Övningar efter födseln: Stärka bukmusklerna och minska vikten

Om symptom och tecken

Förutom test för förekomsten av patogener kan andra tecken indikera. De är direkt relaterade till lokaliseringsplatsen “skadedjur“. Mycket ofta symtomerna liknar förekomsten av andra sjukdomar. Det är på grund av detta att damer ofta inte ens inser att de har, säg inte bara ont i halsen, utan kroppens nederlag med en allvarlig infektion.

Symtomatologi kan vara annorlunda, här är några exempel:

Vad är farligt för stafylokocker en graviditet?
 • Dermatit, eksem, akne och andra hudskador
 • Problem med matsmältning;
 • rinnande näsa;
 • Smärta i halsen, pershenie, torrhet. Allt detta kommer att likna angina;
 • Obehagliga känslor i processen med urinering, liksom sömnad i ryggen och i nedre delen av magen.

En kvinna i “intressant“Ställning, borde klart förstå att förändringar i hennes kropp ska rapporteras till läkaren. Alla avvikelser från normen kan ha en dålig effekt på hennes hälsa, liksom på det ofödda barnets tillstånd. Även när du har en pimple på pannan, inte självmedicinera, gå till doktorn. Om du saknar någon sjukdom, kan konsekvenserna vara det mest hemska.

Om faran för stafylokocker aureus

Det har redan sagts att den största risken för framtida mödrar och deras barn är dolda av en gyllene bakterie. Andra typer av dessa mikroorganismer kan behandlas effektivt och de ger sällan oönskade konsekvenser.

En komplikation kan faktiskt vara mycket:

Vad är farligt för stafylokocker en graviditet?
 • Framtidens mamma kan påverkas av sådana sjukdomar som peritonit, lunginflammation, hudsjukdomar, hjärnhinneinflammation, purulenta processer. Under graviditeten, bli av med dessa sår, utan att skada fostrets hälsa, mycket, mycket svårt.
 • Om skadliga bakterier lever på huden tränger de ofta in i bröstkörteln och provocerar genom deras intrångsmastit.
 • Av de patogena bakterierna släpps farliga toxiner som kan påverka nyfödda. Om detta händer, visas på barnets hud stora blåsor som ger barnet smärta.
 • Om mikroorganismer kommer in i en framtida mammas blod finns det en fara att inte bara få sepsis, men också inflammation i hjärtens inre membran. Detta är fyllt med ett dödligt utfall för en kvinna.
  Graviditet i klimakteriet: myt eller verklighet?

Till alla ovan beskrivna konsekvenser inträffade inte, det är viktigt att göra behandling i tid av en gravid kvinna.

Hur man behandlar framtida mammor

Metod för behandling beror direkt på infektionens plats. Ofta ger experter individuella rekommendationer till varje patient.

De viktigaste drogerna i kampen mot patogener är följande:

Vad är farligt för stafylokocker en graviditet?
 • Antibiotika. Även om deras användning och inte önskvärt för damerna under perioden med att bära barnet, men behandling sällan görs utan dessa läkemedel.
 • immunmodulerande;
 • bakteriofager;
 • Om infektionen är “liv“I halsen eller näshålan föreskriver patienten sköljning och instillation;
 • Kvartsevanie.

Som du redan förstod kan närvaron av patogena bakterier i urinen eller smeten negativt påverka graviditeten.

Försök därför behandla alla infektionssjukdomar före uppfattningen av smulorna. Före början av “intressant“Situationen är mycket enklare. Ta hand om dina hälsa och framtida barn!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector