Vattentemperatur för badning av nyfödda, allmänna rekommendationer till föräldrar | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Vattentemperatur för badning av nyfödda, allmänna rekommendationer till föräldrar

Med barnets födelse finns det trevliga och spännande problem. Barnet är född helt hjälplös, all vård om honom ligger hos sina föräldrar.

Badning är en viktig del av hygienprocedurerna, så att nyfödda känner sig bekväma, temperaturen på vattnet i badrummet ska vara behagligt för kroppen.

Grundläggande regler för badande en nyfödd

Vattenförfaranden är användbara för nyföddas hälsa och välbefinnande.

De bidrar till:

Vattentemperatur för badning av nyfödda, allmänna rekommendationer till föräldrar
  • avlägsnande av ökad muskelton
  • underhåll av normalt hudtillstånd
  • förstärkning av immunitet
  • avslappning av nervsystemet.

För badande brukar man köpa ett barnbad, men du kan använda det delade badrummet, tvätta det noggrant före varje fyllning. Behandling bör ske med användning av natron. Under den första månaden är navel såret sårbart för infektion, så badning i kokt vatten rekommenderas.

Dekoktioner av örter - kamille, sträng, växtbensin hjälper till att lindra inflammation, främja läkning av huden. Ett alternativ till växter är mangan, dess svaga lösning desinficerar helt vatten. Missbruk inte tillsatser, de är tillåtna en gång i veckan. Den nyfödda hudens hud är känslig för eventuella irriterande medel, med frekvent användning av dekoktioner blir den övertorkad.

När du badar en bebis måste du följa vissa regler:

  • Rumstemperaturen får inte ligga under + 24º;
  • Vattenförfaranden bör helst utföras på kvällen före sänggåendet.
  • badtid - 5-10 minuter;
  • Under proceduren bör barnets huvud och axlar bibehållas;
  • du måste noggrant tvätta alla vikar i vilka smutspartiklar samlas - under nacken, i ljummen, under armarna, mellan fingrarna.

Vad är den optimala temperaturen för att bada en nyfödd?

Den nyfödda organismens organism är vid bildningssteget, det är inte kapabelt att normal termoregulering. Varmt eller kallt vatten kommer säkert att ge obehag hos nyfödda. Stress från frysning eller överhettning kommer att påverka barnets attityd till badning.

Vad är den optimala temperaturen för att simma i en nyfödd? Även i livmodern, får barnet används för att temperaturen i 36,6-37º C. nedsänkning i en liknande miljö kommer att känna igen och behaglig för barnet.

Vad är farligt överhettning av barnet?

På grund av att vara i varmt vatten, kan huden rädda hos barn, temperaturen kan stiga, andning blir svårt. Vid förekomsten av sådana tecken är det nödvändigt att få barnet från ett badrum. Dessutom öppnar den uppvärmda huden porer, vilket gör att infektioner kan attackera barnens kropp. För att inte göra misstag måste varje mamma köpa en termometer för vatten och noggrant övervaka dess mätningar. Termometern bör inte höjas över 37º C.

Kallt vatten används av föräldrar som ett sätt att temperera ett barn. Men denna procedur kräver en gradvis minskning i grader. Att doppa i ett kallt bad kommer att orsaka obehag, barnet gråter. Överkylning hotar en bräcklig kropp med förkylningar och problem med urinsystemet hos barn.

Den första badningen är en viktig händelse för unga föräldrar

Den första nedsänkning av barnet i badet blir en liten, men oförglömlig händelse för unga föräldrar. För att lämna bara trevliga minnen är det nödvändigt att göra allt korrekt.

Barnläkare ger inget entydigt svar när det rekommenderas att bada den nyfödda för första gången. Tidigare rådde läkare att torka barnet med våta servetter de första två veckorna, innan navelsträngningen övergrowing. Nu är det rekommenderat att bada barnet efter att ha kommit från sjukhuset.

Att köpa ett separat bad bör förenkla livet för en ung mamma. Det är mycket lättare att tvätta barnet genom att ställa in kapaciteten till en bekväm höjd. Barnet kommer att känna sig säkrare i ett litet utrymme, och moderen behöver inte böja sig lågt.

Vid det första badet använd kokt vatten, kylt till en temperatur av 36,5-37ºC. Om kaliumpermanganat läggs till det är det bättre att linda barnet i en blöja. Tyget kommer att utesluta den känsliga hudens kontakt med de frätande, icke upplösta kristallerna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att välja en termometer för vatten, eftersom det kommer att behövas för daglig användning.

Vattnets temperatur för att bada en nyfödd mäts med en speciell alkoholtermometer. Till skillnad från kvicksilver har den inte farliga toxiska komponenter. Enheten är innesluten i ett slitstarkt plasthus som inte värmer upp och bryts inte. Vanligtvis är det gjort i form av en ljus leksak som trivs barnet under badning. Så att mammor inte glömmer vilken temperatur som badar den nyfödda, på en skala av ca 37º finns ett speciellt märke.

Vattentemperatur för badning av nyfödda, allmänna rekommendationer till föräldrar

Vissa föräldrar kontrollerar vattentemperaturen med en armbåge. Trots det faktum att huden är mer anbud, är en vuxnas personliga känslor inte objektiva. För att 100% säkerställa barnets säkerhet är det bättre att använda en alkoholtermometer.

När du fyller badkaret, häll sedan kallt vatten och späd sedan varmt. Temperaturen bör mätas efter blandning. När termometern visar 36,6-37º kan du ta med ett barn.


Det första badet ska ta högst 5 minuter, varaktigheten ökar varje dag. Vid 6 års ålder lämnas barnet i badrummet i 15 minuter, och vid året - med 40. För att sänka barnet i vattnet ska vara försiktig och lugna honom med ömma ord.

Det optimala sättet att tvätta ett spädbarn är en mjuk mitten, den kan lätt tvättas. Shampoo vid den första badningen behövs inte, om barnet har en ljus fluff, så kan du tvätta huvudet med babysond. Handduken för barn är förberedd på förhand, den omsluter omedelbart, men inte gnidas, men lätt genomblötas genom huden.

Föräldrar bör välja tid för badning, med fokus på barnets egenskaper. Om vattenförfarandet fungerar, är det avkopplande, så borde det göras innan en natt sova. I det fall då badning stimulerar aktivitet är det bättre att göra det på dagtid.

Tempering en nyfödd - när kan jag börja förfarandet?

Härdning är fördelaktigt för barn, denna procedur hjälper till att stärka immuniteten. Barnet är mindre sjukt förkylt, stärker nervsystemet. En stark organism kommer lättare att klara av virus och bakterier som attackerar barnet under den kalla årstiden. För att göra härdningen till nytta, och inte skada, bör proceduren vara gradvis.

Vattentemperatur för badning av nyfödda, allmänna rekommendationer till föräldrar

Temperaturen för badning av en nyfödd bör minskas med 1º i 4-5 dagar. Glöm inte att i 15 minuters badning svalnar vattnet. Mjukt sätt att härda blir inte stress för barnet. Han kommer att vara aktiv i kallt vatten om han blir van vid det.

Särskild försiktighet bör ges till härdning av svaga barn. Det rekommenderas att starta proceduren när barnet är i gott humör, om han gråter och passar, är det bättre att skjuta i svalt vatten.

Under de första tre månaderna bör vattentemperaturen inte falla under 28º. Effektiviteten av härdning påverkas av procedurernas systematiska karaktär.

I badprocessen är det viktigaste att lyssna noga på ditt barns stämning och önskningar. Du kan inte lämna barnet i badet ensam, även när han redan är konfidentiellt sittande.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 4 =