Årsaker til avføring i et barn | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Årsaker til avføring i et barn

I løpet av den første måneden av livet defiserer barnet ofte, og avføringen blir mindre hyppig. Foreldre skal overvåke denne indikatoren. Normalt er avføring av barnet en grus av brun farge. Imidlertid kan det nyfødte magesekken ikke fungere normalt, så avvik blir ofte observert, for eksempel skum i avføringen. Hvis avføringen er av en merkelig farge eller ubehagelig lukt, er det nødvendig å konsultere en barnelege.

Hvorfor skummet i avføringen kan vises hos spedbarn

Årsaker til avføring i et barn
  • Allergi til morsmelk. Alt som en pleie mor bruker, faller helt sikkert inn i morsmelken. Ikke alle produktene er like godt oppfattet av barnets umodne fordøyelsessystem. En lignende reaksjon kan oppstå ved innføring av komplementære matvarer, for eksempel i tidlig alder, feil valg av juice eller blandinger for ernæring;
  • av narkotika. En liten del av stoffene kan trenge inn i brystmelk, henholdsvis, inn i kroppens krummer. Først av alt, blir de negativt påvirket av fordøyelseskanalen. Slike reaksjoner kan oppstå selv når helt ufarlige stoffer brukes, for eksempel “Espumizan“;
  • dysbacteriosis. Denne sykdommen er alltid ledsaget av en lidelse i mage-tarm-funksjonen. Vanligvis er det en avføring med skum, der rester av ufordøyd mat er synlige. Mange nyfødte opplever transittdysbiose, som går alene og krever ikke spesifikke aktiviteter;
  • Ubalanse av morsmelk. Dette skjer når barnet ikke får nok til bakmælken, som er den mest næringsrike. Feil oppmating fører til problemer, siden babyen bare mottar melk foran;
  • Årsaker til avføring i et barnLaktaseinsuffisiens. Mangel på laktase kan oppstå på grunn av mangel på tilstrekkelig mengde av det tilsvarende enzymet. Det siste barnet får med morsmelk. Hvis sistnevnte ikke er nok, vil avføringen bli skummel, med en ubehagelig lukt;
  • Dårlig ernæring. Hvis barnet er konstant underernæret, er det mangel på næringsstoffer, noe som fører til en forandring i funksjonen i mage-tarmkanalen og dermed avføringstilstanden.
  • Økt gassformasjon. Ofte vises skummet i avføringen i barnet under flatulens og kolikk. Dette skjer ofte på egen hånd. Imidlertid anbefales en sykepleier å ekskludere fra kostholdet en rekke matvarer, for eksempel kumelk;
  • infeksjon. Selv nyfødte barn kan få en tarminfeksjon. Men en slik sykdom er ledsaget av andre symptomer, som akutt smerte i magen og feber.

Lys skumlig avføring

Årsaker til avføring i et barn

Avføringen er normalt brun. Dette skyldes tilstedeværelsen av stercobilin, det viktigste pigmentet av avføring. Farge avhenger ikke bare på dette pigmentet, men også på maten som er konsumert. Lys og skumaktig avføring observeres ofte med et plantediet, som observeres av sykepleieren etter fødselen.

Skum kan også oppstå hvis du bruker for mye melk. En lett avføring kan indikere mangel på galle eller tilstedeværelsen av putrefaktive formasjoner i tarmen. Sjelden, men fortsatt skjer, er denne faren av avføring forårsaket av en tarminfeksjon.

Gul avføring med skum i nyfødt baby

I det overveldende flertallet av tilfeller indikerer dette en forbigående dysbiose. Denne sykdommen rammer oftest barna i de første 6 månedene av livet. Transient dysbacteriosis refererer til borderline forhold som oppstår bare i perioden med nyfødte. Beskytt babyens kropp er i stand til morsmelk, mettet med stoffer som er nødvendige for normal funksjon av immunsystemet.

I denne situasjonen anbefales det å bestå testen for dysbiose. Hvis sistnevnte ikke har oppdaget en avvik i sammensetningen av mikrofloraen, kan årsakene til gul skumfekter være skjult ved senkningen av babyen til brystet; mangel på en fôringsplan begrensning av melk brukt av babyen; ekstra fôring med te eller vann. Barnelege behandles i tilfelle når det ikke er noen vektøkning.

Det nyfødte har vannaktig avføring med skum

Årsaker til avføring i et barn

I dette tilfellet får avføringen en sur lukt. Hvis barnet har avlet på en bleie, så vil det være en vannaktig flekk rundt avføringen. I dette tilfellet varer prosessen med tømming av tarmen opp til 15 minutter (avføring utskilles i små porsjoner). Barnet kan peke selv når gassene er av. I dette tilfellet er fargen på avføring vanligvis lys eller gulaktig.
Dette skjer ofte når prosessen med å fordøye karbohydrater er ødelagt: de er ikke fullstendig fordøyet, slik at de forblir i kroppen i uendret form. Karbohydrater tiltrekker vann, som følgelig påvirker avføringen.

I tillegg kan denne tilstanden ledsages av mangel på laktase (kroppen kan ikke fordøye melkesukker). Som et resultat dirigerer sistnevnte med tarmelementer og bakterier, dannes gasser, avføringen blir skumaktig.

Korrekt organisert amming vil bidra til å takle problemet: å mate på en individuelt kompilert tidsplan; Ikke begrenset bruken av melk i de første månedene av livet.

I stedet for avføring oppstod vann og skum

Årsaker til avføring i et barn

Denne konsistensen av avføring forekommer ofte med tarminfeksjon. Sistnevnte er ikke et unntak hos spedbarn på grunn av deres skjøre mikroflora. Hvis det er oppkast og feber, må du ringe en ambulanse. Ellers, når disse symptomene er fraværende, kan du prøve å lindre tilstanden til barnet selv.

For det første medfører utslipp av væskefecer tap av vann og salt, noe som kan utløse dehydrering. For å unngå dette er det nødvendig å gi barnet en saltløsning. For det andre bør du ikke gi babyen for mye vann. For det tredje kan du ikke slutte å amme, men det er bedre å mate krummen mindre, men oftere.

Hvit skummende avføring av en nyfødt

Hvis det er hvite klumper i tarmen avføring, vær ikke bekymret, siden dette er ganske vanlig fenomen, som indikerer restene av ufordøyd melk. Årsaken er ganske banal – overeating. Følgelig er det nødvendig å begrense fôring litt.

Hos barn opp til året er hvite avføring forårsaket av underernæring, og ikke på grunn av tarminfeksjoner. For eksempel oppstår misfarging ofte med tidlig introduksjon av komplementære matvarer. I fremtiden vil dette fenomenet forsvinne alene.

Dette kan oppstå etter bruk av medisiner, for eksempel paracetamol.

Grønne avføring: avføring med skum i barnet

Årsaker til avføring i et barn

Årsaken til denne skyggen kan være bilirubin, som gradvis elimineres fra kroppen. I tillegg avhenger denne indikatoren i stor grad på ernæringsmødrenes næring. For eksempel kan spising spinat, persille, brokkoli, dill påvirke fargen på babyens avføring.

Dette kan sies om babyer som mottar lokke – etter en stor del av brokkoli kan bleen fylles med en grønn masse.

Imidlertid kan en grønn avføring indikere at babyen bare blir matet av den fremre melken. Det er farlig fordi babyen ikke har nok laktase, noe som resulterer i gasser, avføringen endrer konsistensen.

Først må du sørge for at alt er bra med amming. Om nødvendig gjøres det rettelser. Hvis laktasemangel ikke elimineres med denne metoden, foreskriver legen passende enzymer som oppløses i morsmelk før fôring.

Slime og skum dukket opp i avføring av babyen

Årsaker til avføring i et barn

Dette fenomenet i overveldende flertall indikerer dysbiose. Grønn farge av avføring med mucus og skum kan ledsages av kolikk, hudutslett. Følgelig blir babyen rastløs, spiser dårlig og sover.

Slim kan også oppstå i tilfelle når babyen er på kunstig fôring, og melkeblandingen passer ikke på den. Det er verdt å endre sistnevnte og se reaksjonen av krummene.

En annen mulig årsak er at jernet finnes i en rekke blandinger.

Hva om babyen har avføring med skum?

Eliminere dette fenomenet kan være mange metoder, men ikke haste, fordi det kan gå selv. Først av alt anbefales det å korrigere ringen til sykepleiemoren, så vel som tilføringsregimet. Det kan hende du trenger hjelp fra en barnelege til å sette en babyes daglige krav til melk.

I noen tilfeller kan det være nødvendig med medisinske midler (pulver, kapsler, tabletter).

Hvis det i tillegg til å endre farge og konsistens i avføringen, er det andre symptomer – søk hjelp umiddelbart fra en spesialist! Ta vare på barnets helse og ikke selvmedisinere!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

83 + = 84