Årsaker til urin turbiditet i barnet | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Årsaker til urin turbiditet i barnet

Vanligvis er urinen gjennomsiktig, fargen varierer fra halm til lys gul. Transparens skyldes det faktum at alle komponenter i denne biologiske væsken er i oppløst tilstand. Utseendet til litt ugjennomsiktig er ikke alltid en unnskyldning for panikk, siden dette kan skje med langvarig stående. Hvis det ikke leveres til laboratoriet på kortest tid, er det mulig å utfelle salter av urinsyre.

Årsakene til utseendet av skyet urin hos et barn

Mulige årsaker er oppføring av epitel i urinen fra de ytre kjønnsorganene, noe som er vanlig hos kvinnelige individer.

Årsaker til urin turbiditet i barnet

Hvis hygieniske prosedyrer ikke ble utført før innsamling av materiale, kan oppføring av epitelceller, slim og bakterier fra vagina inn i det forandre gjennomsiktigheten. Imidlertid kan brudd på denne indikatoren utløses av patologiske endringer i genitourinary systemet. Hvis avvikene observeres i flere dager på rad, inneholder urin flak, slimfibre, strenger, du må se en lege og overlevere testene. Barneleger hevder at ikke alle tilfeller indikerer endringen i indikatorer alvorlige patologier i den voksende kroppen.

Men med turbiditet, utkast, er det nødvendig å konsultere en lege for å avgjøre om dette er en norm eller en avvik. Først må du være oppmerksom på holdbarheten til det oppsamlede materialet. Vanligvis vil urinen til en sunn baby bli overskyet bare etter en stund: Mineralsalter vil utfelle, det vil krystallisere. Derfor, for analyse er det nødvendig å samle kun frisk morgenurin. Men hvis foreldrene la merke til at materialet som er samlet om morgenen, er forskjellig fra normen, er det mulig å mistenke noen forstyrrelser i organismenes virkemåte, særlig sykdommene i det genitourinære systemet.

De viktigste provokasjonsfaktorene:

Årsaker til urin turbiditet i barnet
 1. Dehydrering, eller dehydrering av kroppen. Brudd på vannbalansen skjer ganske ofte
  i den varme sesongen, spesielt med et lengre opphold på gata. Også dette skjer med en flytende avføring, oppkast, for eksempel med forgiftning. Årsaken kan være et banalt brudd på drikkregimet, det vil si foreldre gir barnet for lite væske;
 2. En dramatisk endring i kostholdet. I dette tilfellet endres fargene og sammensetningen av urinen. For eksempel, hvis babyen spiste rødbeter, kan urinen bli oransje eller rosa;
 3. Katarralsykdommer, ledsaget av en økning i kroppstemperaturen. I dette tilfellet er behandlingen symptomatisk, med sikte på å stoppe kalde symptomer. Terapi er foreskrevet av distriktet barnelege;
 4. En alvorlig forbrenning, som er ledsaget av tilbaketrekking av vevsavfallsprodukter gjennom urinsystemet. Behandling avhenger av graden, sværheten av tilstanden til babyen, etc .;
 5. I inflammatoriske sykdommer i nyrene og andre organer i urinsystemet, som eskorteres av blodceller i urin (leukocytter og erytrocytter);
 6. Parenchym gulsot er en tilstand som oppstår med hepatitt. Urinen blir overskyet, den kan bli mørkbrun i farge;
 7. Hepatisk kolikk eller mekanisk gulsott. Fargen endrer seg til gulgrønn, det er også observert skyighet.

Torrvann urin, som dukket opp i et spedbarn

Årsaker til urin turbiditet i barnet

I de første dagene av et barns liv er dette fenomenet helt normalt. I de neste tre til fire dagene endres fargen til lys gul. En lignende situasjon i et spedbarn kan bli observert under introduksjonen av utfyllende matvarer, fordi sammensetningen av mat endres. Etter en stund vil indikatorene gå tilbake til normal. Hvis barnets mørke, mettede og overskyne urin ble observert bare en gang, så var sannsynligvis årsaken skjult i barnets naturlige reaksjon på endringer i diett eller ubalanse i væsken.

Også dette kan skje hvis barnet har vært tålmodig i lang tid. Hyppig utseende av fremmede urenheter - tegn på patologi, nemlig en inflammatorisk sykdom i urinsystemet. Selv et spedbarn kan utvikle en betennelse i blæren eller urinveiene, en purulent betennelse i nyrene. Alle disse plager er forårsaket av infeksjon i kroppen eller alvorlig hypotermi.

Hvorfor utviklet barnet uklart urin med sediment?

Et lignende fenomen kan være et symptom på diabetes mellitus. I dette tilfellet har urinen ofte en søt
lukt. Dette avviket indikerer en økning i konsentrasjonen av mineralsalter i kroppen, noe som er en av årsakene til dannelsen av steiner. Når en overskyet, hvitaktig urin dukker opp, mistenkes den fete degenerasjonen av leveren, noe som er ganske sjelden. Det er ikke nødvendig å ekskludere og medfødte trekk i urinsystemet, og saltmetabolisme i kroppen.

Årsaker til urin turbiditet i barnet

Årsakene kan være skjult ved inntak av en rekke medisiner. Samtidig er de ganske naturlige. Når du besøker en lege, bør sistnevnte ta hensyn til legemiddelbehandling, utført i nyere tid.

Noen ganger skjer det at i en sunn gutt blir urinen grumlig, men hvis dette skjer alene, blir det ikke ledsaget av flere tegn på helseskader, så legg ikke vekt på dette. Dette kan observeres om morgenen, etter en drøm, eller på grunn av endring i vannbalansen.

Periodisk er slike svingninger i urintilstanden helt akseptable.

Hvorfor har barnet uklart urin, med flak og andre fremmede stoffer?

Så konkluderer vi sammen, under hvilke forhold det er nødvendig å henvende seg til en polyklinikk for ytterligere forskning:

Årsaker til urin turbiditet i barnet
 1. Muddy farge, flak - tilstedeværelsen av bakterier og mineralsalter. Ofte oppstår dette med inflammatoriske sykdommer i urinsystemet. For å nøye etablere diagnosen, er det pålagt å levere materialer til en laboratorieundersøkelse av en polyklinisk. Det er verdt å huske at hvis det oppsamlede materialet varer flere timer, varierer det i bunnfallet, som er mineralsalter, så du må levere det til analyse på kortest mulig tid.
 2. Turbiditeten forårsaket av tilstedeværelsen av m leukocytter og erytrocytter. Dette skjer ved forgiftning, smittsomme sykdommer, når leveren mottar mange røde blodlegemer, og det har ikke tid til å behandle dem. En lignende situasjon oppstår når hepatocytter er skadet og normalt ikke kan behandle hemoglobin;
 3. Hvis dette fenomenet er ledsaget av feber og magesmerter, er det nødvendig å undersøke babyen på patologi av nyrene og urogenitale systemet;
 4. Hvis det er høy temperatur og en overskyet, rik gul urin, kan du mistenke dehydrering. For å forhindre en slik situasjon er det nødvendig å gi rikelig med vann til barnet med mineralvann som inneholder mineralsalter;
 5. Muddy urin i barnet, med en sterk lukt - som et eksempel, urinveis sykdommer, diabetes, aceton. Foreldre kan selv sjekke urinen for innholdet av aceton med spesielle teststrimler, som kan kjøpes på apoteket.
 6. Muddy og mørk, nesten brun - høyt innhold av gallepigmenter. Lignende skjer i hepatitt.

Med forsvinning av gjennomsiktighet, endringer i farge og lukt, andre tegn på patologi, er det nødvendig å besøke en lege og ta en kontrollanalyse for å beskytte barnet.

Hvis et brudd på denne indikatoren indikerer en sykdom, gjør tidlig oppdagelse og behandling prognosen gunstigere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

70 + = 73