Bandasje for gravide kvinner | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Bandasje for gravide kvinner

Bandasje er en ortopedisk enhet for å støtte magen under graviditet. I tillegg kan bandasjen brukes til å forhindre tidlig føtal senking.

Den er designet for å redusere byrden på nedre rygg, slik at smerten går, den gravid føles bedre, det blir lettere å gå, vekten i bena og gjennom hele kroppen passerer.

Når skal jeg ha på seg et bandasje?

Bandasje for gravide kvinner

Forbindelsen er ikke en obligatorisk enhet for bruk under graviditet. I regel utpeker legen ham i visse tilfeller. I utgangspunktet ble denne enheten utviklet for å redusere belastningen på ryggraden og redusere ryggsmerter.

I tillegg er den elastiske bandasjen foreskrevet med underutvikling av livmorhalsen, trusselen om abort, arr på livmoren som følge av keisersnitt eller andre operasjoner, samt i dobbelt eller trippel.

Det anbefales å bære bandasje med lav føtale stilling, spesielt hvis bukmuskulaturen er svak, er dette nødvendig for å forhindre at barnet synker for tidlig. Svært ofte hjelper bandasjen med lav ryggsmerter på grunn av klemming av nerven, uten at smerten kan øke så mye at det blir vanskelig å gå.

Enheten er foreskrevet av en fødselslege-gynecologist, det anbefales å begynne å bære bandasje til gravide når 22-30 uken kommer. I noen tilfeller kan det foreskrives senere, når det er smerter i nedre rygg.

Hvis bukmuskulaturen er godt utviklet, er det ingen indikasjoner på bruk av bandasjen, det er ikke nødvendig å bruke den, spesielt siden beltet erstatter musklene, og dette er ikke alltid nyttig.

I tillegg er det elastiske midjebåndet i noen tilfeller helt kontraindisert. I bekken eller transversal presentasjon av fosteret, forstyrrer det barnets frie bevegelse, på grunn av hvilket barnet ikke kan vende seg til ønsket stilling. Hvis etter 24 uker presentasjonen er feil - beltet kan ikke brukes.

Typer av bandasjer

Bandasjer er prenatal, postnatal og universell, eller blandet.

Prenatal er utstedt i form av truser og belte. Truser er ganske behagelig å ha på, lett å kle på, men de må vaskes hver dag, som alle undertøy. Den elastiske innsatsen er inne, den er ikke så tett og bred som i beltet.

Truser kan være høye og lave. Å ha på seg et korsett er bedre i utsatt stilling for å distribuere trykket riktig, mer - nederst, mindre - på toppen. Blant trussene er det modeller med lås mellom bena.

Beltet er veldig populært blant forventede mødre, det er veldig populært blant gravide kvinner, siden det er nesten usynlig under klær og det er ikke så varmt om sommeren. Han legger på over undertøyet, gir god støtte fra under og fikser livmor.

Beltet tillater ikke at babyens hode faller tidligere enn termen og forårsaker for tidlig fødsel. Takket være sideklaffene kan du justere beltets størrelse, det er veldig praktisk hvis du trenger å trekke den opp eller slappe av. Du kan sette et korsett liggende eller stående.

En universell eller blandet korsett kan påbegynnes å bli brukt under graviditet og fortsette etter fødsel. Universelt belte er et elastisk tape med borrelås, som er smalt på den ene siden og bredt på den andre.

Bandasje for gravide kvinner

Under graviditeten, båndet er slitt av en stor del i midjen, og smal under magen. Dermed er styrking av ryggraden, belastningsfordelingen og støtten til underlivet tilveiebrakt.

Etter fødselen er tapen tvert imot, den smale delen ligger i midjen, og den brede holder buken.

Postpartum bandasje er vanligvis gitt etter keisersnitt. Det er spesielle postoperative belter og vanlig postpartum. Vanlig kan brukes hvis fødselen var andre eller tredje.

Postoperativ korsett er spesielt designet for kvinner som har gjennomgått keisersnitt. Det ser ut som et bredt belte og har en spenne over hele bredden.

Hvis arbeidet har gått uten komplikasjoner og naturlig, bør båndet ikke brukes, fordi på grunn av det kommer musklene til å danne langsommere.

Slik skal du ha på deg og ha på deg et bandasje

Det er veldig viktig å vite hvordan bandasjen blir brukt under graviditet, hvordan du skal bruke den riktig og hvor lang tid det tar å gå i det for en dag. Det viktigste er at beltet ikke er for mye press. Hvis du føler ubehag, er det ikke på seg riktig.

Når du kjøper en enhet, anbefales det å prøve å føle seg komfortabel i det eller ikke. Bestem størrelsen på legen hjelper, for dette må han måle omkretsen av magen. For å vise hvordan en antenatal bandasje er slitt, er også en lege oppgave, siden illustrasjonene på pakken ikke alltid er korrekte.

Ved første tilpasning er det nødvendig å sette på korsetten i utsatt stilling, enheten skal passere langs prestens underdel, gå under magen og hvile mot hoftene, ta fat i kjønnsbenet foran.

Når magen vokser, må modellen justeres slik at beltet ikke trykker for mye eller for svakt. Over tid, når ferdigheten til å binde er mestret i fullkommenhet, kan du sette den på stående.

Hvor lenge skal jeg ha på meg et bandasje?

Den antatale båndet er vanligvis slitt fra tidspunktet for avtalen og helt til fødselen, spesielt hvis kvinnen går mye, står eller sitter. Blant leger er det uenighet om hvor lenge det skal brukes på enheten i løpet av dagen.

Noen anbefaler å ta den av i 30 minutter hver 3. time, andre sier at hvis beltet sitter perfekt, kan du gå inn i det uten pauser. Men om natten må det fjernes.

Når det gjelder spørsmålet: hvor mye bandasje er slitt etter keisersnitt, så er det ikke noe bestemt svar. Det er best å konsultere en lege på sykehuset eller en kvinnes konsultasjon om dette. Postnatal bandasjer er som regel ikke mer enn 40 dager, men det kan være unntak.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

64 − = 58