Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling

Vesikler vises i det øvre laget av huden eller epidermis, er fylt med plasma eller væske, kan fylles med blod eller pus i tilfelle komplikasjon med infeksjonen.

Hvorfor det er bobler på huden

Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling

Pemphigus, eller pemphigus - en sjelden og farlig patologi, preget av smertefulle utbrudd på hender, kropp, slimhinner. Vannformasjoner brister lett, i deres sted dannes en skorpe. Sykdommen refererer til autoimmune sykdommer.

De nøyaktige årsakene til utseendet er ennå ikke fastslått, det er bare kjent at immunsystemet begynner å angripe cellene i de slimete og dype lagene i huden. Fullstendig kur sykdommen er ikke mulig, men symptomene kan herdes med kortikosteroider.

Sterke former kan føre til døden. Perioder med eksacerbasjon veksler med tilstanden til ettergivelse. På bakgrunn av sykdommen oppstår ofte psykiske problemer.

Herpetiform dermatitt og andre former for sykdommen

Hovedsymptomet på denne patologien er blærer på hendens hånd, albuer, knær, rygg, skinker. Deres utseende er ledsaget av ekstremt alvorlig kløe. Sykdommen er preget av en symmetrisk lesjon på begge sider av kroppen.

Oftest forekommer denne form for dermatitt hos voksne, men noen ganger er det diagnostisert hos barn. Det, som pemphigus, refererer til autoimmune patologier. Eksperter foreslår at utseendet kan skyldes individuell glutenintoleranse. Derfor, under behandlingen, er produktene som inneholder den, utelatt fra dietten. Legen kan vurdere det nødvendig å utpeke immunosuppressive midler.

Kontaktskjema for sykdommen skjer med hudskader (pr konstant friksjon), kjemiske og termiske forbrenninger.

Dyshidrotisk eksem (dyshidrose)

Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling

Et typisk tegn på denne sykdommen er boblene på håndflatene, fingrene og føttene. Oftest er de lokalisert på håndflatene, på sidene av fingrene. Kan forårsake alvorlig kløe. Andre tegn på dyshidrose inkluderer rødhet og flakete hud, dannelsen av smertefulle sprekker.

Pasienter bør regelmessig bruke fuktighetskremer som ikke inneholder alkohol, smaker og fargestoffer, for eksempel petroleums gelé og krem ​​basert på vegetabilske oljer.

Hvis vesiklene dannet på håndflatene er riper, foreskriver legen antihistaminer (loratadin, fexofenadin, cetirizin). Dyshidrose er godt behandlingsbar, men sannsynligheten for tilbakefall av sykdommen er høy.

Som du kan se, er det mange grunner for dannelsen av vannige bobler. I tillegg til det ovennevnte kan utslett på føtter, hender og andre deler av kroppen provosere:

  • allergier;
  • bleieutslett;
  • Kyllingkopper, meslinger, skarlagensfeber, rubella;
  • streptoderma;
  • enterovirus;
  • Molluscum contagiosum;
  • Insekt biter;
  • Follikulitt, furunkulose, etc.

Allergiske urtikaria og insektbitt - de uskadelige årsakene utslett og blemmer i ansiktet her i form av subkutane blødning forekommer ofte i leukemi. I det sistnevnte tilfellet, er sykdommen ledsages av betydelig blekhet på huden, tretthet, tap av appetitt, irritabilitet.

Smittsomme sykdommer (skarlet feber, meslinger, etc.) er preget av utslett av rosa-rød farge i hele kroppen. Typiske symptomer inkluderer feber, lymfeknuter, betennelse i mandlene.

Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling

Når vannrike bobler vises på håndflatene, kan dette symptomet ikke bli ignorert. For eksempel, hvis det er forårsaket av kontakt med husholdnings kjemikalier, kosmetikk, fargestoffer, vil det vises igjen og igjen, noe som gir ubehag.

Kontaktdematitt ligner meget på urticaria: På rødt hudformet blærer og plakk.

I dette tilfellet kan sykdommen utvikle seg til eksem: de berørte områdene blir tettere, flake, pigmentering og sprekker. Det er verdt å merke seg at en sykdom som psoriasis også inkluderer store rødmerte plakker dekket av hudskala i sin symptomatologi.

Ganske vanlig og herpes som er kjent for å være ledsaget av utstrakt sviende utslett i form av liten størrelse på leppene, neseslimhinnen, nasal-oral folder i lyske-området. I dette tilfellet, smertefulle utslett, blemmer fylt med væske vises som røde plaketter, kneisende over hudoverflaten.

En farlig sykdom er helvetesild, som ligner på herpes simplex-viruset. Patologi manifesterer seg i form av røde flekker og tuberkler, som blir blærer og tørker opp og utvikler seg inne i kroppen. Denne sykdommen kan provosere lammelse av vokalledninger, nederlag av livmorhalsen, betennelse i hjernen.

Hva skal man gjøre når boblene vises på håndflatene til et barn eller en voksen

Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling

Selvfølgelig kan du ikke selvmedisinere. Det eneste en person kan gjøre på egen hånd er å utelukke en bit av et insekt.

Hvis utslett oppstod av denne grunn, kan du kurere dem selv.

Alle andre tilfeller krever en lege og en omfattende undersøkelse, da årsakene er alvorlige og i mangel av nødvendige tiltak kan det føre til katastrofale resultater.

Hvordan behandle subkutane vesikler som har oppstått på håndflatene

Før du håndterer det berørte området, må du vaske hendene for å unngå infeksjon. Når blæren brister, kan du ikke fjerne hudflappene. Væsken skal avta, og huden - tørr. Hvis den døde huden er forurenset eller med en blanding av pus, fjernes den med desinfisert saks. Små utklipp rører ikke i det hele tatt.

En lege kan ordinere salver som fremskynder helingsprosessen og lindrer symptomene. Påfør dem på et tynt lag, for ikke å blokkere luftstrømmen. Det er mulig å bruke gasbindinger på tidspunktet for behandling for å forhindre sekundær infeksjon.

Marl påføres fritt, festes med bandasje. Påfør bandasjer under arbeid, andre ganger er det bedre å forbli uten dem. Bandasjer bør endres regelmessig ettersom de blir skitne. Subkutane utslett, som regel, krever ikke slike tiltak.

Hvis utslett er en allergisk reaksjon, så kontakt irritasjon med hansker. I tillegg skal stor skade ikke håndteres av vann, siden det fuktige miljøet er det beste for avl bakterier.

Når hendene er mer oppskrapet, med utseendet av smerte eller en økning i dens intensitet, styrke betennelse og rødhet, feber, utseende av puss, er det nødvendig å ta snarest til legen som mulig sekundær infeksjon.

Bubbler på håndflatene: årsaker og metoder for behandling

Bobler på håndflatene blir behandlet i henhold til årsaken til starten. For eksempel krever en sykdom som scabies behandling av alle familiemedlemmer. For dette brukes en vanlig svovelsalve som gis i de berørte områdene i flere dager.

Salve (benzylbenzoat) brukes i henhold til instruksjonene eller instruksjonene fra legen. Til samme formål betegner de Spragal - en aerosol til engangsbruk.

Smittsomme sykdommer (skarlagensfeber, vannkopper, etc.) I barnet, som regel behandles hjemme. Ingen spesiell behandling er nødvendig, bare symptomatisk - antipyretiske legemidler, behandling av grønn maling bobler, drikk mye væske. Unntaket er meslinger. Det forårsaker ofte komplikasjoner, så behandling av sykdommen skal utføres på et sykehus.

Hvis utslett er forårsaket av sopp, foreskrive antimykotiske legemidler, som tidligere har bestemt følsomheten til patogenet for disse. Det er verdt å merke seg at mange antifungale midler er toksiske, så de er bare tillatt å bruke etter å ha konsultert en lege.

Allergiske utslett elimineres ved hjelp av antihistaminer (pifolen, dimedrol, suprastin, diazolinum, tavegil). For topisk bruk salver med hydrokortison, prednisolon, psilo balsam brukes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 1