"Dufaston" i planleggingen av graviditet | pangudownloads.com
Jeg er mor!

“Dufaston” i planleggingen av graviditet

Dette medisinske preparatet er tilgjengelig i form av tabletter og har den viktigste aktive ingrediensen - dydrogesteron, som i sine kjemiske, farmakologiske egenskaper og molekylære struktur ligner det naturlige hormonet som produseres av kroppen - progesteron.

"Dufaston" i planleggingen av graviditet

Men siden det ikke er et derivat av testosteron - et naturlig hormon fra mannen "Kit" - da er det ingen bivirkninger av androgene progestogener. Det har ikke negative egenskaper - androgen, østrogen, anabole og termogen aktivitet, undertrykker ikke hemopoietiske funksjoner, reduserer ikke metabolisme og undertrykker ikke leverfunksjonen.


Det er foreskrevet for progesteron endogen insuffisiens, siden det gunstig påvirker endometrium, tillater ikke utvikling av hyperplasi, og stopper overskudd av østrogen. I dette tilfellet påvirker det ikke reproduktive funksjoner, undertrykker ikke menstruasjonssyklusen. Påvirker ikke graviditet og graviditet.

Aktiver stoffet begynner 2 timer etter at du har fått en dose, og endelig og helt ut etter tre fulle dager.

Bivirkninger er sjeldne.

Disse inkluderer:

 • hemolytisk anemi;
 • hodepine;
 • mindre brudd på leveren;
 • svakhet;
 • magesmerter;
 • allergiske reaksjoner;
 • smerter i brystkjertlene;
 • gjennombrudd uterin blødning.

Hvis den siste bivirkningen oppstod, bør stoffet ikke stoppes, men tværtimot bør det økes.

Kontraindikasjon er en-individuell intoleranse.

Siden "Djufaston" påvirker hormonell sfære, så er det uønsket å ta det uten å ordinere en lege. Selvmedisinering kan påvirke eggets modning negativt.

"Dufaston" og eggløsning

Eggløsning er en naturlig fysiologisk prosess som oppstår i en sunn kropp av en kvinne av reproduktiv alder, der den modne follikelbruken og egget forlater den. Ved fallopierøret begynner hun å gå til livmoren.

Hvis hun nå møter sperma, befruktes den og implanteres i livmorveggen, hvor fremtidens liv vil begynne å utvikle seg. Møtet skjedde ikke - du må vente på neste menstruasjonssyklus.

Hvis unnfangelsen er kommet, begynner den kvinnelige kroppen å produsere progesteron intensivt. Når progesteronet ikke er nok, slutter graviditeten mislykkes - embryoet avvises.

"Dufaston" i planleggingen av graviditet

Det er derfor de utnevner "Djufaston" etter slutten av eggløsning - for å få graviditeten til å løpe trygt.

Hormonet som er inneholdt i stoffet, erstatter det naturlige, tillater ikke fjerning av føtalegg fra livmorhulen, da det reduserer sammentrekningen av musklene.

Med selvadministrasjon av stoffet, til tross for at det er en erstatning for det naturlige kvinnelige hormonet, forekommer svangerskap vanligvis ikke, selv om kvinner tror at mottaket er stimulering av eggproduksjon.

Hvorfor er dette skjer, er det undertrykking "Djufaston" eggløsning? Syntesen av et syntetisk analog progesteron forstyrrer ikke, men modningen av follikkelen kan ha en negativ effekt.

Effekt av Dufaston på eggløsning

Utbruddet av svangerskapet avhenger ikke bare av hormonsystemet. Noen ganger nok for starten av denne prosessen, produseres hormoner, og kvinnen går til leger.

Reproduksjon avhenger av mange faktorer, og hormonsystemet er bare en av komponentene, om enn det viktigste. Påvirker løpet av graviditeten kroppens generelle tilstand, tilstedeværelsen av seksuelle infeksjoner, kroniske sykdommer. Etter befruktning svangerskap kan bli avbrutt hvis forstyrret skjoldbruskkjertelen, blod endrer struktur nok næringsstoffer for dannelsen av de organiske systemer av fosteret - naturen kjemper for deres avkom helse, noen ganger voldelige metoder, avviser ikke-levedyktige embryoer.

Når en kvinne, uten å ta seg til sykepleie, har lest medisinsk informasjon og har sett nok av kjærester som hormonal agent bidratt til å holde graviditeten, begynner å ta det, og graviditet ikke kommer, faller hun i fortvilelse.

Hvis hun kunne forestille seg hvordan "Djufaston" På eggløsning ville hun ikke ha gjort en feil.

Hvis progesteron i kroppen produseres nok, og utbruddet av graviditet ikke forekommer av andre grunner, da i stedet for å stimulere eggløsning "Djufaston" den er låst. Progesteron begynner å bli produsert i andre halvdel av den kvinnelige menstruasjonssyklusen, ikke uten grunn, etter eggløsning. Hvis unnfangelsen er kommet, beskytter kroppen seg selv fra en slik prosess gjentatte ganger.

"Dufaston" i planleggingen av graviditet

I noen pattedyr skjer dette ikke, og de har alltid i livmoren "Alternativ" alternativet. Ved tap av en kalv oppstår den neste graviditeten, noe som kan bli forsinket en stund, hvis perioden er ugunstig - mangel på mat eller kvinnen er under stress.

Mennesket ga ikke en gave til naturen, og sørget for at fosteret utviklet seg i livmoren - og for en stund da utenfor det - var det ingen gjenoppfattelse. Blokkering av påfølgende eggløsning økte produksjonen av progesteron.

Når kroppen slutter å produsere den permanent, går den tilbake til syklighet, eggløsning gjenopptas.

Derfor, før du utnevner "Djufaston", Gynekologen leder kvinnen til en ultralydsundersøkelse for å avgjøre om eggløsning har skjedd. Og bare da foreskriver han stoffet. I noen tilfeller beregnes dagen for eggløsning basert på menstruasjonssyklusen.

Når ditt eget progesteron ikke er nok, "Djufaston" drikk fra den første dagen av syklusen. Nivået av hormonet i blodet bestemmes av blodprøven.

Indikasjoner for mottak av "Dufaston" og anvendelsesmåter

Tilordne stoffet i følgende tilfeller:

 • infertilitet, på grunn av hormonell mangel;
 • når truet med abort eller vanlig abort
 • under gjennombrudd uterin blødning;
 • for behandling av endometriose;
 • for å eliminere menstruasjonssmerter og amenoré.

I planleggingsfasen foreskrives legemidlet fra den 15. til den 24. dagen i syklusen. En kompetent gynekolog beregner imidlertid behandlingsforløpet individuelt etter å ha observert eggløsning i dynamikken. I midten av syklusen utføres ultralydsundersøkelse, hvor det avgjøres om egget modnes i kvinnens kropp, og i så fall når.

Vanligvis med denne metoden for behandling oppstår den ønskede graviditeten raskt, imidlertid opp til 20 fødselsvekt "Djufaston" Ikke avbryt. Dette bidrar til å forhindre ukorrekt utvikling av organiske fostelsystemer - ofte forekommer miscarriages når det avviker fra normal fysiologi - og for å holde graviditeten, slik at livmoren ikke kommer i tone. Progesteron slapper av muskler i lagringsreservoaret.

Prescribe stoffet og i tilfelle når graviditeten kom på egenhånd, og deretter diagnostisert - høyt blodtrykk av livmoren.

Dosering og frekvens av mottak av "Dufaston" er spesifisert avhengig av den etablerte diagnosen.

"Dufaston" i planleggingen av graviditet
 • Med forebyggende formål å forebygge dysfunksjonell livmorblodning - 2 ganger daglig for 1 tablett fra 11 til 25 dager i menstruasjonssyklusen;
 • Hormonbehandling - på en tablett en gang om dagen på samme tid, fra 14 til 28 dager i syklusen - legen selv velger en periode - kombinere med å ta østrogener;
 • Endometriose - 2-3 tabletter per dag, fra 5. til 25. dag i syklusen, men en annen ordning kan velges;
 • Infertilitet - en pille en dag etter eggløsning til den 25. dagen i menstruasjonssyklusen. Behandlingen varer opptil seks måneder, så ta en pause;
 • Under graviditet, med trusselen om abort - 4 tabletter samtidig og deretter 1 tablett 3 ganger daglig til fullstendig stabilisering av tilstanden. En annen skjema kan brukes - 2 tabletter en dag før den 20. uken av graviditeten;
 • Når PMS - 1 tablett 2 ganger daglig fra 11 til 25 dagers syklus;
 • Dysmenoré - 1 tablett 2 ganger daglig fra 5 til 25 dager i menstruasjonssyklusen;
 • For å stoppe gjennombrudd uterin blødning, drikk "Djufaston" 2 ganger om dagen for en uke.

En skarp narkotikaavlysning er umulig - dosen reduseres gradvis, gynekologen forklarer hvordan du gjør det riktig.

Hvis du slutter å ta det skarpt, kan du oppleve gjennombrudd av livmorblodning. Graviditet i dette tilfellet kan ikke opprettholdes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 32 = 36