Et barn sover med et halvt åpent øye - normen eller avviket? | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Et barn sover med et halvt åpent øye – normen eller avviket?

Noen foreldre legger merke til at deres baby fra tid til annen sover med halvåpent øyne. Dette fenomenet skremmer mange mennesker, fordi få mennesker vet at denne oppførselen til en viss alder er helt normal og ikke regnes som en avvik i utviklingen av babyen. For endelig å fjerne frykten for unge foreldre om brudd på søvn hos et barn, vil vi vurdere årsakene til denne tilstanden, samt mulige konsekvenser.

Funksjoner av søvn

Hvorfor sover et lite barn ofte med åpne øyne?

Et barn sover med et halvt åpent øye - normen eller avviket?

For å forstå dette problemet, er det verdt å vurdere selve søvnmekanismen, som består av to faser: raskt og dypt. I det øyeblikk når legemet går over i dyp søvn fase, omfatter nervesystemet en autonom modus, hvorved alle muskler helt avslappet og pusten blir mer jevn og dyp.

Men for å komme til en slik stat må barnet overvinne den første fasen av overfladisk søvn.


Det er på dette tidspunktet at krummene kan tråkke litt, og babyen selv skriker eller stønner. På dette stadiet er krummer ofte sengeplasser med åpne eller halvåpne øyne. Dessverre er den nøyaktige årsaken til dette fenomenet ikke etablert av leger, men i de fleste tilfeller utgjør slik oppførsel ingen fare for helsen til nyfødte og barn i opptil to år.

Mulige årsaker

I noen situasjoner kan relative avvik fra normen indikere spesifikke egenskaper i kroppen.

Og likevel identifiserer eksperter flere grunner for denne oppførselen:

Et barn sover med et halvt åpent øye - normen eller avviket?
 • psykisk stress;
 • "Sleepwalking";
 • genetisk predisposisjon;
 • lagoftalmus.

Ofte er denne funksjonen funnet hos barn, hvis foreldre også sov i dyp barndom med halvåpent øyne. Hvis dette er tilfelle, er det ikke verdt å bekymre deg for barnets helse. Det nyfødte vil vokse dette fenomenet til 12-18 måneder av livet, som et resultat av hvilket problemet vil fordampe av seg selv.

Lagoftalm hos barn

Lagoftalm - oftalmisk sykdom uten alvorlige konsekvenser, som ikke er forbundet med noen brudd på søvnmekanismer. I nærvær av sykdom, kan et barn sove med åpne øyne i opptil et år eller enda litt mer. Men leger beroliger foreldre ved at opptil to års frykt for denne tilstanden ikke er verdt det, fordi det ikke indikerer noen avvik i kroppens utvikling.

Lagoftalm kan forekomme av flere grunner, nemlig:

 • Forstyrret innervering;
 • Avvik i nervesystemet.
 • Genetisk predisposisjon.

Hvis dette fenomenet er observert i et barn ikke mer enn to eller tre ganger i uken, trenger du ikke noe, men hvis en pipsqueak sover med halvåpne øyne mer ofte eller alltid - bør du vurdere et besøk til en spesialist.

Somnambulisme hos barn

Hvis et toårig barn noen ganger sover med øynene åpne, bør foreldrene ta problemet alvorlig. Ifølge spesialister kan dette signalere tilstedeværelsen av en slik sykdom som "Sleepwalking" eller somnambulisme. Personer med denne typen sykdom kan snakke i en drøm, gå og til og med utføre en slags handling uten å være bevisst. I dette tilfellet kan et toårig barn i en tilstand av somnambulisme være fra noen få minutter til en time.

Symptomer på sleepwalking inkluderer:

Et barn sover med et halvt åpent øye - normen eller avviket?
 • Sov med halvåpne øyne;
 • Inkoherent tale under søvn;
 • Vandre rundt i rommet i en drøm;
 • Manglende evne til å huske noe fra det som skjer
 • Disorientasjon i rommet etter en plutselig oppvåkning.

Hvorfor er denne tilstanden farlig? Barns lunatikere kan skade seg selv i løpet av deres nattliv.

Dessverre har det i medisinsk praksis vært tilfeller når "Lunatics" droppet ut av balkonger, falt fra trapper eller tak. Derfor, hvis du merker slike symptomer under søvn, vær sikker på å konsultere en spesialist.

Årsaker til somnambulisme og behandling

Sleepwalking i krummer kan oppstå av flere grunner:

 • Nedosyp og konstant angst;
 • Stress stater;
 • Ekstrem tretthet;
 • Mangel på riktig våkenhet og hvile.
Et barn sover med et halvt åpent øye - normen eller avviket?

Hva skal du gjøre hvis et barn noen ganger sover med øynene åpne? Hvis det oppdages somnambulisme, bør du umiddelbart kontakte lege. Slike forhold behandles vellykket nok, så ignorere problemet er ikke verdt det. Det første sakkyndige vil utføre, er en diagnose, som gjør et doplerogram av hjernens fartøy. I tillegg vil det være nødvendig å kontakte en øyeleger som vil rapportere om det er visuelle problemer eller ikke.

Behandling er som regel begrenset til bruk av sedativer, som har en generell styrke effekt. I tillegg sammen med legen vil du være i stand til å etablere årsaken til fenomenet, som vil tillate å eliminere de faktorene som har påvirket utviklingen av sleepwalking.

Faktisk er det ikke nødvendig å være opprørt over dette, fordi ifølge statistikk har 25-30% av barna noen gang opplevd sleepwalking minst en gang i livet.


I tillegg forsikrer legene at ved en alder av seks kan et slikt fenomen passere seg selv.

Hvordan oppføre seg til foreldrene?

Hvis en nyfødt baby sover med åpne eller halvåpne øyne, er det verdt å konsultere med slike leger:

 • øyelege;
 • nevropatologen;
 • neuropsychiatrist.

Deres konklusjoner vil gjøre det mulig å forstå hva som egentlig foregår med crumb og om det er grunn til å bekymre seg for hans tilstand. I tillegg, for å sikre en sunn søvn av barnet, har foreldrene mulighet for seg selv.

For å gjøre dette kan du planlegge en viss seremoni for å gå til sengs:

 • bade i vannet med avkok av mynte;
 • Sørg for at rommet er stille;
 • legg krummen på samme tid.
Et barn sover med et halvt åpent øye - normen eller avviket?

Eldre barn kan lese et eventyr om natten, dette vil bidra til tidlig avslapning og sovne. Og selvfølgelig, prøv å beskytte babyen mot stress og følelsesmessig stress. Søvnforstyrrelser i krummer skyldes ofte stress ustabilitet, grunnene til at det kan være svært høyt. Voksenstridigheter, konstant stress og søvnmangel er gunstige forhold for utviklingen av sykdom.

Derfor, hvis du vil at barnet ditt alltid skal være sunt og ikke har problemer med søvn, gi en varm og rolig atmosfære i huset.

Dette vil sikkert bidra til den rette fysiske og emosjonelle utviklingen av krummer, så vel som til hans ro i sinnet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 1