Jeg er mor!

Gulrøtter under graviditet: skade eller fordel?

Helt siden barndommen har vi alle blitt lært at grønnsaker og frukt er nyttige, de inneholder vitaminer og sporstoffer som er nødvendige for kroppens normale funksjon. Men hver kvinne i livet kommer til en periode når hun er skeptisk til og med de produktene som er kjent for henne. Denne gangen kalles graviditet.

Og hvis det er mer eller mindre klart med utenlandske frukter, er det bedre å ekskludere dem fra kostholdet, for ikke å provosere en allergi, hvordan å være med den tilgjengelige "innenriks"grønnsaker? Er de alle nyttige? Så i dag snakker vi om hvorvidt gulrøtter kan tas under graviditeten?

Spise eller ikke spise gulrøtter?

Gulrøtter under graviditet: skade eller fordel?

Appelsinrot er en av de mest nyttige og vitaminiserte grønnsakene, som beholder en stor mengde næringsstoffer selv med lang lagring. Under graviditeten er gulrøtter nyttig, hovedsakelig på grunn av deres sammensetning. I rotbeskjære inneholder et stort antall vitaminer A, C, E.

I tillegg inneholder gulrøtter kalium, magnesium, krom, fluor, kobber og andre nyttige komponenter. De har en gunstig effekt på helsen til fremtidens mor og hennes foster. For eksempel kan kalium, som kan oppnås ved hjelp av rotgrønnsaker, støtte hjertearbeidet under svangerskapet, og fosfor er nødvendig for dannelsen av krummesystemet.

Sammensetningen av grønnsaken inneholder beta-karoten - det er en forløper av vitamin A. Å komme inn i kroppen, blir beta-karoten omdannet til vitamin A, noe som er så viktig for øyehelsen.

De kvinnene som i løpet av utførelsen av babyen tilbringer mye tid på datamaskinen eller lærebøker, og deres øyne er i konstant spenning, anbefales det å forbruke gulrøtter. Rot kan bidra til å redusere spenningen og stimulere øynene med vitaminer.

Det er verdt å si at vitamin A også er nyttig for hud og slimhinner. Gulrøtter, inkludert i det daglige kostholdet til en gravid kvinne, både i rå form og som juice, kan forbedre blodet og opprettholde hemoglobin på et normalt nivå. Anemi, hverken den fremtidige mamma eller hennes krumme vil ikke bli truet hvis det er en oransje grønnsak i menyen.

Gulrøtter under graviditet: skade eller fordel?

Rotgrønnsakene inneholder phytoncides, på grunn av hvilke gulrøtter har antimikrobielle egenskaper. Noen ganger anbefaler leger at pasientene skal spise rå gulrøtter for å redusere mikrober i munnhulen.

Som tidligere nevnt inneholder gulrot mye kalium, så vel som kostfiber, så det har uttalt vanndrivende og koleretiske egenskaper. Forresten, i rotbeskjæringen er det et stort antall naturlige antibiotika. Derfor, for å forebygge forkjølelse, er det en grønnsak er veldig nyttig. Spesielt kvinner under graviditeten, fordi bruk av medisiner på dette tidspunktet er svært uønsket.

Hvilken gulrot er best å bruke?

Eksperter på ernæring anbefaler å inkludere i kosten av rotkulturer, hvis hud har en lys rød skygge. Det antas at denne spesielle grønnsaken inneholder den største mengden vitaminer.

Til vitaminer fra oransje grønnsaker er bedre absorbert av kroppen, spis rotns grønnsaker med rømme eller vegetabilsk olje. Kokte gulrøtter er nyttige i svangerskapet til kvinner som lider av diabetes mellitus.

Nyttige gulrøtter, eller rettere, sin juice, og de fremtidige mødre som i løpet av perioden med å bære babyen på ansiktet og kroppen hadde akne og andre ufullkommenheter. Juice av denne grønnsaken vil ha en gunstig effekt på bukspyttkjertelen til en kvinne.

Du må drikke en ferskpresset drink som ikke inneholder sukker, salt og noen andre skadelige urenheter. Imidlertid anbefales det ikke å bli involvert med juice, observere i alle mål. Frisk i store doser kan provosere hodepine, døsighet, sløvhet.

Gulrøtter under graviditet: skade eller fordel?

Mange fremtidige mødre er interessert i dette spørsmålet: "Er det mulig å spise koreanske gulrøtter under graviditet??". Det er vanskelig å svare utvetydig. Så, hvis du koker parabolen selv, uten å legge til mange krydrede krydder og eddik, så kan du spise litt. Men fra salatene i produksjonen er det bedre å gi opp.

I dem, oftere enn ikke, er det mange skadelige tilsetningsstoffer som verken du eller din baby trenger. Og enda mer, det er ikke sikkert, under hvilke forhold denne koreanske maten ble lagret og forberedt. Derfor, hvis du virkelig vil ha noen uvanlige salater, så forberede deg, fra kjøp av mat for graviditeten er bedre å nekte.

Om kontraindikasjoner

Uansett hvor nyttig en oransje grønnsak er, har den kontraindikasjoner. De er få, men de eksisterer fortsatt:

  • Allergisk reaksjon og individuell intoleranse (svært sjelden);
  • Magesårene i mage og tarmkanalen kan kalles en relativ kontraindikasjon.
Gulrøtter under graviditet: skade eller fordel?

Og mer. Prøv å kjøpe rotkulturer vokst i strimmen av din bolig, eller enda bedre, hvis mulig, plant gulrøtter seg selv.

Siden det er fare for å kjøpe en grønnsak, "næret"Spesielle forberedelser for å akselerere vekst og modning. Slike nitrater er skadelige for organismen til den fremtidige moren og hennes foster.

Vi bruker gulrøtter "i sin helhet"

Under graviditet kan gulrøtter ikke bare spises, men brukes også for eksempel til behandling. Hvis en kvinne som har et barn begynner å bli kaldt, kan hun dryppe vegetabilsk juice i nesen. Den samme drikken, bare fortynnet med vann, anbefales det å gurgle, hvis plutselig har en fremtidig mor angina. Å behandle bronkitt vil også hjelpe gulrot frisk, bare det trenger å legge til litt honning.

Hvis etter å ha bestått urintesten til fremtiden, ble mor informert om at det er protein, så er det nødvendig å legge til en salat med fersk grønnsak fylt med vegetabilsk olje i menyen.

Gulrøtter under graviditet: skade eller fordel?

Selv gastritt under graviditeten kan herdes med gulrotjuice. For å gjøre dette må du lage 100 g frisk og tilsett 20 gram krem. Den resulterende "cocktail"Del to ganger og drikk om dagen. Det er viktig å tilberede fersk juice hver dag.

Et svært delikat problem, som oppstår i de fleste fremtidige mødre, er hemorroider. Takle sykdommen vil også hjelpe vegetabilsk. For å gjøre dette må du spise på en tom mage en salat fra friske røtter eller en hel dag for å drikke infusjon fra bladene (bladene) av grønnsaken.

For å ta en drink, ta 1 ss. l. ferske gulrotstopper, prehakket, og hell 200 ml kokende vann. La det brygge i minst en halv time, divider deretter volumet med 3 ganger og drikk før du spiser.

Nå vet du svaret på spørsmålet, om gulrøtter er nyttige i svangerskapet. Utvilsomt er denne grønnsaken et lagerhus med nyttige vitaminer, men observer fortsatt målet og ikke spis rotkorn i store mengder.

Hvis du vil ha gulrøtter under svangerskapet, nekter du ikke gleden, kok salater med det, koke eller gnage rå, men ikke glem å spise andre matvarer. Generelt diversifiserer menyen, nærer deilig og nyttig. Hyggelig for deg med graviditet og enkle sorter!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

60 − = 52