Jeg er mor!

Har det lov til å bruke rammeløse barneseter?

Når du transporterer et barn i en bil, er det viktig å gi barnet ikke bare komfort, men også fullstendig sikkerhet, spesielt hvis du planlegger en lang reise på en trafikkert vei. Hvis stroppene ikke er festet av stroppene, er det ikke sikkert at trafikkork ikke er utelatt, så hver foreldre må passe på å kjøpe et spesielt bilsete.

Generell informasjon om bilseter uten ramme for barn

Har det lov til å bruke rammeløse barneseter?

Barnestoler som er installert i bilen, kan kjøpes på en spesialbutikk eller et barns supermarked. Alle av dem er forskjellige i struktur, utvendig design og når det gjelder komfort og sikkerhet. Stadig populær er frameless baby bil sete. Mange foreldre anser det som det beste alternativet når det gjelder finansielle kostnader.

Eksternt, bilstolen ligner en myk matta, der det ikke er noen stive elementer. Festing utføres på setet bak på bilen med stropper. Beskyttelse av barnet under bevegelsen av bilen er gitt av standardbeltene på kjøretøyet og låser (brede stropper) på bilseteret selv.

For om det er mulig å bruke rammeløse barneseter, når det er mer pålitelige alternativer med en metallbase til en høyere pris, er det nødvendig å forstå om det vurderte sorten tilsvarer alle sikkerhetskravene.

Standardversjonen av bilseteret er forskjellig i konstruksjonens omtanke og høye kostnader - ca 8 000 rubler. Dette er kostbart for mange foreldre, spesielt ettersom i henhold til trafikkpolitiets regler, må stolen nødvendigvis endres over tid, avhengig av barnets vekst og alder. Produsenter tilbyr en mer praktisk versjon av lenestoler uten et skjelett, men om rammeløse barneseter til trafikkpolitiet er tillatt, er det nødvendig å avklare selv før kjøpet.

Nærhet og prinsipp for drift

Mange foreldre mener at det er trygt å bruke denne typen bilsete, siden barnet er trygt fast uansett alder. Dette skyldes at du enkelt kan justere setebeltene. Et barnesete uten ramme er installert i hvilken som helst bil. Det er praktisk at det enkelt kan overføres: Produktet er lett og har små overordnede dimensjoner.

På grunn av kompaktiteten er et bilsete uten ramme plassert i en sports- eller reisepose, som kan transporteres i offentlig transport. Spesielt er dette et tyngre "pluss" for de som ikke har egen bil, og som ofte må bære et barn i en taxi eller en bil av venner.

Ved montering av denne typen sete for sikkerhet under kjøring, bør det ikke være noen problemer.

I spørsmålet om hvordan barneløs bilsete er festet, vil følgende rekkefølge av handlinger hjelpe:

Har det lov til å bruke rammeløse barneseter?
  1. Kant på setet i bilen som du vil feste setet på.
  2. De lengste belter som ligger fra bunnen, strekker seg mellom ryggstøtten og setet.
  3. Hold de korte holderne på den øvre delen av ryggstøtten.
  4. Bruk monteringen, koble alle (både lange og korte) med den bakre delen. Samtidig er det nødvendig å sjekke om det er en klar fiksering og hvor godt setet støter til det valgte setet.
  5. Stolenes bakside skal rettes opp.

Som et resultat bør barnet festes til områdene av inngangssonen, hofter og skuldre. Sikkerhetssystem i 5 poeng er levert av rammeløse barnas bilseter. Hvordan styrke påliteligheten av strukturen i spørsmålet? Du kan fikse bilens standardbelt på bilseteret etter at babyen er helt festet på ovennevnte måte.

Det bør bemerkes at beltet var på nivå av magen og ikke forårsaket noen uleilighet. For komfort er sidebånd og brystpute gitt. Beltene strammes sterkere eller svekkes, avhengig av barnets konfigurasjon.

I spørsmålet om det er mulig å bruke et rammeløst barnesete, bør man ikke bare fokusere på byggeprisen. Sammenlignet med de klassiske alternativene, er det en stol uten ramme til tider billigere - ikke mer enn 2000 rubler.

Det er viktig å huske at å velge et produkt utelukkende basert på det økonomiske aspektet kan føre til farlige konsekvenser. Det er nødvendig å være oppmerksom på spesialistenes mening, for å sjekke resultatene av testen for sikkerheten til bilen, å vurdere om bruk av en lenestol uten skjelettet til trafikkpolitiet er tillatt.

Sikkerhetsstatistikk

Har det lov til å bruke rammeløse barneseter?

Det er forskjellige meninger om hvorvidt det er mulig å bruke et barnløst rammeløst bilsete. Dette problemet er relatert til mangelen på et utenlandsk sertifikat for søknad, det er bare innenlands. I Russland er det tillatt å bruke lenestoler uten skjelett, da kjøring på biler ikke er så fort som i utlandet (på grunn av dårlig veiskvalitet). I henhold til europeiske standarder kan et barn uten ramme ikke garantere sikker bevegelse i et kjøretøy.

Under loven i landet, kan et barn under 12 bli holdt i en bil hvis det er et rammeløst barnesete. Er trafikkpolitiet tillatt og vil det bli en bot? Enhver fastholdelsesanordning som er utstyrt med setebelter, kan brukes, uansett om det er et solid fundament i strukturen. Denne enheten må fullt ut overholde utstyret, alder og høyde på barnet.

Derfor er det viktigste den komplette korrespondansen til bilseteret til aldersparameteren og muligheten for ytterligere fiksering av bilens standardbånd over hovedbeslagstrukturen.

Sistnevnte er etablert av Road Rules, og hvis trafikkpolitimannen finner ut at barnet ikke er festet eller hvis det ikke er noen holdestol, blir føreren bøtelagt. Negative meninger om bruk av lenestoler uten skjelett skyldes at krasjetesten viser utilfredsstillende resultater på grunn av mangel på sidebeskyttelse i strukturen. I henhold til sertifiseringsstandardene er imidlertid tilgjengeligheten fra fastholdelsesanordninger ikke en obligatorisk gjenstand.

Fordeler og ulemper

Blant fordelene med rammeløse lenestoler for et barn i en bil, sammenlignet med klassiske analoger, er følgende uttalt:

Har det lov til å bruke rammeløse barneseter?
  • ergonomi;
  • Demokratiske kostnader;
  • Sparer plass i kabinen til kjøretøyet;
  • kompakthet;
  • Lett vekt.

Med hensyn til sikkerhet er standardalternativene mye mer pålitelige enn rammeløse barnas bilseter. Krasjetest viser ikke de mest optimistiske resultatene. Dette skyldes ikke bare mangelen på sidebeskyttelse. I noen modeller av biler med skarp bremsing foldes baksetene på setene raskt, noe som bare bekrefter ineffektiviteten ved å fikse setene uten ramme til setet med ukjent styrke.

Det er viktig å vite at denne typen bilseter kun kan installeres når det er et vanlig sikkerhetsbelte på siden av konstruksjonen. I tillegg må det være et gjennomgående hull mellom sokkelens base og ryggen for å forlenge de nedre stroppene.

Som et resultat, bør foreldre huske at for en lang reise vil setet uten ramme ikke gi det nødvendige sikkerhetsnivået. Når du følger alle installeringsregler, kan du kjøpe et rammeløst bilsete for kjøring i byen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 1