Jeg er mor!

Husholdningsskader hos barn: Hva skal jeg gjøre hvis babyen har klemmet en finger?

Små barn lærer noen ganger verden, slik at voksne ikke kan klare seg uten beroligende midler. Dette er uunngåelig, fordi de grunnleggende refleksene legges nøyaktig i barndommen. Hvis en gutt en gang, "brenne" (direkte eller indirekte), vil det oppføre seg mer forsiktig i fremtiden, vil det være viktig å utvikle instinkter selvoppholdelsesdriften, som vil være liten betydning gjennom hele livet.

Husholdningsskader hos barn: Hva skal jeg gjøre hvis babyen har klemmet en finger?

Derfor, for å beskytte ham mot enhver fare er det ikke bare ubrukelig, men også skadelig for sin egen utvikling. Småbarn klemmer ofte fingrene sine med sine dører.

Selvfølgelig er dette traumet veldig smertefullt, men generelt er det trygt for helse. Men hvis barnet ditt har klemmet en finger for første gang, ble du sannsynligvis redd, ikke mindre eller enda mer.

Forkledde barn utholde ofte deres verdenssyn i voksen alder, de er mer sårbare og uforsiktige i visse nødssituasjoner.

Klem fingerkanalen din og hvilken som helst voksen. Hva kan vi si om barn med sin iboende nysgjerrighet om miljøet?

Denne trivielle, ved første øyekast, er vondt, og kan forårsake mye gråt og skrik. Hvordan gi førstehjelp til et barn i den nåværende situasjonen og for å lindre sine smertefulle følelser? Hvorvidt det er en følelse å ta kontakt med legen, og i hvilke spesielle tilfeller er det mest aktuelle? La oss se på alle de viktigste spørsmålene om denne type hjemmeskader i småbarn.

Vi tilbyr førstehjelp

Som vi allerede har nevnt, har ingen alvorlige konsekvenser et slikt traume, som en fingerpinne, for seg selv. Barnet som har mottatt det, opplever imidlertid sterke og skarpe smertefulle opplevelser som lenge nok ikke kan passere. I tillegg, hvis du forlater dette problemet uten oppmerksomhet, kan babyens finger svulme, og på hans hud vil et hematom være nødvendig.

Så hva skal du gjøre hvis barnet klemmer fingeren med døren?

Først av alt må du rette din innsats for å lindre smerten til babyen. For denne kalde kompressen er egnet, som i prinsippet brukes til alle nylige mottatte skader. Bruk av isen eller utelatelse av den skadede lem i kaldt vann vil ikke bare gi en forholdsvis hurtig nøytralisering av smerte, men også bidra til hurtigere helbredelse, uten blåmerker, blåmerker og hevelse fenomener.

Hvis du har is hjemme - sett den straks i osteklær og fest den til det skadede området i form av en komprimering. Hvis ikke - bruk deretter noe produkt fra fryseren, for eksempel pakket inn i en kjøttpakke. Men det første du må gjøre er å stoppe barnets sjokk, fordi det kan provosere langt mer alvorlig skade på hans psykiske helse enn ved et uhell mottatt kroppslig skade.

Vær oppmerksom på arten av skaden mottatt. Hvis du klemmer fingeren med en dør eller dør, kan en crumb skade både phalanx og neglen. Hvis nagelplaten er klemmet, dessverre, vil en slik blåmerke vare lenger enn vanlig, og neglen selv vil sannsynligvis bli fornyet (den skadde kommer ned og neglen vil vokse på sin plass).

Husholdningsskader hos barn: Hva skal jeg gjøre hvis babyen har klemmet en finger?

For slike skader er hematomet under neglen ganske raskt manifestert. Nålen på negleplaten endres og mørkes betydelig.

I dette tilfellet bør du være oppmerksom på "Oppførsel" av neglen i fremtiden.

Hvis det løsner og et nytt vev vokser i sin plass, er det viktig å observere nøyaktig hvordan det skjer. Ved de minste tegn på inngrakte negler er det viktig å raskt vise barnet til en spesialist. Ellers risikerer du å lade det med et slikt problem for livet.


Hva skal jeg gjøre med hevelse og hevelse?

Hvis barnet ditt er kløp fingeren, og han raskt svulmet opp - redd er ikke verdt det. Dette er en naturlig fysiologisk reaksjon på traumer, men fordi panikk er helt upassende. Men det vil også måtte følge nøye med forslått fingrene - dersom hevelsen øker og vanskelig å komme ned i løpet av dagen, er det viktig å snarest ta barnet til barneklinikken og ta kontakt med en spesialist.

Dessverre, med denne symptomatologien er en brudd eller dislokasjon mulig. Oppførselen til barnet vil være hensiktsmessig, fordi med så alvorlig skade går smerte ikke, men fortsetter og vokser hele tiden. Det er også viktig å konsultere en traumatolog i tilfeller der fingeren er tydelig deformert, og heller ikke beveger seg (barnet er vanskelig å flytte det). Regelen er også relevant for det omvendte fenomenet, som en unaturlig fold av fingeren, noe som er vanskelig å unclench.

Vanligvis traumatologer ikke ta noen tiltak før en røntgenundersøkelse er fullført, så forbered deg på å gå til det på forhånd. Hvis barnet er liten, bør du forklare for ham hvordan han skal oppføre seg på kontoret, slik at fingeren er rask.

Så, de første skrittene du må ta i dette tilfellet:

Husholdningsskader hos barn: Hva skal jeg gjøre hvis babyen har klemmet en finger?
 1. Påføring av kaldkompress (noen midler - is, pakker med kjølte produkter, veldig kald væske, som barnets hånd skal slippes i) vil gjøre;
 2. Smøring av det skadede lemområdet med salve eller gel med anti-inflammatorisk og avkjølende effekt (bruk kremer og salver som brukes til blåmerker selv);
 3. Behandle fingeren med en myk, steril klut (vanligvis en bandasje).

Sørg for å konsultere en lege (eller ring en ambulanse) hvis du observerer følgende fenomener:

 • Sterk hevelse, ukarakteristisk for denne typen skade (hevelse har spredt seg så mye at phalangene har blitt knapt merkbare);
 • Dyp snitt av vev;
 • Blod under neglen;
 • Blødning fra såret;
 • Degenerativ deformitet av leddet;
 • Purulent utslipp (vanligvis manifestert innen 24-72 timer etter skaden);
 • Økt temperatur i barnet;
 • Forverring av generell helse og smerte.

Ikke nekte profesjonell hjelp hvis du skjønner at det er nødvendig. Husk at hvis suppuration begynner, er det viktig å raskt gjennomføre adekvat terapi slik at smitteprosessen ikke spres aktivt. Pass på å overvåke barnets velvære og ikke miste det! Husk at med alvorlige traumatiske komplikasjoner, kan all din egen aktivitet med oppvarming og andre ikke veldig hensiktsmessige tiltak i stor grad skade barnet.

Folkemidlene

Husholdningsskader hos barn: Hva skal jeg gjøre hvis babyen har klemmet en finger?

Noen kvinner foretrekker fortsatt ikke-konservative stoffer, men alternativ medisin. Og noen ganger ser det ut til å være effektiv. For eksempel, mange anbefaler å feste til det blåste stedet et halvkutt ark med aloe vera eller calanchoe pinnate. Dette vil bidra til å nøytralisere hevelse og lindre alvorlig smerte.

Det er også viktig å bruke urtedekk og infusjoner, spesielt hvis du trener urtemedisin, og de er tilgjengelige i ditt hjem. I dette tilfellet må du bruke de plantene som har antiseptiske, antiinflammatoriske og anti-ødemeffekter.

Hva som ikke kan gjøres i alle fall - det er oppvarming. I de første timene etter skaden kan du bare ikke vite hva som skjer med hånden. Og hvis det er en purulent prosess i babyens finger, kan du gjøre mye skade på det ved å varme opp sårpunktet. Voksne i slike situasjoner drikker vanligvis smertestillende medisiner. Men for barn kan de bli farlige, og derfor er det bedre å ikke sette slike eksperimenter på ditt eget barn.

I tillegg er det i sterk analgetika, anestetika og antispasmodikk, en absolutt kontraindikasjon i seg selv. Hvis du har hjemme noen pulver eller tabletter med en slik effekt som allerede er foreskrevet av barnets lege, kan slike midler brukes. Men det bør også gjøres nøye.

Prøv å kjøpe spesielle barns salver fra slitasje og blåmerker. Slike midler bør ligge i hjemmemedisinskrensen til hver foreldre, da husholdningsskader er en ganske vanlig praksis i familier hvor barnet begynte å bevege seg selvstendig.

Og ikke glem å roe barnet ditt, kjærtegne ham, vis at moren hans er nær og han er trygg. I intet tilfelle forsterker ikke kremet av krummer med skrik og aggresjon. Og enda mer, ikke straffe barnet, for han har allerede lidd uten det. Vær barmhjertig og balansert, uansett hvor hardt du får morsomheten i begynnelsen.

La barnet ditt være sunt og lykkelig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 1 =