Hva er barnets ansvar i familien? | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Hva er barnets ansvar i familien?

Siden barnets fødsel har ingen forpliktelser til foreldrene - kjærlig mor og pappa gjør alt for å krumme seg selv. Men det kommer en tid da en liten person må være knyttet til familiens familieansvar, og opprettholde uavhengighet og ansvar i det.

I dag skal vi diskutere hva ansvaret må være for mindreårige hjemme og hvordan de skal være vant til arbeidet til en liten assistent.

ansvar for barnet i familien

Hva er barnets ansvar i familien?

Psykologer og pedagoger definitivt si: det er nødvendig for en harmonisk og helhetlig utvikling, selvstendighet, sosialisering, dannelse av grunnleggende moralske verdier. Guys, så langt som mulig på en jevnlig basis for å hjelpe foreldre hjemme gjør det bedre på skolen og senere i college, fordi de er vant til å få det i gang til slutt, er det lettere å tilpasse både hos voksne og barnegrupper.

Dessverre, i mange moderne familier, er hovedvekten i å utdanne den yngre generasjonen på deres akademiske prestasjoner på skolen.

Kjære foreldre skaper alle slags forhold for å lære, ikke krevende i retur for innenlands uavhengighet. Som et resultat vokser en person opp for å være infantil, ikke i stand til å betjene seg grunnleggende.

Utførelse av tilfellene mottatt av foreldrene ikke bare bringer inn et barn ansvar, men også løfter ham i hans egne øyne. Heir til å forstå at han er et viktig medlem av familien og samfunnet, fra sin rett eller galt atferd avhenger for visse hendelser. I tillegg fremmer lekser selvdisiplin, hjelper lærer en person til å sette bestemte mål, planlegge, styre sin egen tid. For eksempel rengjøring av leiligheten bidrar til å innse at ting bare satt på plass, betydelig spare tid i fremtiden, og ta oppvasken umiddelbart etter å ha spist bedre, ikke når matrester på den visne.

Typer barns ansvar hjemme

Betingelsene for barn kan deles inn i to kategorier:

  • grunnleggende (langsiktig) - Dette er handlingene som en sønn eller datter må utføre hele tiden, dag inn og dag ut. Husholdningsarbeid: For eksempel fyll senget ditt, ta ut søppel, vaske oppvasken, feie gulvet, tørk støvet osv .;
  • tidsskrifter. Fra tid til annen kan en forelder gi en sønn eller datter et æresmerke som ikke er på den daglige listen. Det er veldig viktig at forespørselen hørtes høflig og velvillig, og ikke i ordnet tone.

Hvordan knytte et barn til plikter

Hva er barnets ansvar i familien?

På spørsmålet om når det er nødvendig å legge til krummer i husholdningsforhold, gir lærere et entydig svar: jo tidligere jo bedre.

I en tidlig alder er en person som en svamp: Han fanger umiddelbart det som skjer rundt, gjentar og kopierer handlinger av voksne og andre barn, som enkelt smelter sammen i en hvilken som helst prosess. Jo tidligere din arving har husholdningsoppgaver, jo bedre for ham og for deg. Så, etterfølgende regelmessig oppfyllelse av husstandsoppgaver vil gi opp ansvar og uavhengighet hos barn.

I arbeidet med å gjøre barnet kjent med arbeid, må det observeres en rekke viktige anbefalinger:

  • behandle arvingen med respekt. Ikke rop og ikke bli sint, hvis han nekter å utføre denne eller den oppgaven, er det bedre å forklare igjen hvorfor det skal gjøres. Ikke gjør narr av babyen, hvis noe ikke virker for henne, vis den rette handlingen med ditt eget eksempel;
  • Unngå fra leksikonets imperative humør, unngå setninger: "Rask ferdig", "Umiddelbart implementere!", "Jeg fortalte noen," "ellers blir du uten søtt" etc. Sett inn incentivsystemet bedre og vis hvor viktig denne hjelpen er for deg. For eksempel: "Jeg kan ikke klare deg uten deg hjemme", "Hvor god vil det være hvis alt ligger i sin plass i rommet", "Hvilken skjønnhet tok du med! Clever! " og så videre;
  • vær sikker på å takke for hvert oppdrag som er oppnådd;
  • fordeler også ansvaret i familien mellom barn. Som regel legger barna oppmerksomhet til urettferdighet og reagerer skarpt på det. For eksempel, hvis du instruerte sønnen til å støvsuge leiligheten, instruer da datteren om å tørke støv eller vaske oppvasken;
  • I alle fall ikke tillate betydelige belønninger for gjennomførte oppdrag. Mange foreldre mener at dette medfører i den yngre generasjonen muligheten til å styre penger og kjenne verdien av sitt arbeid. Faktisk vil slike økonomiske forhold med barn føre til merkantil og åndelig nedbrytning. Barnet vil tro at alt i denne verden kan kjøpes, og du, foreldrene, vil begynne å oppfattes som en inntektskilde. Til slutt, vil du ikke betale med det gamle glasset med penger?

hvordan å fordele ansvar i familien

Hva er barnets ansvar i familien?

For å finne ut alle poengene, samle familien din ved bordet, for eksempel etter middagen. I en rolig og vennlig atmosfære, bli enige om hva hvert familiemedlem vil svare nå.

For å rettferdiggjøre arbeidet mellom barn, vurder deres ønsker. I dette er det ingenting galt, på ingen måte! Tross alt, valgte du selv et arbeidssted, tatt hensyn til sine egne interesser?

For eksempel, hvis din datter liker å lage mat, la henne lage mat til hele familien, og la de første månedene av menyen ikke avvike i variasjon.


Kjenner sønnen ordre i alt? Utmerket! Fra nå av vil han være ansvarlig for søppel og tepper og baner som er slått ut.

For å maksimalt overbevise gutta av deres intensjon, skriv alt på papir. Du kan til og med få en spesiell notatbok for dette, hvor du periodisk registrerer ikke bare de nylig oppførte oppgavene, men også prestasjonene dine barn.

Vi legger til et eksempel

Som du vet, er den beste måten å undervise barn på, å vise husarbeidene rundt huset, for eksempel. Hvis for eksempel din sønn eller datter ikke vet hvordan man skal skjære et teppe eller forberede en fylt and, gjør det sammen. Så du vil drepe to fugler med en stein - du vil ha det gøy sammen og lære et barn med enkel kunst.

Ta hensyn til alderen

Selv om det er nødvendig å lære barna å gjøre leksene sine så snart som mulig, ikke glem å ta hensyn til arvingene.

For eksempel, hvis du er matlaging med preschoolers middag, be dem om å vaske grønnsaker, rive i stykker salat, spredt ut på duk, men lader ikke rent grønnsakene, da i kraft av den unge alderen på smule kan bli kuttet med en kniv.

Å gi jobben ta ut søpla, gjør at det ikke er for tung pakke, ikke send ungen på slutten av kvelden til butikken for brød og så videre. E., husk, det kan være farlig for helsen deres, og til og med livet!

straff for standard

Hva om sønnen eller datteren ikke utfører oppgavene som er tildelt ham?

Hva er barnets ansvar i familien?

Skrik og skje et barn for å være uansvarlig er ikke bare meningsløst, men også dumt. Dette vil i første omgang skade forholdet og redusere din troverdighet betydelig. Og generelt er det ikke noe sted for skandaler i familien. Prøv å vise bedre hvor mye du er opprørt og opprørt av denne situasjonen.

Hvis dette ikke virker, bruk straffen. Selvfølgelig trenger du ikke å bruke fysisk styrke. Det er bedre å prøve å frata barn av det faktum at det er veldig glad i - for eksempel pålegge et veto på å gå på kino eller kafeer med venner neste helg, for å avslå å nærme datamaskinen i flere dager.

Småbarnsforskolebarn kan begrenses i søtsaker og underholdning. Som et resultat vil barnet forstå at det ikke er lønnsomt for ham å krenke sine egne løfter, og vil ta mer ansvarlig på dine instruksjoner.

Og, selvfølgelig, la oss alltid forstå din baby, hvor mye du elsker ham, fordi denne følelsen er den sterkeste i verden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 − = 12