Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner

Sannsynligvis for enhver kvinne er fødsel av et barn den høyeste lykken og hovedmålet i livet. Men dessverre kan ikke hver rettferdig sexkvinne raskt og raskt bli gravid.

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner

Ofte er årsaken til problemer i oppfatningen av den etterlengtede babyen feil i menstruasjonssyklusen.

Gynekologer hevder at hver fjerde pasient mellom 22 og 39 år klager over uregelmessige perioder, endringer i deres overflod og varighet.

I dag skal vi snakke om hva som forårsaker dette problemet, og om det er mulig å bli gravid med en uregelmessig menstruasjonssyklus.

Hvorfor er menstruasjonssyklusen ødelagt?

Menstruasjon er en forandring som passerer den kvinnelige kroppen, forbereder seg på unnfangelse. I en måned bygger vårt viktigste kvinnelige organ, livmoren, et nytt endometrium for å forberede seg på innføring av et befruktet egg.

Men når ovulen ikke kommer inn i livmoren, og unnfangelse ikke oppstår, blir endometrium avvist. Fortsett denne prosessen kan være fra 2 til 7 dager (for alle kvinner på forskjellige måter), men oftere - i 4-5 dager.

Kontroller hele prosessen med våre hormoner:

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner
 • Østrogen bygger opp endometrium;
 • progesteron «det hjelper"Østrogen opprettholder tykkelsen på livmorets forside for å forberede seg på å innføre et befruktet egg;
 • en reduksjon i nivået av progesteron og østrogen fører til avvisning av endometrium, og samtidig begynner menstruasjonen.

Månedlig begynner så tidlig som ungdomsårene (12-15 år). I alder av 40-45 blir blodutslippene mindre, sjeldnere, og 50-52 år er de helt stoppet. Denne tilstanden kalles overgangsalder.

En normal menstruasjonssyklus hos en kvinne av reproduktiv alder kan variere fra 21 til 35 dager. I gjennomsnitt er det 28-29 dager.

Den første menstruasjonen (de kalles menarche) er preget av ømhet, overflod og varighet. En uregelmessig menstruasjonssyklus i en jente under 16-17 år er helt normal, fordi ved den alderen blir hormonsystemet. Stabiliteten etableres nærmere 19-20 år, når jentens kropp nærmer seg så nær som mulig til perioden ideell for unnfangelse av den førstefødte.

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner

Noen kvinners reproduktive system fungerer som en klokke, og spotting vises hver måned tydelig i henhold til tidsplanen, mens i andre er lengden på dagene mellom menstruasjonene annerledes hver gang.

Gynekologer sier at svingninger fra 1 til 3 dager (for eksempel hvis du har en syklus på 27 dager i en måned og 29 i en annen) regnes som normen.

Men hvis syklusen i en måned skiller seg fra en annen i mer enn 5-7 dager, indikerer dette allerede at det er noen feil i kroppen.

Og med en uregelmessig syklus, blir sannsynligheten for å bli gravid betydelig redusert. Denne indikatoren avhenger først og fremst av kvinnens alder:

 • hos jenter under 24 år, ca 30%;
 • fra 25 til 33 år - 18-19%;
 • fra 34 til 44 år - bare 12-13%.

Årsakene til dette kan være:

 • skarpt vekttap - dermed reagerer kroppen på sult, betyr det at å starte et barn ikke er den beste tiden;
 • omvendt en betydelig vektøkning;
 • hormonell svikt, spesielt skade på hypofysen;
 • utsatt abort, miscarriages, skraping;
 • "kvinner"Sykdommer - polypper, endometriose, cyster, eggstokkum, etc .;
 • depresjon, vanlige stressende forhold, kronisk søvnmangel, økt tretthet;
 • amming periode;
 • klimaendringer;
 • røyking, overdreven forbruk av alkoholholdige drikkevarer;
 • nedsatt immunitet (influensa, kulde, etc.).
Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner

Årsaken til sviktet kan også være oppstart eller oppsigelse av orale prevensiver eller behandling av kroppen med andre hormonelle stoffer.

Uregelmessige kritiske dager kompliserer betydelig graviditetsplanleggingen. Du bør imidlertid ikke fortvile, fordi du fortsatt kan bli gravid med en uregelmessig syklus, men ikke så fort du vil.

Vi vil finne ut hva du skal gjøre i slike situasjoner.

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus?

 • Først og fremst må du sørge for at du ikke har endokrine og gynekologiske sykdommer eller patologier. I dette tilfellet vil det ikke fungere uten lege. Pass på å gå til en erfaren kvalifisert gynekolog og gynekolog-endokrinolog.

Legen vil foreskrive slike studier:

 • kliniske analyser;
 • Ultralyd i bukhulen og det lille bekkenet;
 • hysteroskopi (undersøkelse av livmorveggene ved hjelp av optiske instrumenter);
 • analyse for hormoner;
 • om nødvendig - magnetisk resonansavbildning.

Alle disse studiene vil hjelpe spesialisten å se det virkelige bildet av problemet ditt. Hvis du virkelig finner noen sykdommer som forårsaket syklusen, må du ikke utsette behandlingen din, uansett, du bør handle raskt, da tilstanden kan forverres med tiden.

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner

En slik behandling er som regel aldri rask - vær forberedt på at det vil ta minst flere måneder eller til og med år å komme seg.

Ofte er årsaken til den uregelmessige syklusen den utilstrekkelige produksjonen av hormonprogesteron. Med denne diagnosen forskriver legen narkotika som påvirker nivået av hormoner, for eksempel "Duphaston". Dette gjør at du kan normalisere den hormonelle bakgrunnen og deretter bli gravid.

 • Hvis testene er normale, bør du lete etter andre årsaker til problemet.

Vær oppmerksom på din livsstil, kvaliteten på ernæring, emosjonell tilstand. Så, for eksempel, hvis du er overvektig, vurder din diett på nytt, delta i egnet, hyggelig sport - melde deg på et svømmebasseng eller aerobic om morgenen, jogge.

Hvis du tvert imot lider av kroppsvekt, diversifiserer menyen, full frokost og lunsj, ikke fokus på kiloene dine, fordi fødselen til babyen din er mye viktigere enn modellformer.

Ikke vær nervøs i det hele tatt! Ikke bekymre deg fordi du ikke kan bli gravid, bare koble deg moralsk fra dette problemet. Finn deg noen hobbyer, gå på helgene for å reise til en annen by, gå til teater, til utstillinger og ting. Det viktigste, blir distrahert fra problemet.

Hvordan bli gravid med en uregelmessig syklus: Råd til kvinner
 • Ha sex! Tross alt bidrar regelmessig samleie til en raskere oppfatning av den etterlengtede babyen. Det er imidlertid ikke verdt å lede for aktivt til et seksuelt liv. Saken er at med daglig samleie reduseres kvaliteten av sperma aktivt, fordi den mannlige organismen ganske enkelt ikke har tid til å utvikle aktiv "zhivchiki", som er nødvendig for befruktning.

Det antas at 2-3 handlinger per uke er nok for en rask oppfatning. Under eggløsning og umiddelbart før hennes seksuelle liv skal aktiveres, og gynekologen skal bidra til å beregne de aktuelle dagene. I tillegg kan du bruke spesielle teststrimler for eggløsning, solgt i et apotek.

 • Mange kvinner tror at det er mulig å bli gravid med en uregelmessig syklus ved hjelp av folkemetoder. Vanligvis er denne behandlingen basert på urter.

En avkok av oregano har en god effekt. Det styrker ikke bare immunforsvaret, men har også evnen til å normalisere menstruasjonssyklusen. For å forberede en slik avkok, ta 5 g tørt gress (få det bedre på apoteket), hell et glass kokende vann, dekk og la det bryte til det er helt avkjølt. Stamme og ta denne infusjonen tre ganger om dagen, ett glass en halv time før måltider.

Infusjon av kalk kan også bidra i et så fint problem. Brew linden følger samme prinsipp som oregano, men du må insistere på 40 minutter. Drikk en lime kjøttkraft anbefalt ett glass om morgenen på tom mage, ca 20-40 minutter før frokost. Det er verdt å merke seg at linden også fungerer bra for nyresykdom og forkjølelse.

Som du ser, er det ganske mulig å øke sannsynligheten for unnfangelse med en uregelmessig syklus. Men i alle fall, før du bruker noen midler, må du konsultere en gynekolog.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1