Hvordan kurere et anfall i et barn | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Hvordan kurere et anfall i et barn

Ubehagelig irritasjon, sprekker og betennelser i hjørnene i munnen er et utbredt fenomen, som i folket kalles anfall. De mest berørte er kvinner og barn, fordi deres hud er tynnere og mer følsomme enn menn. Slike feil ødelegger utseendet og forårsaker mye uleilighet, som ledsaget av sårhet. Derfor bør behandlingen startes så tidlig som mulig.

En slik feil er ofte forvekslet med herpes, så det er viktig å skille mellom første og andre, og også å vite hvordan man skal behandle anfall hos en voksen og et barn.

Zaedy i medisin kalles angulitt, eller vinkelstomatitt. Denne hudsykdommen kan skyldes flere faktorer, inkludert streptokokker og gjærlignende sopp av slekten Candida.

Årsakene til anfall hos barn og voksne

Hvordan kurere et anfall i et barn

Disse feilene oppstår ikke av seg selv. Virkningen av interne eller eksterne negative faktorer er nødvendig.

Disse inkluderer:

  • Hypovitaminose, spesielt vitamin B2 mangel;
  • Redusert immunforsvar;
  • Mangel på jern;
  • Dårlig munnhygiene;
  • Maceration av huden på grunn av økt salivasjon;
  • allergier;
  • Diabetes mellitus;
  • Hudtraumatisering.

Symptomer og diagnose

Når det var et anfall i barnet, før du begynner behandling, må du utføre en diagnose og finne ut årsaken. Disse feilene vises i form av små bobler. Men de briste raskt og på deres sted er det sprekker, og etter og gulaktige skorper.

Vanligvis behandles sykdommen ikke mer enn en til to uker, men hvis den er forårsaket av vitaminmangel eller nedsatt immunitet, fortsetter den i flere måneder. Huden rundt lesjonen er røddet og hovent.

Hvis Angulo forårsaket av streptokokker, så til de ovennevnte symptomene lagt kløe og svie, spesielt etter å ha spist krydret, salt og surt; Det er smerte når du snakker, åpner munnen. Dr. Komarovsky anbefaler først og fremst å identifisere opprinnelsen. Ellers vil behandlingen være ineffektiv.

Zaeda, forårsaket av soppen av slægten Candida, er ikke dekket av skare og kan kun ses med åpne lepper. Svært ofte blir denne typen sykdom en kronisk form og gjør seg selv følt med mangel på vitaminer og en reduksjon i kroppens immunforsvar.

Når det er syltetøy hos barn, anbefaler Dr. Komarovsky først og fremst å søke råd fra en hudlege for å finne ut årsaken til sykdommen. Legen vil foreskrive en laboratorietest: ta skrapet fra det berørte området og sjekk det for sopp.

Før salve noe perleches barn, må du bestå en felles blodprøve for leukocytter, hemoglobin, sukker og ESR å utelukke anemi, inflammatorisk respons, og så videre. Legen din kan forskrive en mer detaljert analyse av Wasserman, som vil avgjøre streptokokker, eliminere syfilis.

Det anbefales å konsultere en hematolog, endokrinolog og terapeut. Hvis skader skyldes skade, er det også nødvendig med et besøk hos tannlegen.

Grip et barn: hva skal jeg gjøre?

Hvordan kurere et anfall i et barn

Det første som foreldrene skal gjøre, er å ta barnet til legen ved utseendet til de første alarmerende tegnene. Det er svært viktig å forhindre overgang av sykdommen til kronisk form.

Angulitt kan behandles med ulike metoder: medisinsk (lokal og generell), vitaminterapi, folkemidlene. Men noen av metodene innebærer sanering av munnhulen, utelukkelse av krydret mat og søtsaker (med candidiasis).

medisinering

Slike rusmidler foreskrives etter å ha bestemt sykdomsfremkallende middel. Vanligvis foreskrevet midler til intern bruk, salver og desinfiserende løsninger for behandling av hjørnene av leppene, vitamin B2, B, PP.

Hvis resultatene av testene bekrefter sykdommenes svampegenskaper, foreskrives antifungale medisiner innover. Det kan være: lamizil, nizoral, levorin, nystatin, ketokonazol, flukonazol.

Bruk av antibiotika

Forekomsten av angulitt som følge av streptokokkinfeksjon er behandlet med antibiotika. Disse stoffene hemmer den vitaliteten av patogener selektivt. Men de er foreskrevet for intern mottak bare i tilfelle av omfattende lesjoner.

Selvmedisinering i denne situasjonen er ekstremt uønsket. Antibiotika bør kun foreskrives av en lege i henhold til sykdomsfremkallende middel og andre behandlingsområder.

vitamin

I tillegg til anleggsmidler må immuniteten styrkes ytterligere. Spesiell oppmerksomhet er gitt til komplekser som inneholder vitaminer A, C, PP og gruppe B, for eksempel Aerovit, Aevit og lignende. I dette tilfellet blir vitamiene i tillegg smurt av de berørte områdene, men ikke i det akutte stadium av sykdommen, men allerede med helbredelse. De bidrar til tidlig helbredelse av sår. De drikker dem som regel for en måned.

Aktuelle produkter

Salve berørte huden kan være levorinovoy eller nystatin salve, laminere krem, en løsning av boraks i glyserin. Streptococcal Angulo behandlet med antibiotika salver (salve sintomitsina, eritromitsionovaya) og candidiasis – antifungal (svovel salisylsyre, levorinovaya, nistatinovaya, flukonazol).

Vishnevsky salve har en god anti-inflammatorisk effekt, men det er ikke mulig at det kommer på munnhinnehinnen.

Hvordan kurere et anfall i et barn

Hos barn, disse feilene oppstår av samme grunner som voksne. Barn trekker stadig skitne ting i munnen, børster tennene dårlig, etc. Behandlingen faller sammen med voksen terapi. Valget av de viktigste stoffene avhenger av sykdommens art.

Antiseptika og antifungale midler

Ved deteksjon av Streptococcus, eller sopp foreskrive de samme stoffene som voksne – nystatin, flukonazol, terbinafin, Levorinum (tabletter / krem). Av salver preferanse sintomitsinovoy, erytromycin.

Det er lov til å bruke boraksoppløsning i glyserin, men bruks- og konsentrasjonsreglene velges kun av legen, avhengig av barnets alder.

probiotika

Hvis anfall i et barn skyldes problemer med tynntarmen, hvor absorpsjon av vitamin B oppstår, blir midlene i denne serien brukt.

Vanligvis blir barn diagnostisert med dysbakterier. Det er mulig å overvinne det, og dermed anfall, ved hjelp av slike legemidler som Bifiform, Linex og lignende.

vitamin

For å forbedre immunitet til å takle hypovitaminosis, foremultivitaminer Medical ølgjær, sirup, nype, og så videre. N. Leppene er smurt med olje oppløsning av vitamin E og A, men det kan gjøres bare ved slutten av den akutte periode av sykdommen.

Foreldre anbefales å endre barnets diett litt – legg til flere mandler, greener, lever, meieri, grønne grønnsaker.

Folkemetoder

Noen oppskrifter kan vellykket brukes til å behandle vinkelstomatitt hos barn, voksne, samt gravide. For eksempel, om natten, er de berørte områdene smurt med honning eller agurk juice. Vaselin myker huden, fremmer helbredelse av sprekker.

Hvordan kurere et anfall i et barn

Lignende egenskaper har linfrø og olivenolje. Prosess sår kan bivoks, gås fett, smør olje, urteekstrakter (kamille, rad, celandine, salvie).

Foreldre kan søke små komprimerer til de berørte områdene med honning og fiskeolje, te-treolje eller med vanlig grønn te. Et ganske populært middel er ørevoks. Det er bare brukt på hjørnene av munnen.

Forebygging av sykdom

Å perleches ikke vises, må du lære et barn å grundig munnhygiene og gå til tannlegen med dem. I tillegg bør kostholdet være tilstede mat rik på vitamin B og E – fisk, grønne bladgrønnsaker, belgfrukter, nøtter, ost, kli, vegetabilsk olje, kål, havregryn.

Kosthold under behandling angulita

Selvfølgelig er rantene ekskludert fra skarpe, salte og sure retter. Hvis årsakene til sykdommen er skjult i svampens nederlag, er søtsaker kontraindisert. Kjøtt og fisk mat er bedre å spise i bakt eller kokt form, og stekt kuttet til et minimum.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

68 + = 72