Jeg er mor!

Hvorfor er det ikke nok luft mens barnet venter? Forstå årsakene

I perioden med forventning om babyen i fremtidens mor er det en stor mengde av alle slags forandringer. Ganske ofte er en "interessant" stilling ledsaget av smerte eller ubehag i ulike indre organer eller deler av kroppen. Inkludert, ofte gravide kvinner føler at de ikke har nok luft. I denne artikkelen vil vi prøve å forstå årsakene til denne tilstanden og forstå om det er en variant av den fysiologiske normen eller indikerer alvorlige sykdommer.

Hvorfor føles det som i de tidlige stadier av graviditet, som om det ikke er nok luft?

Noen kvinner begynner å oppleve denne ubehagelige følelsen allerede i de tidligste stadiene av graviditeten. Ofte skjer dette mellom den sjette og åttende uken. Det kan være flere grunner for denne tilstanden.

Hvorfor er det ikke nok luft mens barnet venter? Forstå årsakene

Først i kroppen av den fremtidige moren i denne perioden er det alvorlige hormonelle forandringer.

For det andre, i løpet av denne tiden øker produksjonen av saltsyre betydelig, noe som i sin tur forårsaker tyngde og smerte i magen, halsbrann, kløe og en følelse når det ikke er nok luft etter å ha spist. Endelig er den tredje og mest populære årsaken til denne tilstanden tidlig giftose av gravide kvinner.

I motsetning til popular tro kan giftose ikke bare følge oppkast, kvalme og avvisning av lukt, men også av andre symptomer, hvorav den ene er mangel på oksygen.

Når er det ikke nok luft rundt den 21. graviditetsvecka?

21 ukers graviditet er dens ekvator. En voksende mage kan ikke lenger skjules fra nysgjerrige øyne, og til og med til de jentene som forbereder seg til å bli mor for første gang. Gjentatte kvinner har i de fleste tilfeller allerede en stor og ganske avrundet buk, som står fremtredende i stor avstand.

I den femte måneden av barnets forventning vil enhver graviditetskalender fortelle deg om en herlig følelse når du innser at barnet ditt beveger seg aktivt i magen. Faktisk blir nesten alle fremtidige mødre kjent med følelsene av deres første bevegelser.

Hvorfor er det ikke nok luft mens barnet venter? Forstå årsakene

Generelt er midten av svangerskapet en gylden tid, når toksikoen allerede har gått ned, og før fødselen er fortsatt ganske langt unna, så de fleste kvinner i "Interessant" stillingen føles bra.

Men det er på denne perioden, noen vordende mødre merke kortpustethet og en følelse av mangel på luft, relatert til det faktum at det forstørrede livmoren begynner å legge press på membranen. Dessverre vil det ta lang tid å tåle denne tilstanden. Slik ubehagelig følelse nå bare trekke nærmere å forlate, når livmoren er flyttet dypere inn i bekkenet.

Hvorfor er det ikke nok luft i sen graviditet?

Som regel, i sentrale termer, føler nesten alle gravide kvinner mangelen på luft. Magen er allerede så stor at den presser på alle indre organer, inkludert lungene. Spesielt utsatt for ubehag fra de indre organene til fremtidige mødre, som selv er miniatyr i størrelse og samtidig bærer en ganske stor frukt.

Hvorfor er det ikke nok luft mens barnet venter? Forstå årsakene

I tillegg klemmer et for stort barn, i noen tilfeller, en ganske kjøpt blodåre, gjennom hvilken blodet strømmer fra nedre lemmer. Som et resultat av sterkt press oppstår det ikke bare følelsen når det er vanskelig å puste, men stagnasjon av venøst ​​blod oppstår også.

Alt dette kan føre til en forverring av hemorroider, åreknuter og økt trombose.

Hvis slike symptomer er funnet, bør den gravide kvinnen være under streng overvåkning av den behandlende legen.

Også i senere termer begynner alle kroniske sykdommer ofte å forverres. Spesielt kan ulike mangler i funksjonen i luftveiene, hjertesykdommer og osteokondrose i livmoderhalsen føre til mangel på oksygen.


De siste ukene av svangerskapet gir oftest betydelig lindring, fordi, som du vet, umiddelbart før fødselen, fornyes kroppen, og alle plager går ned.

Kan anemi forårsake mangel på luft under graviditet?

Som du vet, lider mange gravide kvinner av jernmangelanemi. En av
symptomer på denne forstyrrelsen er faktisk mangel på oksygen. I tillegg manifesterer anemi seg i form av utrolige blader av huden og slimhinnene, konstant tretthet, sløvhet, svakhet, svimmelhet, støy i ørene, ansiktet i ansiktet.

Hvorfor er det ikke nok luft mens barnet venter? Forstå årsakene

Siden jern er hovedkomponent av hemoglobin, som bærer oksygen til vev, med lavt innhold, kan det oppstå kronisk oksygenmangel.

I sin tur påvirker denne sykdommen absolutt alle organer og systemer av en gravid kvinne og kan være veldig farlig for både fremtidens mor og hennes baby. Det er derfor denne patologien i tilfelle deteksjon bør behandles umiddelbart.

Hva om det ikke er nok luft under graviditeten, og det er vanskelig å puste?

Først av alt, hvis du finner slike symptomer, bør du gi en generell blodprøve som bestemmer nivået av hemoglobin. Med jernmangel anemi, er det nødvendig å konsultere en lege så snart som mulig og umiddelbart begynne behandling under hans tilsyn. I de fleste andre tilfeller er denne tilstanden en variant av den fysiologiske normen, og det må tolereres i noen tid.

Det er imidlertid noen anbefalinger som vil tillate deg, hvis du ikke helt slipper av følelsen av mangel på oksygen, så gjør du i det minste så lett som mulig, for eksempel:

Hvorfor er det ikke nok luft mens barnet venter? Forstå årsakene
 • Øv pusteteknikken som brukes i fødsel. Så du hjelper deg ikke bare til å takle mangel på oksygen, men også forberede deg på den mest kompliserte prosessen som venter på deg i nær fremtid.
 • Så ofte som mulig, gå på frisk luft, i torg og parker;
 • Ventilasjon av rommet regelmessig. Hvis mulig, sov med et åpent vindu eller et vindu, men prøv å ikke tillate et utkast;
 • Bruk spesielle puter til gravide under søvn. Prøv å lære å sovne
  halv-sittende;
 • Ikke la deg sulte, men ikke overeat. Den fremtidige moren i babyens ventetid bør spise litt, omtrent 5-6 ganger om dagen;
 • Ikke spis minst 2-3 timer før sengetid.
 • Kontroller vekten din. En av de viktigste årsakene til at dyspné oppstår under graviditeten er overdreven vektøkning. Ikke glem at jo flere kilo du får, desto større er presset på alle organer og systemer i kroppen din.
 • Bruk oksygen cocktails;
 • Ikke bekymre deg og ikke bekymre deg, fordi det er svært ugunstig, påvirker ikke bare helsen din, men også på livet til din fremtidige sønn eller datter. Hvis du ikke kan slappe av, drikke en avkok av valerian eller morwort.

Dermed er i de fleste tilfeller kortpustethet og en følelse av mangel på luft under graviditeten en variant av den fysiologiske normen. Ikke vær redd, etter en stund vil alt tilbake til det normale, og denne ubehagelige følelsen vil forsvinne så plutselig som det dukket opp. I mellomtiden utelukk ikke og noen sykdommer, noe som kan tyde på et lignende symptom.

Sørg for å konsultere legen din for å utelukke alvorlige problemer, og om nødvendig gjennomgå behandling.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

62 − = 60