Kløe i klitorisområdet under graviditet: årsakene til ubehag | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Kløe i klitorisområdet under graviditet: årsakene til ubehag

Hvis du ikke ser på de patologiske årsakene til kløe i kjønnsområdet, så blir dette fenomenet ofte provosert av brudd på regler for intim hygiene. Ellers kan du mistenke en bakteriell, viral eller soppinfeksjon.

Ubehag i den intime sone forverrer signifikant livskvaliteten, forårsaker usikkerhet, forårsaker søvnforstyrrelser og til og med nevroser. Slike forhold er ekstremt uønsket for en kvinne i perioden med å bære en baby. I tillegg kan årsakene til dette fenomenet være svært farlig for det ufødte barnet. Det er veldig viktig at kvinnen ikke blir ved et besøk til legen.

Kløe i klitoris: hvorfor forekommer det under graviditet?

Kløe i klitorisområdet under graviditet: årsakene til ubehag

Hovedsakelig kvinner overvåke nøye deres hygiene, spesielt i barnefødsel, så i de fleste tilfeller ubehag utløst av patologiske årsaker. Når dette skjer, må man mistenke noen sykdom eller funksjonsfeil i organene / systemene.

Som du vet, er bakterier alltid tilstede i skjeden. De støtter det sure miljøet i det, hindrer penetrasjon og spredning av infeksjoner, gir naturlig beskyttelse. En feil utførelse av hygieneprosedyrer kan føre til brudd på vaginaens mikroflora. Som mangel på omsorg, og overskytelsen kan føre til dysbakterier, spredning av infeksjon, utseende av kløe, brennende og andre typer ubehag.

Hygiene av kjønnsorganene skal utføres to ganger om dagen, og under menstruasjon kan det være oftere. Under månedlige pads må du bytte hver fjerde time. Daglige pads, som ofte brukes i svangerskapet, kan også forårsake ubehag.

Viktig og vaskeform: Vannstrålen og bevegelsen av hender skal styres fra forsiden til baksiden. Dette tiltaket vil unngå at bakterier fra endetarmen kommer inn i urinrøret og skjeden. Men ikke la seg rive med overdrevent hygiene: hyppig grotting, skylling, bruk av alkalisk hygiene bidrar til utvikling av dysbiosis, ødelegge den naturlige beskyttelsen av de indre kjønnsorganer.

Kløe i klitorisområdet under graviditet: årsakene til ubehag

Kløe kan forekomme nær klitoris hos eldre, som er forbundet med den naturlige prosessen med aldring. Kroppen mangler kvinnelige kjønnshormoner, henholdsvis, det er tørrhet i slimhinnene i urinveiene, huden blir mer følsom. Som et resultat kan ubehag være urolig for den minste grunn.

I graviditet anbefaler gynekologer ikke seg på syntetiske og lacy undertøy. Slike trusser tillater ikke at luft fritt trer inn i huden, og som et resultat dannes en drivhuseffekt. Dette gjelder også bruken av daglig servietter.

Ofte oppstår klitoris kløe under graviditet i siste trimester. I dette tilfellet kan årsaken til ubehag være ganske naturlig – en økning i konsentrasjonen av østrogener. Dette fenomenet vil forsvinne alene etter barnets fødsel.

Kløe i klitorisområdet: patologiske årsaker

Kløe i klitorisområdet under graviditet: årsakene til ubehag
  1. Denne sykdommen kan provosere slike sykdommer som seboré, lav, eksem, dermatitt. Huden rundt vulva er veldig øm og sensitiv, så utseendet på tegn på sykdom i dette området er svært sannsynlig. Diagnose av dermatitt, eksem, seborrhea eller lav er kun gjort når det er utslett på andre deler av kroppen. Lokal vulva skade er en sjeldenhet, selv om det ikke er et unntak;
  2. Hvis klitoris er riper, labia, anus, mens den er ledsaget av utslett i form av små vesikler, er det mulig å mistenke kjønnsherpes. Den nøyaktige diagnosen utføres bare etter at resultatene fra testene er mottatt. Faren for denne sykdommen for kvinner er at det øker risikoen for livmorkreft, og i den periode av drektigheten, kan ha en negativ innvirkning på barns utvikling, føre til ulike defekter eller abort;
  3. Ulike gynekologiske infeksjoner manifesteres ofte av kløe, brenning og endring av vaginal utslipp. For eksempel er de følgende symptomer observert i ureaplasmosis, chlamydia, trichomonas infeksjon, Treponema pallidum, Mycoplasma, Gardnerella, gonoré, syfilis. For å bekrefte eller utelukke tilstedeværelsen av slik, tar legen en vattpinne fra vagina og sender materialet til en bakteriologisk studie;
  4. Ubehagelige opplevelser kan skyldes patologier i det endokrine systemet. For eksempel blir dette ofte observert med diabetes: kløe oppstår rundt labia, klitoris, perineum, brenner i skjeden. Symptomer øker med økende glukose nivåer. I tillegg fører diabetes ofte til candidiasis (thrush), som manifesteres av vulvarirritasjon, kløe og brennende, utstoppet vaginal utslipp;
  5. Ikke utelukker og helminthic invasjon, hvis ubehaget sprer seg fra anus til vulva, klitoris og labia. Ofte øker det irriterende symptomet om kvelden og om natten;
  6. Årsaken til kløe kan være scabies eller pubic lice. I dette tilfellet vil legen legge merke til på huden av labia majora eller pubis spor av riper og biter. Behandling i denne situasjonen utføres vanligvis uavhengig, men under graviditet bør dette ikke gjøres i det hele tatt, så du må kontakte en hudlege.
  7. Det er mulig at årsaken til problemer med klitoris er en allergisk reaksjon. I tillegg til dette ubehagelige symptomet, er det også hevelse, utslett, hyperemi (rødhet) i huden. Allergi kan provoseres sanitetsbind med aromatiske dufter, midler for personlig hygiene, husholdningsrensemidler, f.eks vaskepulver. Det kan også være en allergi mot mat eller medisiner;
  8. Kløe i klitorisområdet kan være et tegn på kreft i kjønnsorganene. Denne patologien er en sjeldenhet, men det er fortsatt ikke verdt å ekskludere. Det bør bemerkes at kreft i seksuelle organer er mer berørt av eldre kvinner, så vel som de som har en metabolsk lidelse eller har endokrine sykdommer;
  9. Ubehagelige opplevelser kan oppstå med visse nevropsykiatriske abnormiteter. I denne situasjonen utføres behandling sammen med en gynekolog og en psykiater.

Kløe i kjønnsområdet, over klitoris: behandling og forebygging

Kløe i klitorisområdet under graviditet: årsakene til ubehag

For å unngå ubehag, må du nøye velge midler for intim hygiene. PH-nivået av disse skal være nøytralt eller svinge innen 3,5-5,5. Det er bedre å gi preferanse til produkter som ikke inneholder såpe, er laget på grunnlag av melkesyre.

Uten mislykkes, i hvert fall for graviditeten, er det nødvendig å nekte å bruke syntetiske og lacy undertøy. Forhold bør gis til naturlige materialer som gjør at huden kan puste.

Når tørr slimhinner skal konsulteres med en lege om valg av en spesiell fuktighetskrem, for eksempel salver eller suppositorier.

Under svangerskapet kan du ikke forlate dette symptomet uten oppmerksomhet. Nesten alle patologiske årsaker som kan forårsake det, kan påvirke utviklingen av babyen i livmoren negativt. Legen vil foreskrive riktig behandling, gitt kvinnens stilling. Sedasjon og antiallergiske stoffer kan foreskrives på plantebasis. Bad kan anbefales med tilsetning av kamille, salvie, eukalyptus.

Til slutt vil jeg legge merke til at kløe er bare et symptom. Det er nødvendig å treffe tiltak for ikke bare å eliminere det, men også å identifisere årsaken til ubehag. Tidlig behandling vil forhindre utvikling av komplikasjoner.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 3