Jeg er mor!

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?

Noen kvinner tror at det å bli registrert i svangerskapet bare er nødvendig for å motta alle forfallne betalinger. Det er ikke nødvendig å gå til klasserommene for noe annet, bare tid tar opp. De kommer til konsultasjonen i midten av andre trimester, når magen er tydelig synlig - de nekter ytterligere undersøkelser.

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?

Og så fortell andre hvordan, i "Barnesykehuset mistet nesten et barn", hvordan "Knapt pumpet ut" og andre skrekkhistorier.

I mellomtiden er undersøkelsen av den gravide kvinnen under svangerskapet nødvendig av moren selv. Observerer graviditeten, overvåker obstetrikeren-gynekologen utviklingen av fosteret og bestemmer de nødvendige obstetriske tiltakene.

Rutinemessige undersøkelser bidrar til å opprettholde helse for kvinnen og hennes fremtidige baby.

Første besøk til gynekologen

På kontoen under graviditet er det best å bli på en periode på 8 til 12 uker, men om det er behov - det er mulig tidligere. Hvis en kvinne har abort, har hun allerede blitt undersøkt for tidlig avbrudd, da er det sannsynlig at hun trenger medisinsk behandling fra begynnelsen av den ansvarlige tilstanden, og det vil være nødvendig å registrere seg for henne umiddelbart etter at graviditeten er bekreftet.

Ved første inspeksjon må bo.

For å lage et utvekslingskort vil legen spørre detaljert:

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?
 • sykdomshistorie generelt og gynekologisk;
 • om tidligere graviditeter, hvis de var eller til og med virket;
 • om tidspunktet for menstruasjonens begynnelse, syklusens løpetid;
 • hvordan prevensjonsmidler ble brukt
 • hvilke medisiner brukes stadig;
 • Kontraindikasjoner til medisinsk utstyr, mulige allergener;
 • familie sykdommer av kronisk og arvelig natur.

Jordemor vil nødvendigvis være interessert i alder, arbeidssted, vaner som kan påvirke graviditeten, for eksempel å røyke eller spille sport. Det er nødvendig å vite dette ikke på grunn av rolig nysgjerrighet - legen må forestille seg hvordan du best kan forberede den gravide kvinnen for fødsel.

Noen kvinner tror at røyking eller drikking av alkohol bør bli tavlet, og deretter abrupt avslutte. I noen tilfeller anbefaler ikke leger at de gir vell av å forlate dårlige vaner. Skarpt avslag - selv fra negative faktorer - kan bli stress for kroppen. En erfaren gynekolog vil hjelpe en kvinne til å håndtere dårlige vaner uten å skade helsen.

Graviditet eksamen

Under det første besøket til legen vil en graviditetskalender bli utarbeidet med tanke på syklusen, og det vil være mulig å fastslå eksakt fødselsdato og tilnærmet dato for fremtidige leveranser.

Videre er det nødvendig å gjennomføre følgende obligatoriske kontroller:

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?
 1. Blodprøver: totalt, for sukker, per gruppe og Rh-faktor, for RW-syfilis, for HIV, diagnose av viral hepatitt;
 2. Urinalyse: total og tank. seeding;
 3. Legen vil ta en vattpinne for renheten av skjeden, et smør for en cytologisk undersøkelse - for å identifisere atypiske celler;
 4. Vekten, høyden og størrelsen på bekkenet bestemmes, og blodtrykket måles.

Den første ultralydet kan tilordnes. Noen ganger er det ikke tilrådelig å gjøre det.

Om nødvendig utpeker legen ytterligere undersøkelser:

 • for tilstedeværelse av Rhesus-antistoffer i tilfelle feilmatch mellom maternelle og faderlige Rh-faktor;
 • oral glukosetoleranse test for risiko for svangerskapet diabetes.

Studier på HIV og RW må gjentas i tredje trimester. Den generelle analysen av blod og urin er gitt ved hvert besøk av legen. Testen for glukosetoleranse gjentas for alle i uke 25-26.

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?

Ved spesielle indikasjoner eller på forespørsel fra en gravid kvinne utfører medisinske organisasjoner spesielle undersøkelser for å beregne risikoen for medfødte patologier: 11-13 uker og 18-20 uker sammen med ultralydsundersøkelser.

Ved 20-22 uker er høyden på bunnen av livmor bestemt, og fra 25 uker - og noen leger mener at det er nødvendig å gjøre dette fra 16. uke - de vil nødvendigvis høre på hjerteslag av fosteret.

Under besøk til legen i II-trimesteren, er tilstanden til nedre lemmer allerede vurdert - for tilstedeværelse av ødem og fra III - tilstanden til brystkjertlene.

Hyppighet av legebesøk

Hvis det ikke er noen spesielle indikasjoner, etter det første besøk til kvinners konsultasjon, da registreringen fant sted, vil det bli nødvendig et besøk etter 10 dager. Da skal legen selv foreskrive tidspunktet for besøk: først må det gjøres en gang i måneden, deretter hver 14. dag, og deretter - i tredje trimester - kanskje en gang i uken, og hver dag.

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?

Fødselsperioden er spesifisert, basert på det kliniske bildet, kalenderen, datoen for den siste menstruasjonssyklusen.

Forklaring er nødvendig ikke bare for den gravide kvinnen, men også for spesielle strukturer, hvis plikter inkluderer betaling av nødvendige fødselspermisjoner.

Arbeider kvinner gir de nødvendige sertifikatene til regnskapsavdelingen i deres firma, for ikke-arbeidere er det opsjoner. Så det er en praksis når betalinger utføres av strukturer der mannen jobber. Men i de fleste tilfeller søker arbeidsløse kvinner til de sosiale vernsmyndighetene på deres bosted.

Nyanser av registrering

Når du registrerer deg hos deg, bør du ha følgende dokumenter:

 • identitetskort - oftere pass
 • medisinsk kort, hvis tilgjengelig.

Det er veldig viktig at den gravide kvinnen føler seg komfortabel, kunne fullt ut stole på observatøren. Hun har mulighet til å velge stedet hvor hun vil registrere seg.

alternativer:

Når og hvorfor registrerer de seg for graviditet?
 • et polyklinisk sted på bostedet;
 • i en hvilken som helst polyklinisk eller kvinners konsultasjon, som anses som den mest kompetente, må du bare skrive en uttalelse.

Betalt graviditet utføres enten i perinatale sentre, eller i barnehjemmet, hvor leveransen vil finne sted.

Den eneste ulempen ved et betalt perinatal senter - disse medisinske institusjonene har ikke lov til å utstede sertifikater for barnehjem. Dette må gjøres i tillegg.

Herlige damer! Ikke ignorere besøk til kvinnelig rådgivning!

Dette vil hjelpe deg med å passere leveringsstadiet og holde helsen din og deg og din baby!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 7