Jeg er mor!

Oregano under graviditet: nytte eller skade?

Oregano (lat Origanum vulgare.) - en flerårig urt av Labiatae familien har en behagelig lukt og en lys lilla farge.

Som mange andre planter, har oregano mange navn - zenovka, hovedkort, kvinnelig gress, oregano, pchelolyub, messing farge, bug-infested, matserdushka, bloshnik osv ...

Oregano under graviditet: nytte eller skade?

Oregano busk vokser, som kan nå 80-90 cm i lengden. Planten blomstrer midt på sommeren - slutten av juli og begynnelsen av august. Du kan se hovedkortet hvor som helst - på vei, i skogen, på feltet, på dalene, langs elva, i hagen, etc.

Denne spredningen skyldes den absolutt upretensiøsiteten til oregano, det, som gressgress, tar rot nesten overalt.

Modersmålet brukes til matlaging som en original krydder for ulike første og andre retter av kjøtt, fisk, grønnsaker og også brukt i folkemusikk og tradisjonell medisin.

Denne planten har en hyggelig pikant smak, bidrar til bedring av appetitt, så mange elsker og bruker det aktivt. Slaver bruker oregano til å bryte urtete, eller de drikker te fra hovedkortet i ren form.

Hva er nyttig for en vanlig oregano?

Den kjemiske sammensetningen av denne beskjeden blomsten omfatter tanniner, vitamin B og C, flavonoider, flyktige essensielle oljer, er til stede i fenoler, som det er i stand til å utøve en antimikrobiell effekt.

På grunn av denne sammensetningen har hovedkortet slike helbredende egenskaper:

  • normaliserer stoffskiftet;
  • stimulerer appetitt, normaliserer fordøyelsen;
  • bidrar til å redusere hoste, forbedrer sputumutskillelsen;
  • beroliger nervesystemet, hjelper med søvnløshet og stress;
  • har antiinflammatorisk, antispasmodisk, hemostatisk, antiseptisk, smertestillende, vanndrivende og koleretisk virkning.

Te infusjoner og oregano administreres radiculitis, aterosklerose, bronkitt, vanlig forkjølelse, lungebetennelse, gastritt, cystitt, nyresykdommer, smertefull menstruasjon, forstyrrelser i sentralnervesystemet, forstoppelse, gingivitt, faryngitt og andre sykdommer.

Mange kvinner i "Interessant" stilling, lurer jeg på om det er mulig å bruke oregano til gravide? Og disse fryktene er ikke tilfeldig - saken er at denne søte blomsten lenge har vært brukt av sorceresses som en abortifacient.

La oss finne ut om dette egentlig er slik.

Oregano under graviditet: kan eller kan ikke?

I tillegg til den individuelle intoleransen til hovedkortet, er den viktigste kontraindikasjonen for bruk den graviditet.

Oregano under graviditet: nytte eller skade?

Denne aromatiske urten er forbudt å bli konsumert under graviditet, og spesielt i de tidlige stadiene (i første og andre trimester). Saken er at stoffene som finnes i hovedkortet, øker uterusens tone og fører til opphør av svangerskapet.

For selve fosteret er oregano helt trygt og forårsaker ikke feil i utviklingen.

Det er derfor fremtidens mødre i "Interessant" posisjon gynecologists kategorisk forbyr å drikke infusjoner, kjøttkraft av hovedkortet og til og med legge tørre oregano, som er en del av mange prefabrikkerte krydder, i første og andre retter.


Det er mulig at en ung og sterk kvinnelig kropp under graviditeten kan takle en liten dose av et stoff i gresset, uten negative konsekvenser. Og sikkert blant vennene dine er det minst en kvinne som hevder at å spise mat med tillegg av hovedkortet ikke gjorde noen skade under føtal gestasjon.

Men risikoen i spørsmålet, knyttet til liv og helse for barnet, spesielt damene som er i faresonen (lider av preeklampsi, livmor tone), samt gravide kvinner yngre enn 20 og eldre enn 33 år, absolutt ikke.

Mange elskere av urtemedisin er interessert i spørsmålet, kan gravide kvinner drikke te med oregano?

Svaret på dette spørsmålet kan ikke kalles entydig. Hvis sammensetningen av te inneholder et ekte hovedkort eller dets ekstrakt, er det bedre å nekte en slik drink, og gi preferanse til andre urtepreparater.

Men te med smaksstoffer, som ikke inkluderer ekte oregano, er ganske ufarlig for gravide kvinner. Men samtidig er det nødvendig å innse at alt som fremtidens mor bruker til mat, blir overført til babyen. En "Stuff" en sårbar frukt med kunstige produkter er i det minste urimelig.

Imidlertid gjelder det absolutte forbud mot produkter med oregano i svangerskapet (te, avkok, tinkturer, krydder) kun intern bruk.

Men dette forbudet gjelder ikke for visse eksterne anvendelsesmetoder.

Når oregano gresset kan være nyttig for gravide kvinner?

For ekstern bruk har gravide kvinner lov til å bruke avkok av hovedkortet. Det er ikke vanskelig å forberede en slik medisin. 20 g hakket tørt gress, hell 120 ml kokende vann, protivitt i et vannbad i ca. 16-17 minutter, fjern deretter fra varme, deksel og vent i ytterligere 50 minutter. Etter at urtene er blitt infundert, sprenne det gjennom en ren gaze og tilsett litt mer rent kokt vann for å få volumet til den opprinnelige 120 ml.

Oregano under graviditet: nytte eller skade?

Oppbevar produktet ikke mer enn en dag, helst på et kjølig sted, for eksempel i kjøleskapet.

Decoction av hovedkortet er et utmerket verktøy for å kurere ulike hudutslett, som, som kjent, lider mange fremtidige mødre. Det kan brukes til vasking eller bare å tørke ansiktet med problemflekker fuktet med en bomullspinne i avkoket.

Hvis du ofte lider av hodepine, skyll håret ditt med avkok etter at du har vasket hodet.


Dette bidrar blant annet til å styrke krøllene og forhindrer tapet.

Dette middelet bidrar også til sykdommer i munnhulen - gingivitt, stomatitt, faryngitt. Flere ganger om dagen etter måltider, skyll munnen uten å svelge væsken.

I rhinitt (rennende nese) og nesestopp, anbefales det å snuse de knuste tørkede blomstene på hovedkortet. Det bidrar også til å takle hodepine og tretthet.

Essensiell olje av gress kan brukes til aromaterapi - det bidrar til å roe seg, slappe av, redusere manifestasjonene av akutt respiratoriske sykdommer.

For aroma lampen vil være nok 3-4 dråper av stoffet, og for medaljongen - 1-2 dråper.

Men ta på huden eterisk olje av oregano under graviditet (spesielt i de tidlige stadier) er umulig, fordi det absorberes raskt og går inn i blodet.

En ubetydelig mengde olje kan også smøre sprekker i hender og føtter, sår, kutt, riper, brannsår, pustler og andre hudskader.

Med betennelse i mellomøret øker tampongen, fuktet med noen dråper aromatisk olje, å redusere smerten og forlater i 15-25 minutter.

Tørre grener på hovedkortet brukes også til å fjerne møllen. Legg dem i skapet ditt, og etter noen uker vil du glemme dette problemet.

Anskaffelse av gress er best i apoteket, og ikke i markedet med hender - så du vil være trygg på sikkerheten og kvaliteten på produktet. For medisinsk og kosmetisk bruk, bruk en ikke-pakket og løs matte.

funn

Som du kan se har mors gres mange nyttige egenskaper og kan hjelpe til med å løse ulike medisinske problemer under babyens bæring - det viktigste er å bruke det riktig.

Men selv om du er sikker på din egen kompetanse i denne saken, før du bruker oregano, kontakt en gynekolog eller en terapeut uten å lykkes - en ekspert vil hjelpe deg med å unngå mulige problemer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

47 + = 48