Jeg er mor!

Regler for administrering av en blanding hos barn med allergi

Situasjonen når et barn på kunstig fôring er også en allergisk - det er på ingen måte en sjeldenhet. Ifølge dataene øker antall barn av allergikere år etter år, og det er mange grunner til dette.

Ernæring av slike babyer skal utføres i henhold til spesielle regler, spesielle sammensetninger, funksjoner vil også påvirke innføringen av utfyllende matvarer.

Matallergi: hva er det?

Matallergi er en individuell intoleranse for visse matkomponenter med deltagelse av immun- og blodceller. I 20-40% av moderne spedbarn registreres en matallergi, hos småbarn av eldre alder, husholdninger, sesongmessige, narkotikaallergier, etc. kan utvikles på bakgrunn.

Regler for administrering av en blanding hos barn med allergi

Manifestasjoner av allergier er forskjellige: atopisk dermatitt, vedvarende blæreutslett, ulike utslett, oppblåsthet, flatulens, ustabil avføring og så videre.

Hos spedbarn manifesteres allergien av en kombinert lesjon i huden og fordøyelseskanalen. Den viktigste metoden for behandling av PA er en diett med fullstendig eliminering av potensielle matallergene.

Alle matvarer er klassifisert i 3 grupper avhengig av det allergiske potensialet:

 1. høyt, produkter som inneholder proteinet av kumelk melk, i 85% tilfeller provoserer dette proteinet allergiske reaksjoner;
 2. medium: proteinet av lam og kylling, gluten;
 3. Lav: protein bokhvete, poteter, soyabønner, mais.

Blandinger for babyer med allergi

Med matallergier vil leger anbefale å bruke hypoallergene produkter, som er delt inn i:

 • forebygging;
 • terapeutisk og forebyggende;
 • behandling.

Profylaktisk utseende vil bli anbefalt for barn med en tendens til allergi. Blandinger er laget på grunnlag av geitmelk. Geitprotein er signifikant forskjellig i antigenstrukturen fra kumelkemelprotein, noe som vil forklare god toleranse. Syrmælksforbindelser kan foreskrives der proteinet er delvis spaltet. Men de kan ikke erstatte mer enn 30-50% av den daglige mengden mat.

Soya blander

Inkludert i antall terapeutiske og profylaktiske, inneholder i sin sammensetning en sterkt renset isolat av soyaprotein, som bare inneholder spor av komponenter av soyabønner. I motsetning til produkter basert på kumelk inneholder ikke soya laktose (melkesukker). Laktose er den viktigste kilden til karbohydrater i kvinner og kumelk.

Følgelig dannes følgende indikasjoner:

 • intoleranse mot kumelkprotein;
 • laktaseinsuffisiens
 • galactosemia.

Den fete delen av blandingen er representert av mais, solsikke, soya, kokos og andre oljer. For bedre assimilering av fett, karnitin, soyacitin eller fettsyre diglyserid injiseres i blandingen for å forbedre absorpsjon i tarmen.

Som alle andre inneholder soyablandinger det nødvendige settet med vitaminer, mikro- og makroelementer, for den fulde veksten og utviklingen av babyen, og konsentrasjonen er noe større enn hos andre arter.

Regler for administrering av en blanding hos barn med allergi

Nylig har det vært mindre interesse i avtalen sin, på grunn av den hyppige kryssallergien.

Følgelig, for allergi i barnet, soya blanding bør brukes med forsiktighet, men det er den eneste form for piitaniya innredet med laktasemangel, cøliaki, og andre. Som regel en blanding av soya utnevnt kiddies til seks måneder. Effekten av sporet kan ikke være tidligere enn etter noen ukers bruk.

Men fortsatt er soyabønneprotein en grønnsak, selv om det er nært dyrt i kvalitet. På andelen av animalske proteiner i barnets meny skal tildeles omtrent 80% av sitt totale antall, som er nødvendige for den aktive dannelsen av nervesystemet og tilførsel av essensielle aminosyrer. Essensielle aminosyrer syntetiseres ikke i kroppen, og kan bare komme fra utsiden - med mat.

Blandinger for allergi mot kumelkprotein basert på hydrolysater

Brystene er foreskrevne produkter med lav hydrolyse, for eksempel, "NAS", "Nutrilon" med prefiks GA - en terapeutisk art, foreskrevet for alvorlig allergi mot proteinet av kumelk og soya, cøliaki og ulike brudd på intestinal absorpsjon. Terapeutiske er også foreskrevet for babyer med hypotrofi, siden proteiner og fett absorberes godt. Under hydrolysen blir antigenarealer ødelagt, noe som utelukker forekomsten av allergiske reaksjoner.

I 90 - 95% av spedbarn etter flere uker med å bruke blandingen, er det forbedringer i huden, tilstanden i fordøyelseskanalen, andre manifestasjoner av allergi, forsvinner også.

Regler for innføring av komplementære matvarer til spedbarnsallergi

Innføringen av komplementære matvarer til babyer med allergi krever streng overholdelse av visse regler, som vil være et løfte om forebygging og samtidig terapeutiske tiltak.

Innføringen av tre hovedtyper av utfyllende matvarer - grønnsaker, grøt, kjøtt - krever overholdelse av reglene:

 1. Det er mulig å gi allergi til et barn for første gang bare mot bakgrunnen av relativ helse - det er ingen tegn på PA;
 2. en ny type komplementær mat kan innføres først etter den vellykkede konsolideringen av den gamle;
 3. Den første lokken blir administrert til barn med allergier senere, i forhold til hovedplanen, med tanke på individuell toleranse. leger anbefaler å starte med en mikrodose, det er best om morgenen, og hver dag for å doble volumet;
 4. foreldrene bør gjennomføre en daglig undersøkelse av barnet, vurdere fordøyelsen, og eventuelle endringer som vil være et signal for suspensjon av utfyllende matvarer.

På hvilken plan for å introdusere utfyllende mat?

Regler for administrering av en blanding hos barn med allergi

Hvis det første barnet introduseres grønnsaker, så blir det innført kjøtt, grøt, fruktjuicer og potetmos. I tilfelle poretter blir introdusert, blir det introdusert grønnsakspotet, kjøtt, fruktjuicer og potetmos. Hos barn med PA som grønnsak (6 - 7 måneder.) Er det introdusert puré av noe slag - kucus, kål, brokkoli og lignende. Gi et barn en multikomponent puree kan ikke, og ignorerer pausene også. Før du gir grønnsaker babyen, må du ta en pause i noen dager. Dermed er det mulig å beregne hvilke grønnsaker som bæres godt av babyen.

Porridges skal være melkefri og glutenfri - bokhvete, mais, ris. Grøt kan kokes på grunnlag av en tilpasset melkeformel med tilsetning av 5 g smør (vegetabilsk, fløtesmeltet) per porsjon i 200 g. Porridene er introdusert på samme måte som grønnsakene.

Kjøtt administreres på 7 - 7,5 måneder. starter med monokomponentpuréer, men foreldrene bør nøye overvåke babyens reaksjon. Å innføre komplementær fôring er nødvendig med mikrososer, og øker gradvis til aldersnorm. Preference er best gitt til kanin kjøtt, magert lam, svinekjøtt. Bare i 8 - 9 måneder. Du kan legge inn en blandet tallerken i kosten - grønnsaker + frokostblandinger.

Sour-melk produkter, mindre allergener, men de administreres ikke tidligere enn i et år, og med stor forsiktighet.

Frukt injiseres etter juice, grønn eller gul i farge - epler uten sukker.

I kostholdet til allergikamperen er det viktig å observere grunnregelen - for å utelukke allergenet. Ikke vær redd for at barnet ikke får alle nødvendige mineraler og vitaminer på grunn av den begrensede menyen. Selv med et begrenset antall produkter kan babyens diett være full og variert.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 1