Jeg er mor!

Rotavirusinfeksjon i tidlig og sen graviditet. Hvordan behandle sykdommen?

Infeksjon med rotavirus, inkludert under graviditet, er utrolig enkelt. Med denne sykdommen oppstår tarmskader ved patogene mikroorganismer, og derfor kalles folk ofte det tarminfluensa. Siden jentene og kvinnene som er i en "interessant" stilling, blir immuniteten betydelig redusert, for sannsynligheten for å "fange" en infeksjon av denne typen øker flere ganger.

Rotavirusinfeksjon i tidlig og sen graviditet. Hvordan behandle sykdommen?

I de fleste tilfeller forekommer denne sykdommen hos gravide på grunn av forurensning gjennom drikkevann av dårlig kvalitet, forbruk av mat forurenset med rotavirus, samt utilstrekkelig hygiene i hendene og andre deler av kroppen. I tillegg er rotavirusinfeksjon en ekstremt smittsom sykdom, slik at en fremtidig mor umiddelbart kan bli smittet av et dårlig familiemedlem.

Uten behandling kan rotavirus, som oppstår under graviditet, provosere forholdsvis alvorlige komplikasjoner.

Derfor er forebygging av denne sykdommen svært viktig for alle barn og voksne, uten unntak, og spesielt det er relevant for forventende mødre.

Symptomer på rotavirusinfeksjon i svangerskapet

De karakteristiske symptomene på denne sykdommen som oppstår hos kvinner under svangerskapet, er absolutt ikke forskjellig fra tegnene i andre perioder av livet.

Som regel oppstår følgende ubehagelige symptomer når organismen er infisert med rotavirus:

  • vedvarende kvalme og tilbakevendende oppkast;
  • økning i kroppstemperatur til 39-40 grader;
  • smerte og kramper i magen, som er permanente eller periodiske;
  • diaré, utseendet av en vannaktig avføring.

Som regel observeres de ovennevnte tegn hos gravide kvinner fra 3 til 9 dager. I mellomtiden kan infeksjon med rotavirusinfeksjon oppstå selv noen dager før utseendet deres - denne sykdommen har en inkubasjonsperiode, som vanligvis varierer fra 2 til 5 dager.

Hvor farlig er infeksjonen med rotavirus under svangerskapet?

Heldigvis har slike patogener ingen direkte effekt på fosteret. Likevel kan infeksjon med rotavirus i barnets ventetid føre til dehydrering av fremtidens mors kropp. Mangel på væske i sin tur kan redusere mengden oksygen som kommer til fosteret, noe som kan ha en svært negativ innvirkning på helsen, utviklingen og livet.

Dehydrering av kroppen, som skyldes infeksjon med rotavirus i de tidlige stadier av svangerskapet, fører noen ganger til abort.

Rotavirusinfeksjon i tidlig og sen graviditet. Hvordan behandle sykdommen?

I andre halvdel av barnets forventning kan denne tilstanden akselerere arbeidet, og i de mest ekstreme tilfeller, i mangel av kvalifisert medisinsk behandling, kan en fremtidig mor til og med dø.

Dermed kan tarminfluensa være veldig farlig og kan føre til forferdelige konsekvenser for en gravid kvinne og hennes ufødte sønn eller datter.

Likevel skjer alvorlige komplikasjoner i denne sykdommen svært sjelden, og i de fleste tilfeller går den helt uten spor.

Nødvendige elementer for behandling av rotavirus under graviditet

For tiden er det ingen spesielle medisiner hvis effekt er rettet mot å undertrykke aktiviteten til slike mikroorganismer. Derfor er behandlingen av rotavirus redusert utelukkende for å kvitte seg med ubehagelige symptomer på sykdommen og lette pasientens generelle tilstand. I tillegg er det viktigste å hindre dehydrering av kroppen.

Siden denne sykdommen nesten alltid observeres vedvarende diaré, bør du begynne behandlingen så snart som mulig. Langvarig diaré fører til utskillelse av en stor mengde væske og salter, noe som kan være utrolig farlig for gravide, spesielt i de tidlige stadier.

For å hele tiden fylle opp tapt stoffer, er det nødvendig å oppløse en teskje bordsalt i en liter kokt vann. Den resulterende væsken skal være full så ofte som mulig, men overbelast ikke den allerede svekkede organismen - drikk medisinen med små skjeer hvert 5-10 minutter, og ikke drikk hele volumet om gangen. Det er også nyttig å drikke mineralvann uten gass, alle slags fruktdrikker og ulike kompotetter.

I tilfelle kroppstemperaturen har steget over merket 38,5 grader, må det nødvendigvis slås ned. Også temperaturen skal senkes også når den ikke når for høye verdier, men det er svært vanskelig for den syke å tolerere. Å velge et antipyretisk preparat for en gravid kvinne, vær særlig forsiktig, fordi for fremtidige mødre er et stort antall tradisjonelle medisiner forbudt. Det sikreste stoffet som kan brukes i svangerskapet er alt som er kjent "Paracetamol".

Rotavirusinfeksjon i tidlig og sen graviditet. Hvordan behandle sykdommen?

Siden angrep med rotavirusinfeksjon i tarmen dreper villi og produserende enzymer, må de fylles på nytt. Ellers kan kroppen selv ikke fordøye mat. For dette, slike medisiner som "Fest" eller Mezim Forte.

Til slutt, å fjerne skadelige stoffer fra kroppen bør ta adsorbenter og astringent medisiner, nemlig - "Smektu", "Polysorb", "Enterosgel", aktivert karbon og andre.

Hvis smittet av tarm influensa i løpet av svangerskapet, er du opplever alvorlige kramper magesmerter, i alle fall ikke selvmedisinering, fordi dette symptomet kan tyde på en helt andre patologiske tilstander, er det ekstremt farlig for helse og funksjon av fremtidige baby.

Kosthold etter rotavirusinfeksjon

I den akutte perioden av intestinal influensa anbefales ikke å spise noe i det hele tatt. Spesielt gjelder det de retter og matvarer som irriterer tarmene og fordøyelseskanalen som helhet. Etter sykdommen er det også nødvendig å observere et bestemt sparsomt kosthold.

Siden kroppen til en gravid kvinne har møtt en aktiv inflammatorisk prosess, er fibrinogen forhøyet i blodet hennes. For å normalisere verdien er det nødvendig å spise riktig minst 5-7 dager etter den endelige forsvinden av ubehagelige symptomer på denne sykdommen.

Grunnlaget for den fremtidige morens diett under gjenoppretting fra tarminfluensa bør være grøt sveiset på vannet. Til lunsj er det veldig nyttig å spise stewed eller tørket grønnsaker, så vel som potetmos uten tilsetning av melk. Fra drinker er det best å gi gelé, som har en viskøs konsistens. Skjem bort deg selv, du kan bare sprakk eller krydret kjeks.

Eventuelle stekt mat, meieriprodukter, fersk frukt og grønnsaker, samt søtsaker og kaker på dette tidspunktet er best å ikke drikke, for ikke å forverre situasjonen og provosere en ny fremvekst av de ubehagelige symptomene på sykdommen.

Hva skal jeg gjøre for å forhindre rotavirus under graviditet?

Rotavirusinfeksjon i tidlig og sen graviditet. Hvordan behandle sykdommen?

Som du vet, er noen sykdom mye lettere å hindre enn å behandle. Spesielt gjelder det gravide kvinner, det er jo bedre å beskytte generelt organismen mot skadelig påvirkning av sykdommer.

For ikke å bli møtt med en slik ubehagelig sykdom som intestinal influensa, må du nøye overvåke håndhygiene, sørg for å vaske frukt og grønnsaker før du spiser, drikker bare kokt vann, og prøver så lite som mulig å besøke fylte steder.

Hvis du oppdager endringer i helsetilstanden din som forstyrrer og forstyrrer deg, kontakt legen din umiddelbart.

I noen tilfeller kan forsinkelse føre til svært alvorlige konsekvenser, så det er alltid bedre å konsultere en lege igjen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 12 = 19