Jeg er mor!

Sist – hva er det og hvorfor er det så viktig for en kvinne i arbeidskraft?

Sistnevnte begynner å danne umiddelbart etter unnfangelsen. Den består av en placenta, en navlestreng og fruktmembraner.

Hva ser sistnevnte ut?

Morkaken er et midlertidig organ, det forbinder moderorganismen og fosteret på mobilnivå. Mammedelen består av det indre sekretoriske laget av livmoren, og frukten består av villøs kori - det ytre skallet til fosteret.

Funksjonene til moderkaken:

 • puste;
 • næringsrik;
 • immun beskyttelse;
 • endokrine;
 • barriere.

Placenta er dannet av et ytre skall av chorion, som delvis er dekket med tapper som trenger inn i livmorslimhinnen - den således dannede kappe egget. Strukturell dannelse av morkaken er fullført ved den 16. uken av graviditeten, og fra den 36. begynner aldringen. Navlestrengen forbinder maternelle og barns organismer, takket være blodsirkulasjonen.

Sist - hva er det og hvorfor er det så viktig for en kvinne i arbeidskraft?

Navlestifter - deres 2 - avledet venøst ​​blod fra navle, næringsstoffer og blod er egnet for navlestrengen.

Til de omkringliggende organene ikke klemmer fartøyene, de er beskyttet av en spesiell viskøs substans - Vartons gelé. I fødselsperioden kan det fortsatt forekomme kompresjon, i dette tilfellet utføres en keisersnitt.

Utenfor er fostreblæren dekket med glatt chorion.


Fra innsiden består det av deres amnion - disse er cellene som produserer fostervann, hvor fosteret er lokalisert gjennom intrauterin perioden. Når fødselsaktiviteten begynner og livmorhalsen åpner opptil 6 cm, brenner føtblærens brudd og vann ut. Hvis blæren brister allerede på hodet til en baby som blir født, er den født i "Shirt".

Etterfødelsens fødsel

Separasjon av etterfødelsen skjer i postpartumperioden. Denne perioden av den ordinære fødsel går forventnings - Fødselsleger nøye med mor og vurdere den eksterne tilstanden til kvinnen, kontrollere puls, og bestemme mengden av blod tapt kvinne. For å vurdere blodstrømmen under paternosteret, er en emaljert pod plassert. Blæren tømmes etter hvert som den fylles - ellers oppbevares separasjonen av etterbrenningen, og dette er veldig farlig.

Etter 1,5-2 timer og blodtap ikke mer enn et glass, begynner den uavhengige utvisningen av etterfødelsen. Hvis blødningen øker, eller det oppstår forsinkelse i utladningen, utføres manuell separasjon. Du kan ikke forlate sistnevnte - selv en liten del kan provosere alvorlige postpartumkomplikasjoner: sepsis, blødning - forhold som truer barnets liv.

Tegn på Institutt for etterbirth

Nedenfor vil vi vurdere de viktigste tegnene på å skille et barns sted.

Sist - hva er det og hvorfor er det så viktig for en kvinne i arbeidskraft?
 • Tegn på Schroeder - Forandring i livmorens form og høyde. Etter separasjon av morkaken, livmorflatene, bunnen stiger til navlen, i noen tilfeller når kalkbommen. Uterusavvik forekommer til høyre;
 • Symptom på Alfeld. Det ytre segmentet av navlestrengen er langstrakt, det faller ned i skjeden. Dette skjer når placenta kommer inn i livmorhulen, det nedre segmentet. Dette kan ses fra måten ligaturen legges over ved fødselen. Over symfysen forekommer fremspring - det dannes når moderkaken senkes;
 • Tegn på Mikulich. Dette tegnet - trangen til å prøve - vises ikke alltid. På dette tidspunktet har moderkassen allerede kommet ned i skjeden;
 •  Et symptom på Klein. Når moren blir tilbudt å arbeide, forlenges navlestrengen som stikker ut fra fødselskanalen. Hvis etter oppsigelsen av forsøket ikke trekkes tilbake, blir barnets sted skilt fra hverandre.
 • Et tegn på Kuster-Chukalov. Når du klikker på det suprapubiske området, bør navlestrengen bli forlenget, og når den fysiske effekten opphører - det trekkes ikke tilbake.

Hvis tilstanden etter fødsel er gunstig, og barnets plass ikke utvises, og det ikke er blødning, blir ventetiden forlenget til 2 timer. Når etter denne tiden ikke kommer ut, og tegnene på separasjon er bekreftet, begynner manuell utvisning av etterfødelsen.

Måter å velge det eksfolierte barnesetet manuelt

Uansett hvilken metode som er valgt, blir kvinnen først tømt for blæren.

 • Metoden til Genter. Bunnen av livmoren er fjernet til midtlinjen. Fødsels blir omtrent mødre, knyttede knoker ned hender er plassert på fremspring i livmoren, presses ved å bevege barnesetet ned og innsiden - fra mødre mest innsats er nødvendig;
 • Abuladze metode. Gjør en myk ekstern massasje av livmoren, deretter er bukveggen holdt for en langsgående fold, og moren tilbys å arbeide.

Hvis disse metodene ikke hjelper, går de videre til en sterkere effekt ved å bruke Krede-Lazarevich-metoden.

Det ser slik ut:

Sist - hva er det og hvorfor er det så viktig for en kvinne i arbeidskraft?
 • bunnen av livmoren fører til midten;
 • utfør massasje effekter for å stimulere sammentrekninger;
 • dekke livmoren fra utsiden - bunnen med høyre hånd, håndflaten på den øvre fremspringet og fire fingre under livmorens bunn;
 • En hånd komprimerer livmoren, mens den andre utfører trykkbevegelser.

Alle handlinger må utføres korrekt og konsekvent - et brudd kan forårsake en spasme i svelg, og da må du ty til innføring av medisiner. Hvis uttaket av skjell, sesongmessig med moderkaken, forsinkes, blir barnets sted forsiktig vridd og forårsaker separasjon av skallene. I dette tilfellet eksfolierer de seg gradvis.

Hvis delurienten ikke er for trøtt ved fødselen, brukes Genter-metoden til å skille skjellene. Hun blir tilbudt å løfte bekkenet, slik at hengende placenta med sin vekt forårsaket en uavhengig avstand av membranene.

Kontrollerer integriteten til barnets sted

Etter fødselen blir den sistnevnte nøye inspisert - det er nødvendig å sørge for at membranen og morkaken er helt fjernet. For å gjøre dette legger du ut på et jevnt brett et barns sted på mors overflate og undersøker lobulene. Spesiell oppmerksomhet er trukket på kantene - hele morkaken er glatt, og danglende fartøy langs kanten observeres ikke.

Deretter vender barnets sted opp og ned av morssiden, og de begynner å undersøke fruktskallet. Hvert gap er pent rettet - det er nødvendig å gjenopprette eggkammeret der barnet var. Inspisert den fleecy skallet, prøver å finne selv de minste revet fartøyene.

På dette tidspunktet blir det kliniske bildet restaurert - hva var placenta previa. Jo nærmere kanten av placenta rupturen, jo lavere var presentasjonen. Hvis det viste seg at morkaken ikke var helt fjernet, ble livmorhulen ryddet. Det utføres i de fleste tilfeller for hånd, men noen ganger brukes en curette - en dum spesialskje.

Ved undersøkelse er det bemerket at sistnevnte har kommet ut helt, men membranene har lingered, rensing og curettage er ikke nødvendig. De er nekrotiske og skiller seg ut med lochia - postpartum sekresjoner.

Vurdering av kvinners status

Sist - hva er det og hvorfor er det så viktig for en kvinne i arbeidskraft?

Etter undersøkelsen av etterfødelsen er ferdig, blir den veid, dataene er registrert i svigermorskortet. Vurder blodtap, og legg inn data i prevensjonsregisteret. Deretter utføres antiseptisk behandling av parturienten - fødselskanaler blir grundig inspisert, vasket med desinfeksjonsmiddelløsning, tårer og mindre skader sys.

Eventuelle patologiske endringer som ikke er oppdaget, kan forårsake alvorlige komplikasjoner i fremtiden, og utilstrekkelig etterlevelse av asepsis-regler er en direkte infeksjonsrute.

Etter fødselen - selv om sistnevnte separerte seg - og da han undersøkte manglene, ble det ikke funnet - kvinnen er igjen i 2-3 timer i postpartum-avdelingen.


Det er veldig viktig å ikke gå glipp av vaginal blødning, som oftest er assosiert med redusert uterus i postpartumperioden.

Når du gjenoppretter puls og blodtrykk normalisering, en kvinne kan allerede gå til barselavdelingen der førstegangsgravide vil lære de grunnleggende ferdighetene vare på babyen.

Ved den minste trussel mot liv og helse av kvinnen ble hun overført til patologi og ordne baby for en stund i barneavdelingen, som utførte ordentlig vare på den.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 6