Vi oversetter babyen til en annen blanding | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Vi oversetter babyen til en annen blanding

Det er kjent at morsmelk er best for ethvert barn. Men det skjer at moren ikke har mulighet til å amme barnet av en eller annen grunn. For å hjelpe mamma og baby i slike tilfeller kommer melkeformelen i sitt brede utvalg, og å finne ut hvilken som er best å bruke er ikke alltid lett.

Å mate et spedbarn med mat som ikke passer det, kan føre til svært ubehagelige konsekvenser - fra diaré til alvorlige allergiske reaksjoner som krever sykehusinnleggelse. Derfor, introdusere et nytt produkt, bør du være veldig forsiktig, fordi babyens helse og velvære står på spill.

Klassifisering av spedbarnsformel

Vi oversetter babyen til en annen blanding

Det er mange typer blandinger for å fôre barn. Å velge dem for babyen er nødvendig i forbindelse med barnelege, veiledet av hans anbefalinger. Overføringen av et barn til en ny mat er sammenlignbar med utnevnelsen av legemidler til behandling: dette kan kun utføres av en lege.

Så hva er blandingene og hva er deres egenskaper? Vi gir en klassifisering.

I henhold til graden av tilpasning kan babymat være av følgende typer:

 • innrettet til;
 • delvis tilpasset;
 • unadapted.

Innrettet blanding - et produkt så nær som mulig i sammensetningen til human melk, de tilsvarende karakteristika for barn metabolisme, og som inneholder en balansert mengde av vitaminer, mineraler, laktose og maltose-dekstrin, myseprotein, vegetabilsk fett.

De er laget av ku, geit, soyamelk og er egnet til fôring av mest sunne barn. Av de kjente merkene som produserer tilpasset mat, kan du sitere "Humana1""Pre-Hipp"Og"Hipp-en""Nutrilon""NAS""ASU-en""Enfamil-en""Samper Baby-1".

Delvis tilpasset er kaseinblandingene, som ikke inkluderer whey, men alle andre komponenter gjør dem omtrentlige for sammensetningen av morsmelken. Eksempler er "Similac""Nestozhen""Anta mil""babyen""babyen".

Ujustert er hele ku og geitmelk. De anbefales ikke til bruk hos barn under 1 år. Ved tidspunktet for blandingen er det enten innledende eller påfølgende.

De opprinnelige er som regel arter tilpasset til bruk hos barn i de første månedene av livet og som svarer til deres fysiologiske egenskaper. Senere - egnet for barn fra 6 måneder, og inneholder mer protein. Konsistensen av blandingene kan være tørr eller flytende.

Forskjellen mellom tørr og væske er at tørr må være tilberedt på egenhånd, i henhold til anbefalingene på doseringen på produktemballasje. Flytende er ferdige, delvis pakkede blandinger som bare trenger oppvarming.

Hvis flytende mat er tilgjengelig, bør du foretrekke det: dermed kan du være trygg fra feil under avl, fordi foreldre ofte oppdager mat "ved øyet", Eller overvei bevisst over doseringen.

På nivået av syre-base balanse, er baby mat delt inn i 2 typer:

 • ferskvann;
 • gjærmet melk.

Sour-melk blandinger brukes i tilfeller når babyen har unormaliteter i tarmen: forstoppelse, kolikk, diaré. Syrmelkprodukter normaliserer mikrofloraen og fremmer utvinning, hvoretter det er mulig å overføre barnet til vanlig fersk mat.

I følge indikasjonene for bruk er blandingene delt inn i følgende typer:

 • grunnleggende;
 • terapeutisk og forebyggende;
 • behandling.

Grunnleggende baby mat er foreskrevet for fôring av friske barn og danner grunnlaget for dietten. Barn som har spesielle diettbehov, foreskrives terapeutiske og terapeutisk-forebyggende blandinger.

Hva kan være årsaken til overgangen

Å overføre babyen til en annen slags baby mat bør være gode grunner. Det er umulig å bli guidet utelukkende av priser og tilgjengelighet.

Årsaker til hvilket et slikt behov oppstod:

 • en allergisk reaksjon;
 • intoleranse mot melkeproteiner;
 • laktaseinsuffisiens
 • Planlagt aldersovergang.
Vi oversetter babyen til en annen blanding

Forstå at babyen har en allergi, du kan med flere symptomer. På den delen av mage-tarmkanalen, hyppig og kraftig oppblåsthet, forstoppelse, diaré, tarmkolikk og oppblåsthet. Åndedretts manifestasjoner - en rennende nese med en overflod av mucus, hoste - er sjeldne hos spedbarn, men de bringer mange problemer.

Allergien manifesteres som hudutslett og rødhet i baken, magen, på ryggen, kinnene, på nakken. Alle disse symptomene skjer som regel i tilfelle av allergi mot kumelkprotein.

Siden de fleste melkesammensetninger inneholder kulemelkprotein, er det nødvendig å overføre et barn med allergi mot slik mat, der den er fraværende. Disse er blandinger basert på geit og soya melk, aminosyrer, eller de der kønproteinet spaltes ved dyp hydrolyse.

Laktaseinsuffisiens (intoleranse for melkesukker) er en grunn til at babyen umiddelbart overgår til et annet produkt. Grunnen til å bekymre deg og vise barnet til legen er en skummel, grønn farget avføring, oppblåsthet og angst etter hver fôring, tap eller fravær av vektøkning, konstant gråt under fôring.

I et slikt tilfelle bør barnet overføres til laktose eller laktosefrie måltider.

Hvordan sette inn en ny blanding på en trygg måte

Som enhver ny mat, må du introdusere en ny blanding svært nøye og gradvis, selv om årsaken til bytte til en annen mat er bare neste alderstadie. Før du overfører barnet til en annen blanding, bør du alltid konsultere en barnelege.

Begynn introduksjonen med 5 ml, gradvis øke mengden nytt produkt og redusere mengden av gamle. En ny blanding blir gitt umiddelbart før fôring, ved hjelp av en separat flaske for dette. Du må være forberedt på at introduksjonen må bli avbrutt, og gjenoppta igjen senest en måned senere.

Ordningen for å introdusere en ny baby mat inn i babyens diett er som følger:

Vi oversetter babyen til en annen blanding
 • 1 dag - 5 ml i første fôring. De resterende feedings erstattes ikke;
 • Dag 2 - 10 ml i første og andre fôring;
 • Dag 3 - 10 ml før hver fôring;
 • Dag 4 - 20 ml før hver fôring;
 • Dag 5 - 50 ml;
 • Dag 6 - 100 ml.

På den syvende dagen kan du helt erstatte den gamle maten med en ny. Denne ordningen er ganske lojal mot babyens kropp og gir ham mulighet og tid til å bli vant til den nye maten.

Hvis alt er gjort riktig og ikke rush ting, forutsatt at barnet ikke er allergisk eller intolerant, vil ingen negative reaksjoner fra hans side følge.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 1