Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi

Pemotongan rambut adalah sejenis upacara untuk setiap gadis dan wanita. Adalah dipercayai bahawa ini adalah bagaimana kita "memotong" tenaga negatif, yang mempunyai harta untuk berkumpul dalam perkara mati, iaitu, rambut.

Ramai yang yakin bahawa potongan rambut terbaik dilakukan dalam fasa pertumbuhan bulan, dan ini mempunyai justifikasi.

Adakah masuk akal dalam tanda-tanda dan takhayul?

Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi

Sesungguhnya gelombang baru dan bulan penuh bergantung kepada air pasang dan arus air di atas tanah, apa yang boleh kita katakan mengenai kesihatan rakyat dalam tempoh kalendar yang berlainan pada bulan itu. Tetapi masih, kedudukan ini tidak dekat dengan semua orang, dan beberapa wanita muda lebih cenderung untuk tertanya-tanya hari minggu itu lebih baik memotong rambut mereka.

Mereka yang percaya kepada tanda-tanda dan takhayul, terdapat beberapa larangan dan andaian yang berkaitan dengan yang paling halal, nampaknya, perkhidmatan rambut.


Dan semua kerana wanita dengan rambut keriting yang berkaitan banyak adat yang menarik dan legenda. Sebagai contoh, orang Slav kuno percaya bahawa rambut wanita itu memberi tumpuan kekuatan yang luar biasa dan kuasa, tetapi kerana askar yang pergi ke dalam pertempuran, terpaksa sikat yang tresses kekasihnya. Ia dipercayai bahawa ia akan membawa mereka kekuatan, ketangkasan dan nasib.

Potongan rambut, atau sebaliknya, tempoh ideal kelakuan mereka, hingga hari ini adalah subjek perdebatan hangat antara penganut agama yang berbeza dan ajaran falsafah. Seseorang hanya suka kalendar lunar, dan seseorang bersedia untuk prosedur seolah-olah melakukan perjalanan perniagaan, mengira masa hampir satu minit.

Jadi, bagaimana untuk membuat potongan rambut pada hari-hari kalendar dalam seminggu, dan pada hari-hari apa yang lebih baik untuk tidak memotong rambut kepada sesiapa?

Fasa bulan dan potong rambut

Kalender lunar telah digunakan oleh pendandan rambut untuk masa yang lama. Sejak zaman ketika mereka dianggap sebagai tukang gunting rambut dan tukang gunting rambut, dan bukan penipu, seperti sekarang. Sudah tentu, ini tidak bermakna bahawa mereka menolak untuk memotong pelanggan pada bulan yang semakin pudar, tetapi saudara-mara dan rakan-rakan mereka selama tempoh ini tidak betul-betul berkhidmat.

Mereka mengatakan bahawa jika anda memotong rambut anda pada bulan yang semakin pudar, anda boleh berhenti secara sukarela atau sangat melambatkan pertumbuhan mereka. Maksud saya, selepas lawatan itu ke pendandan rambut, kunci anda tidak akan bertambah panjang. Ia adalah satu perkara apabila ia datang untuk memangkas hujung, dan agak lain apabila kita bercakap mengenai rambut radikal, hasilnya mungkin tidak menyukai anda. Agar tidak mengambil risiko, terlebih dahulu mengkaji kalendar potongan rambut sebelum pergi ke tuan.

Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi

Dia praktikal di mana-mana sumber astrologi. Di tempat yang sama di mana anda membaca horoskop harian, anda boleh melihat kalendar lunar. Adalah dipercayai bahawa tempoh yang paling baik untuk perkhidmatan pemangkasan rambut - bulan baru. Di dalamnya bukan sahaja ia mungkin, tetapi juga perlu memotong rambut kerana mereka akan berkembang "Seperti dalam lompatan".

Dalam beberapa hari lunar, struktur, ketumpatan dan ketumpatan rambut juga berubah. Oleh itu, jika anda memotong keriting apabila mereka adalah yang paling besar, taat dan sutera, mereka akan tetap demikian.

Mungkin dalam "Memuaskan" Anda tidak boleh percaya sepanjang hari, tetapi anda mungkin perasan bahawa selepas prosedur remeh ini moral anda boleh berubah secara dramatik. Mereka mengatakan bahawa pada hari yang baik untuk pemotongan rambut setelah menerima perkhidmatan ini, terdapat rasa kedamaian, kedamaian dan ringan.

Dan sebaliknya - jika anda melakukannya pada hari yang salah, anda boleh menghadapi keletihan tiba-tiba, lonjakan kesedihan dan negatif, rasa berat. Jadi mengapa ini berlaku - pada satu ketika selepas memotong rambut "Gunung dari bahu" seolah-olah jatuh, dan yang lain - sebaliknya, jatuh ke atas mereka? Hakikatnya, dalam tempoh ini perubahan biofield kami, yang bermaksud bahawa selain pertumbuhan rambut, kita boleh membetulkan beberapa aspek kehidupan kita.

Siapa yang patut mendapat potongan rambut pada bulan yang semakin pudar?

Jika kalendar lunar pemotongan rambut pada hari-hari tertentu dalam seminggu memberitahu anda bahawa selepas bulan purnama tidak boleh dipotong kepada sesiapa sahaja - ini pada asasnya salah.

Sesungguhnya, bulan yang mereda melambangkan kerugian, pengereman dan kehilangan yang diperoleh. Tapi mari kita fikirkan siapa yang akan mendapat manfaat daripada potongan rambut selama tempoh ini.

Memotong atau memotong selepas bulan penuh akan berbuat baik:

Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi
 1. Orang yang sakit atau mengalami tempoh yang sukar dalam hidup mereka. Setelah mendapat perkhidmatan seperti ini, anda akan mengubah biofield anda, dan ini akan membawa perubahan tajam dan radikal dalam keadaan dalam hidup anda - "Tidak berdaya" keadaan akan diselesaikan dengan sendirinya, beban akan hilang, masalah akan hilang;
 2. Lelaki untuk siapa pertumbuhan rambut yang aktif, sebagai peraturan, tidak boleh diterima. Jika anda seorang wanita dan sentiasa memakai potongan rambut yang sama, sebagai contoh, persegi, anda juga akan menjadi wajar untuk mempunyai rambut yang dipotong tepat di bulan menyusut kepada keperluan berikut untuk prosedur ini tidak timbul tidak lama lagi, seperti biasa;
 3. Gadis yang ingin mengubah struktur keriting itu. Jika anda mendapat potongan rambut pada bulan menurun, keriting anda akan menjadi lebih jinak, lancar dan lurus, berhenti mengelirukan dan memotong. Ini terutama berlaku bagi mereka yang rambutnya keropos, keriting dan sangat keras kepala untuk gaya.

Seperti yang anda lihat, walaupun dalam kes ini, adalah tidak tepat untuk mengatakan pada hari-hari dalam seminggu atau bulan adalah mustahil untuk memotong rambut kepada semua orang. Di mana-mana terdapat pengecualian, yang tidak boleh diabaikan.

Awas semua

Untuk menjadikan rambut anda kelihatan baik, dan dalam kehidupan tidak ada perubahan negatif, anda harus membiasakan diri dengan apa hari-hari ia benar-benar tidak bernilai untuk melakukan rambut kepada sesiapa sahaja.

Jangan hubungi pendandan rambut pada cuti gereja berikut:

 1. Krismas;
 2. Pembaptisan;
 3. The Trinity;
 4. Pengumuman;
 5. Palm Sunday.

Lebih-lebih lagi, gadis-gadis pada zaman sekarang tidak perlu menyisir dan mengetuk jari - dipercayai bahawa dengan cara ini mereka menarik penyakit kepada diri mereka sendiri dan memendekkan nyawa mereka sendiri.

Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi

Juga, jangan memotong rambut sendiri, walaupun dalam tempoh yang paling baik. Anda sendiri tidak boleh mengubah biofield anda, dan jika anda ada kepadanya apa-apa masalah, membawa kepada penyakit, masalah kewangan, keruntuhan perniagaan, anda hanya membiak masalah anda, melakukan ini jenis inisiatif.

Anda tidak perlu menggunakan potongan rambut pada zaman bencana alam - iaitu ribut magnetik, serta gerhana matahari dan bulan. Ini mempunyai kesan yang sangat negatif terhadap keadaan gaya rambut.

Dan walaupun anda datang ke salon dengan mewah yang sebenar "Mane", selepas pemotongan remeh, tidak ada jejak yang sedikit ditinggalkan - di tempatnya akan menjadi helang nipis, yang keliru dan hampir tidak meminjamkan diri mereka untuk meletakkan. Kepala rambut yang indah secara harfiah dalam setengah jam dapat berubah menjadi rupa yang menyedihkan, tetapi, yang paling sedih - untuk memperbaikinya akan hampir mustahil.

Elakkan prosedur pada hari-hari ketika bulan berada dalam buruj Cancer dan Pisces. Ahli nujum percaya bahawa menjalankan potongan rambut pada masa-masa ini mengancam dengan kehilangan rambut yang besar pada masa akan datang. Juga, kelelahan akan tumbuh perlahan-lahan, ia akan kehilangan keindahan semulajadi dan ketumpatannya.

Bagi akhirat, ia adalah mustahil untuk memotong rambut dalam kitaran 9, 15, 25 dan 29 hari bulan. Hari-hari ini adalah dianggap syaitan, jadi jika rambut anda selepas mengadakan lawatan ke pendandan rambut akan, untuk meletakkan ia sedikit, hodoh - ia adalah perkara yang paling mudah daripada anda boleh menggoncang, jadi anda tidak harus menyalahgunakan tuan, dan mengucapkan terima kasih kepada nasib yang telah menghalangi engkau kesedihan lebih ketara.

Tempoh yang baik

Berapa hari minggu mungkin, dan juga perlu memotong rambut? Menurut kalendar lunar, ini adalah zaman ketika planet berada dalam fasa pertumbuhan dan kepenuhan. Melakukan keriting rambut pada hari ini, anda akan mencapai pertumbuhan keriting aktif, menguatkan mereka dan meningkatkan kepadatan mereka.

Bercakap dari sudut pandang astrologi, yang terbaik adalah menggunakan potongan rambut apabila bulan muncul di buruj Leo, Virgo, Taurus atau Capricorn.

Mengikut tanda dan kepercayaan popular, potongan rambut di:

Apa hari minggu lebih baik memotong rambut: tanda-tanda dan saranan ahli astrologi
 • Isnin - membuang dari kehidupan jenis yang berbeza negatif;
 • Selasa - membantu mengatasi kesedihan, melankolis, keletihan dan terlalu banyak kerja;
 • Rabu - menawarkan kenalan berguna yang baru;
 • Khamis - menyediakan pertumbuhan intensif kepada kunci yang dipotong;
 • Jumaat - perubahan nasib untuk lebih baik.

Sudah tentu, tidak semua orang boleh menyesuaikan diri dengan semua tanda dan takhayul. Tetapi masih, cuba mengikuti sekurang-kurangnya fasa bulan dan elakkan berpotensi berbahaya, "Devilish" hari, supaya kunci anda berkembang dengan baik, dan dalam hidup hanya perubahan yang menggalakkan berlaku.

Jadilah cantik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 7