Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana dan apa yang boleh anda lakukan keriting besar di rumah dan di salon?

Keriting itu selalu dalam fesyen. Mereka membantu memberikan kelantangan kepada rambut dan membuat imej yang romantis. Seseorang suka keriting kecil, dan ada yang suka keriting besar. Buat yang terakhir boleh berada di rumah atau di dalam kabin.

Bagaimana untuk membuat kerinting besar?

Bagaimana dan apa yang boleh anda lakukan keriting besar di rumah dan di salon?

Terdapat banyak cara untuk membuat helai walaupun keriting. Untuk mencapai ini, anda boleh menggunakan resipi rumah atau berunding dengan pakar.

Kaedah yang paling umum ialah:

  • Skru pada keriting;
  • Gunakan plat atau besi;
  • Kimia atau biocasting;
  • Gunakan sarana improvisasi.

Setiap cara mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Selalunya - ia adalah keriting pendek. Ia juga kadang-kadang penting untuk menghabiskan masa bekerja pada rambut. Kami mencadangkan bermula dengan kaedah pencekalan yang terpantas.

Seberapa cepat rambut angin?

Yang terpantas adalah menggunakan peralatan elektrik. Rambut perlu dibasuh dengan baik dan kering. Seterusnya, gunakan pengering rambut, melekaskan besi atau menyeterika. Plait untuk keriting besar harus mempunyai batang tebal.

Sikat seluruh helai helai dan anginkannya pada batang. Selepas 5-7 minit, tukar curl dan taburkannya dengan varnis. Kaedah ini adalah terbaik untuk mendapatkan keriting besar pada rambut panjang.

Dengan besi kita bertindak berbeza. Sepasang rambut yang berasingan dipintal oleh tourniquet, kami mencubitnya di antara unsur pemanasan dan beberapa kali kami melakukan dari bawah ke atas dan belakang. Selepas itu, tidak tahu. Apabila seluruh kepala luka, ambil sisir dengan gigi jarang, membuat gaya dan taburkan dengan varnis. Anda boleh melakukan tanpa sikat, hanya meluruskan keriting dengan jari anda dan membetulkannya dengan alat khas.

Untuk pengering rambut terdapat dua cara: peresap muncung dan berus bulat. Dalam kedua-dua kes, rambut harus sedikit lembab dan dilincirkan dengan busa atau mousse untuk gaya. Membahagi mereka menjadi helai besar, angin pada sikat dan berhati-hati kering dengan pengering rambut.

Dengan penyebar kami lakukan perkara berikut: kami membawa pengering rambut dengan muncung ke kepala pada sudut yang betul dan berhati-hati angin rambut pada "jari»Peranti, hidupkan dan keringkannya. Kini perlu meletakkan keriting besar yang anda suka, dan memperbaikinya dengan varnis.

Jika tidak ada masa sama sekali, maka keriting besar ringan boleh dibuat dengan bantuan gel dan buih. Rambut berminyak berminyak dengan salah satu alat ini. Selepas itu, kami mengambil dan hanya memerah rambut dengan tangan anda dalam arah yang berbeza. Kemudian mudah diletakkan dengan jari dan lakuer anda.

Gaya rambut «kesan basah oleh gelombang"Adakah bersedia. Untuk meningkatkan jumlah, zon akar boleh disikat dengan sikat yang kerap, dan kemudian hanya memutar dan meremukkan.

Bagaimana untuk membuat keriting besar jika ada masa?

Kaedah yang menggunakan termo-peranti untuk memanggil pertolongan adalah sangat sukar. Kekeringan yang berterusan melemahkan keriting, menjadikan rambut di kepala memudar, hujung hujung, dan mentol semakin lemah. Jika ada peluang, lebih baik menggunakan kaedah yang lebih lembut untuk membuat keriting, terutama kerana terdapat juga banyak dari mereka.

Kunci besar di rumah akan membantu membuat bulu rambut berdiameter besar. Kami meniupnya pada helai yang dibasuh dengan bersih dan meninggalkannya sehingga kering sepenuhnya. Selepas itu kita keluarkan dan dengan bantuan sikat dengan gigi jarang kita membentuk pakaian rambut. Untuk memastikannya lebih lama, anda boleh membasuh semula kunci dengan bir atau sirap gula, dan kemudian berpaling. Mereka tidak akan lebih buruk daripada lacquers, dan rambut tidak akan dirugikan.

Bagaimana dan apa yang boleh anda lakukan keriting besar di rumah dan di salon?

Jika gaya rambut dilakukan pada waktu pagi, maka satu atau beberapa kancing boleh dijahit untuk malam itu. Semakin jumlah mereka, semakin halus keriting itu. Lakukan lebih baik pada rambut yang sedikit lembap, sehingga ombak bertahan lebih lama.

Keriting besar akan menjadi dan jika bukannya cincin mengoyakkan benjolan dan mengikat mereka dengan kancing. Untuk tujuan yang sama, anda boleh menggunakan band elastik untuk gaya rambut Yunani. Kami memutar helai sedikit lembab dengan lingkaran, dan berani tidur. Pada waktu pagi kita membentuk rambut kita dengan tangan kita dan memperbaikinya dengan alat khas.

Kaedah-kaedah ini adalah bebas, tetapi kesannya disimpan selama maksimum beberapa hari, ramai yang tidak menyukainya. Untuk mengekalkan kesan gelombang untuk jangka masa yang panjang, satu bahan kimia atau biokoal dibuat.

Rambut profesional melengkungkan keriting besar

Walaupun teknologi moden telah bergerak jauh, tapi perm adalah berbahaya kerana ia adalah, jadi ia kekal. Sekarang dalam salun yang berbeza boleh menggunakan komposisi yang berbeza, ini akan menentukan keputusan, tempoh kesan dan kos perkhidmatan. Mengenai bahan yang digunakan, gelombang kimia dibahagikan kepada 4 jenis: alkali, berasid, asid amino dan neutral.

Gelombang rambut kimia asid «Keriting besar"Memberi keriting yang sukar. Ia tidak sesuai dengan mereka yang mempunyai helai nipis, rapuh dan kering. Bergantung pada komposisi yang digunakan, ia berlangsung dari 1 hingga 4 bulan. Alkali tidak akan bertahan selama 90 hari, tetapi keriting akan kelihatan lebih semula jadi.

Ia tidak sesuai dengan kanak-kanak perempuan dengan kunci yang berat dan tegar. Permata asid amino dianggap paling bebas. Malangnya, ia tidak bertahan lama. Neutral kurang setia kepada rambut, tetapi gelombang akan tetap keriting dari 3 hingga 6 bulan.

Cara lain untuk membeli keriting adalah biokal. Sesetengah persiapan dibuat berasaskan ekstrak tumbuhan semulajadi. Bahan aktif tidak termasuk ammonia dan oksidan kimia. Biovanivka boleh bertahan lebih daripada enam bulan. Keriting akan elastik dan hidup, tetapi anda perlu secara berkala "twist"Akar yang tumbuh.

Biocoavic membolehkan rambut tetap berkilat dan elastik, mereka tidak kehilangan warna, kulit kepala tidak kering. Keriting kelihatan agak semula jadi. Biasanya diyakini bahawa bioklaf adalah benar-benar selamat untuk cincin, tetapi ini tidak sepenuhnya benar, rambut masih dirawat dengan rawatan kimia dan struktur mereka sedikit berubah.

Apa yang perlu saya ketahui apabila saya pergi ke gelombang?

Rambut kimia dan biokompatibel "Keriting besar"Bukan hanya boleh memberi anda keriting yang cantik, tetapi juga memberikan beberapa masalah. Paling sering digunakan untuk rawatan campuran adalah penyebab kelemumur.

Bagaimana dan apa yang boleh anda lakukan keriting besar di rumah dan di salon?

Kadang-kadang ada kehilangan rambut yang hebat. Petua akan menjadi rapuh dan akan kelihatan lemah, tetapi akhirnya ia akan berlalu.

Selepas prosedur, rambut tidak boleh dibasuh dan dicemari seketika, dan lebih baik untuk pergi ke rambut dengan kepala yang kotor. Bioscrew membolehkan anda menawan gelombang selepas 14 hari, jika anda menggunakan sebatian semula jadi yang kurang, anda perlu menunggu sebulan.

Apabila membeli keriting, anda perlu menjaga mereka dengan topeng khas dan syampu. Meniup dan kering sebaik sahaja selepas mencuci, jangan gunakan udara panas di dalam pengering rambut.

Juga perlu diingatkan bahawa menghilangkan keriting seperti ini tidak akan mengambil masa yang lama, jadi lebih baik untuk cuba membuat keriting yang lebih besar dengan cara lain terlebih dahulu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 3