Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?

Beberapa tahun yang lalu, fesyen untuk minyak wangi oriental dalam bentuk primordial mereka, intipati dalam minyak, kembali dari kelalaian. Apakah kelebihan dan kekurangan minyak wangi? Produk manufaktur dan komponen apa yang harus saya pilih untuk membeli? Bagaimana untuk menggunakan produk ini? Dapatkan jawapan dan banyak maklumat berguna lain dari artikel ini.

Apa yang dianggap minyak wangi?

Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?

Untuk rujukan, ingat bahawa kepekatan minyak wangi berbeza-beza dari 18 hingga 30%. Ini bermakna 70% daripada minyak asas mengandungi 30% komponen aromatik berharga. Walaupun dalam tandas air mereka hanya 5-10%. Yang paling "kuat"Produk adalah Arab, yang dihasilkan oleh UAE, tetapi minyak wangi Eropah dan bahkan Timur Tengah Mesir sering menggunakan formula kurang berkonsentrasi.

Kategori produk minyak wangi mempunyai peraturan yang jelas bahawa semua pengeluar mesti mengikutinya. Kebimbangan ini bukan hanya kepekatan, tetapi juga tradisi dan teknologi komponen pencampuran menjadi komposisi mudah atau kompleks - karangan bunga. Agak indah dianggap bunga bunga, sedikit lebih dihargai kayu dan resinous, dan akhirnya haiwan yang paling mahal dan berkualiti tinggi - musk-amber. 

Cenderahati Elite dari Mesir

Rehat di Mesir - satu majlis yang baik untuk memperoleh kosmetik daripada minyak semula jadi. Ia boleh dibeli di kedai-kedai, di pasar, di pusat membeli-belah yang besar untuk pelancong. Berapa banyak yang boleh saya belanjakan untuk pembelian ini? Bergantung pada kesejahteraan anda, anda boleh menguruskan $ 8-10 atau sebahagian dengan gaji bulanan. Perkara utama, jangan jatuh untuk umpan penjual licik: tawar-menawar dengan semua kekuatan anda, jangan ambil banyak sekali di satu tempat, berhati-hati memilih pembelian anda.

Minyak wangi dari Mesir adalah intipati dalam minyak pembawa, yang boleh digunakan dalam bentuk tulen atau dicairkan dengan etil alkohol 1: 5 untuk menghasilkan air tandas. Apa yang perlu dibawa dari Mesir? Anda akan ditawarkan minyak kosmetik dan penting, tetapi jika anda mahu minyak wangi, beritahu penjual perkataan "minyak wangi"Dia akan memahami apa yang anda perlukan.

Jenama terbaik dari esensi Mesir:

Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?
 • «Ratu Cleopatra»;
 • «Kaherah»;
 • «Lima Rahsia»;
 • «Aida»;
 • «Rahsia padang pasir»;
 • «Nefertiti»;
 • «1001 malam".

Sebagai tambahan kepada komposisi pelbagai warna, terdapat juga mono-aromatik, seperti "Lotus","Patchouli","Musk","Ambergris", Dsb. Dan masing-masing mungkin berbeza sedikit bergantung pada harga, pengeluar dan masa pengeluaran. Sebagai contoh, minyak wangi "Saffron"Mempunyai beberapa jenis.

Jika anda membeli botol murah dengan minyak aroma saffron, maka ketahuilah bahawa ia direka bentuk untuk membangkitkan aroma bilik atau memakai bau di loket. Tetapi ada produk lain dengan bahan yang sama, yang mewakili minyak wangi elit.

Saffron, khususnya intipati, adalah bahan mentah yang luar biasa mahal, yang bernilai hampir lebih daripada emas di seluruh dunia. Jadi jangan terkejut jika anda melihat minyak wangi dengan safron, yang berdiri sebagai telefon pintar model terbaru - ia kosmetik mewah.

Sesetengah firma dalam penerangan perdagangan produk mereka menegaskan bahawa ia adalah dengan aphrodisiacs (bahan penggoda seksual), namun ini tidak disahkan oleh pengalaman atau akal sehat. Lagipun, minyak wangi sebenar dengan aphrodisiacs adalah wang yang hebat, mereka tidak boleh dalam botol minyak wangi untuk 1000 rubel.

Kemungkinan besar, kami bermaksud komponen tumbuhan dengan aroma sensual - strawberi biasa, vanila, kayu manis dan lain-lain "aphrodisiacs buatan sendiri". Untuk mendapatkan agen kimia sebenar, anda perlu membayar banyak wang, dan hasilnya tidak dijamin.

Ekstravaganza minyak wangi Arab

Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?

Di Emirates, parfum menghasilkan jenama terbaik di Timur, yang harganya terlalu tinggi untuk banyak pembeli.

Walau bagaimanapun, setelah mendapat hadiah sedemikian atau membenarkan diri mereka sedikit roh, gadis-gadis itu meninggalkan ulasan, penuh dengan keghairahan dan menyala dengan semangat untuk mengumpul wangian sihir yang menakjubkan dalam botol yang indah.

Dengan penghantaran dari Emirates ia boleh menjadi sukar, di samping di dalam negara, dan di kawasan kejiranan terdapat banyak palsu yang dibawa kepada kami dan menjual puluhan kali lebih murah. Bau dan stamina, tentu saja, sama sekali tidak menyebabkan kritikan terhadap minyak wangi Arab.

Jika anda ingin mengetahui semangat Arab mana yang terbaik, periksa senarai jenama yang boleh anda percayai:

 • «Abdul Samad Al Qurashi"(Abdul Samad Al Qurashi, atau hanya Al Qurashi);
 • «Al Haramain"(Al Kharamein);
 • «Arabian Oud"(Arabian Ud);
 • «Nabeel"(Nabil);
 • «Naseem"(Nasim);
 • «Rasasi"(Rasasi);
 • «Arabian Swiss"(Svis Arabian).

Kos pengeluaran jenama-jenama ini berbeza - dari $ 20 hingga $ 200, yang paling mahal dan berprestij adalah dan tetap "Al Kurashi", Dan yang paling disayangi kerana harga yang berpatutan dan kualiti yang baik -"Rasasi".

Apa yang perlu dipilih untuk sedikit?

Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?

Tidak perlu merosakkan bajet keluarga untuk mencuba rasa oriental. Terdapat jenama barangan murah, semula jadi, dengan bau yang menyenangkan. Sebagai contoh, kami memberikan dua jenama paling umum di negara kita: "FlorisDan «The Crimean Rose".

Minyak wangian «Floris"Merujuk kepada produk kelas ekonomi, walaupun mereka tidak boleh dipanggil agak murah. Perkara itu hanya mengandungi komponen tumbuhan. "Floris"Pujian untuk wangian yang menyenangkan, tetapi keteguhan mereka, serta roh biasa, hanya selama 3-4 jam.

Nama-nama yang menarik dan reka bentuk botol yang bagus akan menghiasi meja persalinan anda, bagaimanapun, anda tidak boleh mengharapkan perhatian khusus dari lawan jenis, seperti iklan pada janji pakej. Minyak wangian «Rose Crimean"Di pasaran kosmetik selama lebih daripada setengah abad. Bahan mentah Crimean, Eropah dan Asia diproses pada gabungan mereka sendiri, dibungkus dalam pembungkusan mudah dan dijual melalui firma pengedar dan farmasi.

Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?

Walaupun syarikat "Rose Crimean"Kedudukan barisan produknya sebagai minyak wangi, ia tidak lebih daripada persiapan ethereal, cukup tinggi, harus diperhatikan, sifat-sifatnya. Mereka boleh dan harus digunakan untuk aromaterapi, di aromalamp, loket, sebagai bahan tambahan untuk produk kosmetik (krim, syampu, topeng).

Jika anda ingin menggantikan minyak wangi dengan minyak mentah tulen atau minyak pati berasaskan berasaskan minyak, kemudian pilih mawar, kayu cendana, nilam, bergamot, ylang-ylang. Komponen ini paling kerap digunakan untuk mencipta perairan tandas yang terkenal, mereka sangat baik "bunyi»Solo.

Kebaikan dan keburukan minyak wangi

Ideal untuk semua kosmetik tidak wujud, dan ini bermakna bahawa akan sentiasa ada peminat dan penentang produk. Jadi dengan semangat minyak, beberapa daripadanya memuji, yang lain memarahi, dan kami akan cuba menentukan kekuatan dan kelemahan mereka.

Kelebihan:

 • ketiadaan sintetik, hanya komponen semulajadi;
 • asas minyak meningkatkan bau badan, daripada penyelesaian alkohol air;
 • bentuk pekat, boleh dicairkan kepada air tandas atau minyak wangi;
 • produk mewah memegang nota asas wangian pada perkara sehingga 7 hari.

Kelemahan:

 • digunakan oleh sentuhan (jari, aplikator), mengapa ia cepat merosot;
 • memberi rasa lemak pada kulit;
 • meninggalkan bintik-bintik pada pakaian ringan;
 • dengan kulit sensitif pada matahari, kerengsaan dari komponen etherik.
Bagaimana untuk memilih minyak wangi oriental?

Akhirnya memberi anda petunjuk bagaimana menggunakan minyak wangi dengan betul.

Ia bukan sahaja boleh digunakan pada titik pulsating di badan dan pakaian aromatize, tetapi juga untuk minyak wangi mereka dengan rambut kering bersih, bilas rambut 1 jatuh ke dalam 3 liter air rebus, mandi dengan 2-3 titik, dan juga membuat air tandas.

Kami harap sekarang anda lebih mahir dalam minyak wangi dan akan dapat menikmati sepenuhnya mereka!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 77 = 85