Bagaimana untuk memotong tip rambut anda sendiri? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana untuk memotong tip rambut anda sendiri?

Keinginan untuk memiliki trim rambut boleh disebabkan oleh beberapa sebab: tidak ada wang atau masa untuk melawat kedai gunting rambut, master biasa anda sedang bercuti, atau keinginan untuk menyegarkan rambut terperangkap dengan anda di sini dan sekarang, dan tidak akan melepaskan. Pada dasarnya, tidak ada yang sukar dalam acara yang akan datang, perkara utama adalah mengikuti arahan dan tidak tergesa-gesa.

Cadangan utama

Sebelum anda memutuskan untuk sekurang-kurangnya memendekkan keriting di rumah, baca perkara berikut:

Bagaimana untuk memotong tip rambut anda sendiri?
 • Gunakan gunting yang paling tajam yang hanya akan terdapat di rumah anda. Jika anda bercadang untuk terus mengelakkan mengunjungi salon rambut, dapatkan alat khusus: sikat, gunting penipisan, pistol semburan dan sebagainya;
 • Sekiranya anda perlu memotong poni anda atau, jelaskan, ubah panjang helai, kaji selekoh wajah anda. Jika anda memilih pilihan yang paling optimum adalah sukar, gunakan untuk tujuan program komputer khas ini. Memuat naik foto anda ke dalamnya, dari banyak pilihan untuk potongan rambut, gaya rambut dan gaya, pasti anda akan memilih yang akan membuat anda tak dapat ditarik.
 • Kami tidak menasihati anda untuk mengubah gaya potongan rambut sepenuhnya. Alamat kepada tuan perniagaan, berbeza dengan hasil anda lebih daripada bersedih.

Mengubah panjang rambut

Cara paling mudah untuk menyegarkan penampilan anda ialah dengan memendekkan keriting, dan bagaimana untuk membuang hujung berpecah, dan untuk mencapai mudah "Tangga" kesannya.

Semua ini dilakukan mengikut arahan berikut:

Bagaimana untuk memotong tip rambut anda sendiri?
 • Hanya sebelum potongan rambut, sikat rambut anda dengan baik, atau lebih baik - luruskannya dengan besi;
 • Tetapkan panjang yang diingini gaya rambut yang diingini, yang mana semua helai harus dikumpulkan pada ekor yang tinggi, dan membetulkannya di mahkota, walaupun mungkin di tengah dahi. Kemudian pasangkan penguasa ke ujung rambut dan secara visual menunjukkan di mana gunting akan lulus. Untuk mengelakkan kejutan yang tidak menyenangkan, pastikan untuk meninggalkan 1-2 cm dalam simpanan;
 • Tanpa menunjukkan sedikit keseronokan, lepaskan curl tebal, potong di tempat yang betul di tempat yang betul. Jangan sekali-kali memegang gunting pada sudut yang betul;
 • Rentetan pertama yang dipendekkan akan menjadi panduan anda. Di atasnya, potong semua baki;
 • Jika dalam senjata terdapat penipisan gunting, anda boleh mengeluarkan sempadan yang jelas antara lapisan rambut. Pada dasarnya, kesan yang sama dapat dicapai jika gunting biasa diadakan secara menegak, dan bagaimana "Bite" hujung keriting;
 • Kemudian ia hanya untuk membubarkan gaya rambut dikemas kini dan membersihkan rambut kecil.

Bagaimana untuk memendekkan rambut kerinting?

Bagaimana untuk memotong tip rambut anda sendiri?

Sostrig berpecah hujung, kunci kerinting, ia adalah perlu untuk mematuhi algoritma yang sama, itu hanya margin keselamatan hendaklah sekurang-kurangnya 4 cm. Nyatakan di kepala berpisah dan pilih satu kunci.

Betulkannya di antara indeks dan jari tengah, kemudian tariknya ke belakang. Semua, anda boleh memotong tambahan. Sekiranya anda perlu berurusan dengan helai yang sangat tegar, disyorkan untuk menjadikannya nipis yang mungkin supaya gunting boleh membuat potongan yang jelas dan lurus.

By the way, dengan cara yang sama anda boleh membentuk secara berasingan di kepala anda potongan rambut dengan tepi benar-benar rata.

Sedikit mengenai kulit

Adakah anda bersetuju bahawa ia sering diperlukan untuk melicinkan bangs, memotong dan memendekkannya? Kadang-kadang demi itu tidaklah wajar untuk pergi ke salon rambut dan memberi kepada tuan n-yuan sejumlah wang.

Tidak ada yang mengerikan dalam perkara ini, dan anda boleh mencipta diri anda sendiri, dibimbing oleh cadangan berikut:

Bagaimana untuk memotong tip rambut anda sendiri?
 • Lapisan rambut terdekat terletak pada wajah anda;
 • Tentukan kedalaman bangs yang anda mahu, dan masukkan helai tambahan dalam ekor ketat;
 • Bangsa masa depan perlu disikat dengan teliti dan dibahagikan secara visual kepada tiga bahagian;
 • Bahagian tengah, menduduki tempat dari murid ke murid, akan dipotong dengan lancar. Mengikut peraturan, pemotongan mesti dilakukan pada rambut lembap, dan menyelesaikan sedikit di bawah alis;
 • Bahagian-bahagian yang lain dipotong pada sudut yang dikehendaki, memberikan bentuk berbentuk setengah berbentuk;
 • Menyusun hasilnya tidak akan menimbulkan masalah: cukup untuk mengeringkan tali dari atas dengan pengering rambut, dan dari bawah menghidupkan sikat putaran;
 • Sempurna walaupun bangs akan diperoleh jika bahagian sisi juga dipotong sama rata, dan tidak pada sudut.

Dengan pukulan serong, anda perlu menggerakan diri anda sedikit lagi:

 • Mengasingkan bahagian tengah rambut di muka, genggam jari dengan jari mereka, dan potong satu menyerong dengan satu pergerakan tajam;
 • Panjang dan sudut pemotongan ditentukan oleh anda, dipandu oleh keutamaan peribadi;
 • Rambut yang masih tersisa perlu dipotong dengan gunting penipisan, yang akan menjadikan gaya rambut akhir lebih kreatif, asli dan meriah;
 • Styling berlaku dengan pengering rambut dan semua berus pusingan yang sama. Pada akhirnya ia disyorkan untuk menggunakan varnis untuk menetapkan hasilnya.

Ingat bahawa perubahan dalam kehidupan sedang menunggu orang-orang yang bersedia untuk mereka dan bersenjata sepenuhnya.

Jika anda ingin menjadikan kewujudan anda kaya, terang dan menarik, mulailah dengan perubahan imej. Jangan malu untuk menarik perhatian, kejutan dan kejutan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 1