Bagaimana untuk mencapai warna rambut merah terang di rumah? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana untuk mencapai warna rambut merah terang di rumah?

Mengenai perubahan radikal imej dan imej sekurang-kurangnya sekali dalam kehidupan setiap gadis berfikir tentang. Terutama berani diputuskan pada rambut pendek, sementara yang lain, lebih konservatif, mula berubah dengan warna rambut. Baru-baru ini, terdapat trend ke arah warna merah terang, yang, tidak kira betapa mengejutkan ia kelihatan, banyak wanita.

Warna ajaib

Sejak zaman purba, rambut merah telah dianggap sebagai sifat ajaib - nenek moyang kami percaya bahawa pengangkut mereka didakwa menjual jiwa mereka kepada kekuatan gelap untuk keindahan dan tarikan yang hampir hipnosis.

Bagaimana untuk mencapai warna rambut merah terang di rumah?

Pagan Slavs selalu dianggap orang berambut merah "Anak-anak matahari", dan pada masa yang sama menyembah mereka sebagai utusan Tuhan. Bagaimanapun, imej yang jelas jelas mempunyai kelebihannya, yang berkaitan dengan hari ini.

Ibu dan nenek kami mencapai rambut merah cerah dengan henna, kerana ia merupakan satu-satunya produk yang boleh dicat dalam warna tersebut.

Sekarang dalam warna-warna cerah untuk rambut tidak ada defisit, dan keindahan berambut merah masa depan ditawarkan seluruh baris warna yang sesuai, membolehkan anda mengubah nada yang anda suka.

Colorists profesional yang tahu bagaimana untuk mencampur pigmen dengan betul, dan boleh mencapai warna merah yang unik.

Bagaimana dan di mana untuk mengubah nada kepala pendengaran adalah perkara peribadi untuk semua orang, tetapi kami masih berani menasihati anda untuk memohon kepada pendandan rambut yang kompeten yang tidak akan merosakkan penampilan keseluruhan anda.

Bagaimana untuk memilih teduh yang betul?

Adalah diketahui bahawa warna rambut merah untuk rambut terdapat pelbagai besar - dari pokok mahogany yang mulia untuk nada yang tidak wajar karat dengan warna ungu. Sudah tentu, kami tidak boleh menentukan warna yang terbaik untuk imej yang anda cari. Terdapat juga variasi warna yang berbeza, diperoleh dengan mencampurkan satu pigmen dengan yang lain. Walau bagaimanapun, jika anda bukan pendandan rambut atau pewarna, anda mungkin tidak akan dapat mencari perkadaran yang tepat untuk mencipta warna sempurna anda sendiri.

Mana-mana naungan yang anda pilih, adalah penting untuk mempertimbangkan jenis warna anda sendiri supaya warna rambut yang dicapai tidak memperkenalkan ketidakharmonian yang serius ke dalam persepsi keseluruhan penampilan anda. Contohnya, jika secara semula jadi anda adalah si rambut coklat berambut perang, anda harus memberi perhatian kepada nada merah kompleks, seperti Burgundy atau "Redwood".

Jika cat merah tidak memberi inspirasi kepada anda dalam apa cara sekalipun, dan anda ingin mencapai sesuatu yang cerah, tetapi pada masa yang sama terpelihara dan tenang, anda perlu memberi perhatian kepada warna tembaga dan karamel. Tetapi cahaya "Tangerine" Kunci, seperti merah terang, anda pasti tidak akan melakukannya.

Jika anda mempunyai nada kulit yang cukup ringan dan rambut berambut pirang dari alam semula jadi, beri perhatian kepada warna-warna cerah keemasan cat. Terutamanya yang berkaitan, mereka akan bagi mereka yang muka dan badan berselerak dengan bintik-bintik kecil. Tembaga-merah atau warna merah terang juga pasti tidak sesuai untuk mereka yang terlalu terang, hampir "Susu" kulit dengan podton semulajadi semula jadi.

Bagaimana untuk mencapai warna rambut merah terang di rumah?

Burns brunettes jenis oriental penampilan harus mengatakan mereka keras "Tidak" nada chestnut cahaya. Walaupun jelas "Universality" pewarna rambut cerah, pewarna dengan pigmen semacam itu juga tidak akan baik untuk semua wanita.

Terutama ia harus dikhuatiri oleh mereka yang mempunyai alam semula jadi sangat terang, hampir "Telus" mata. Walaupun, dalam keadaan tertentu "Pembinaan" imej biasa, seperti kontras boleh dibuat walaupun dengan semangatnya sendiri.

Apabila memutuskan perubahan radikal imej, jangan lupa untuk mengambil kira hakikat bahawa wanita berusia lebih daripada empat puluh terlalu terang, menjerit warna rambut berbanding dengan "Contraindicated".

Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa nada tersebut boleh dilihat secara visual "Baling" sehingga sedozen tahun, tetapi apakah separuh manusia yang indah ini mencari ini?

Oleh kerana anda ingin mencelupkan kejutan rambut anda dengan warna merah, rujuk kepada warna lembut dan neutral warna ini - supaya anda boleh "Segarkan semula" penampilan semasa anda.

Anda juga boleh merujuk kepada yang terkenal dalam persekitaran stylists dan colorists "Trik" dan cat hanya hujung rambut, setelah melakukan sejenis "Ombre" tanpa peralihan kontras yang tajam. Pilihan ini akan melihat anda paling harmoni dan menarik.

Teknologi pencelupan yang betul dan beberapa penjagaan yang baik

Untuk mencapai warna yang dikehendaki, anda perlu menghubungi pakar yang sesuai. Terdapat pendapat yang samar-samar bahawa hampir mustahil untuk mencapai warna rambut merah atau merah terang dalam sekelip mata.

Walau bagaimanapun, jika pendandan rambut profesional dan colorists masih berjaya mencapai yang dikehendaki dalam satu sesi, maka di rumah anda tidak akan dapat secukupnya pewarna rambut anda hampir dijamin. Terutama jika warna semulajadi anda (atau dalam warna sebelumnya) agak gelap, dan memerlukan penjelasan awal.

Secara umum, cahaya di rumah hampir selalu memberikan hasil yang tidak dapat dielakkan dan yang paling tidak diingini, terutamanya disebabkan oleh ketidaksamaan bayangan yang dicapai. Dan kemudian tuan-tuan perlu memulihkan dan menyelaraskan pigmen untuk masa yang lama dan bertahan, untuk meletakkan sesuatu yang baru di atasnya. Oleh itu, jangan percubaan dengan anda sendiri - sekurang-kurangnya, mintalah seseorang daripada saudara atau rakan untuk membantu anda mencapai matlamat yang dihargai.

Sekiranya nada yang anda ingin capai hanya dua atau tiga tahap lebih gelap daripada yang anda gunakan sekarang, anda tidak perlu menggunakan pendahuluan.

Bagaimana untuk menjelaskan rambut dengan betul?

Katakan rambut anda masih jauh lebih gelap daripada nada yang dikehendaki.

Bagaimana tatacara pewarnaan berlaku?

Bagaimana untuk mencapai warna rambut merah terang di rumah?
  • Pertama, tuan harus memilih serbuk kanan dan pengoksida untuk anda "Tidak sakit" dan merata rambut anda;
  • Serbuk dan pengoksidaan disimpan di keriting selama 20-40 minit, bergantung kepada berapa banyak helai yang perlu dilenyek;
  • Pada masa ini, cat merah (atau merah) bercampur-campur untuk toning seterusnya;
  • Apabila tiba masanya, pendandan rambut akan meminta anda mencuci serbuk itu;
  • Kemudian curls akan dikeringkan dengan pengering rambut;
  • Kemudian tuan akan memohon penyelesaian toning yang telah disediakan sebelumnya dari warna tertentu pigmen (jisim juga mungkin mengandungi cara tambahan, seperti pembetulkan dan mixtons);
  • Masa tertentu akan dikekalkan (rambut sentiasa disikat dengan sikat khusus dengan gigi kerap untuk membuat seragam dan seragam nada);
  • Kemudian pendandan rambut akan mencuci campuran untuk mengencangkan rambut anda, memakai topeng berkhasiat atau minyak yang tidak dapat dikurangkan (kadang-kadang ini diperlukan untuk pemulihan rambut segera, terutama jika tiada vitamin profesional yang ditambahkan pada pewarna itu sendiri);
  • Keriting akan kering dan diletakkan, bergantung pada keinginan anda.

Harus difahami bahawa warna merah agak berubah-ubah - mereka dibasuh cukup cepat ketika mencuci kepala mereka, dan juga terbakar di bawah sinar matahari. Oleh itu, anda perlu menjaga mereka dan kerap menggunakan kaedah toning profesional yang berulang.

Dengan cara ini, jika anda belum sepenuhnya menentukan warna, cuba gunakan balsem teduhan - mereka akan membantu anda menentukan rupa masa depan anda sendiri dan "Cuba" pada kepala merah.

Bagaimanakah saya boleh mengecilkan rambut saya dengan warna yang terang?

Sekiranya berpakaian panjang seperti pakaian rambut tidak termasuk dalam rancangan anda, dapatkan kapur khas untuk anda, dengan mana anda boleh melakukan prosedur sedemikian jika perlu (sebagai contoh, sebelum peristiwa yang serius). Mereka boleh bukan sahaja menjerit, tetapi juga warna pastel, yang terutama berlaku untuk blondes.

Jika anda ingin menyimpan imej sedemikian lama, masuk akal untuk menghubungi pendandan rambut untuk pewarnaan "Ombre" (regangan). Di atas petua yang dijelaskan anda boleh memohon apa-apa warna. Perhatikan bahawa semua warna yang tidak semula jadi agak membosankan dengan cepat, dan juga "Kotor".

Kami sangat mengesyorkan agar anda menghubungi para profesional yang berpengalaman, berpengalaman dalam bidang pemangkasan, terutama jika anda mendambakan perubahan radikal imej.

Jadilah bergaya dan cantik!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 1 =