Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana untuk menutupi jerawat dengan asas dan mencapai nada walaupun?

Tiba-tiba, pelompat di muka melompat semalaman boleh menyeberang semua rancangan untuk hari itu. Tetapi tidak tergesa-gesa akan kecewa: mempunyai sekurang-tangan beberapa kosmetik boleh menyamar kekurangan ini menjengkelkan dan hadir di hadapan orang ramai dengan kulit nada yang sempurna. Bagaimana untuk melindungi jerawat dengan asas?

Contents

Punca Jerawat

Bagaimana untuk menutupi jerawat dengan asas dan mencapai nada walaupun?

Pertama sekali, saya mesti mengatakan bahawa jika jerawat melompat pada muka anda dari semasa ke semasa, maka ini adalah perkara biasa, tidak memerlukan sebarang pembetulan yang serius. Mungkin maksudnya ialah anda pergi tidur selepas malam yang ribut, tanpa mengeluarkan solekan dari wajah anda.

Akibatnya, liang-liang anda tersumbat dengan kotoran, gris dan serbuk boleh “jawapannya“Keradangan dan penampilan jerawat yang tidak menyenangkan. Jika masalah adalah anda perlu sangat sensitif, dan anda boleh bergantung pada satu tangan hari-hari apabila anda mempunyai kulit yang benar-benar bersih, anda perlu mencari punca fenomena ini, bersama-sama dengan doktor.

Mungkin anda mempunyai masalah hormon atau anda terlalu ketagih dengan makanan berminyak dan pedas. Tetapi agar tidak mencetuskan rupa abses di wajah anda, ia mesti diselesaikan, dan ubat-ubatan kosmetik khas datang untuk membantu anda.

Bagaimana saya boleh meletakkan jerawat di muka saya?

Pertama sekali, kulit, tentu saja, perlu dibersihkan, iaitu mencuci dengan penggunaan gel dan buih.

Tindakan berikut adalah seperti berikut:

Bagaimana untuk menutupi jerawat dengan asas dan mencapai nada walaupun?
  • tutupkan wajah dengan krim tikar jika kulit anda rawan jerawat dan pelepasan lemak yang berlebihan. Pemilik kulit normal dan kering boleh menggunakan krim hari biasanya;
  • Sekarang atas asas anda perlu memohon asas. Ia berlaku bahawa anda boleh menghilangkan kemerahan sudah pada tahap ini, tetapi jika keradangan kuat dengan kandungan purulen, maka satu asas tonal tidak akan cukup;
  • Bagaimana dengan betul untuk menutupi tempat? Bersenjata dengan penampan khas teduh kehijauan dan menentukan kawasan masalah. Daripada pen concealer, anda boleh menggunakan pensil kamuflase, perkara utama adalah memilih warna kanan yang sesuai dengan warna kulit anda. Tambahan pula penggunaan ubat-ubatan itu mengandungi antiseptik yang mengeringkan kulit dan melawan keradangan. Akibatnya, keesokan harinya dari abs yang bertentangan mungkin tidak menjadi jejak;
  • jika dikehendaki, kulit boleh menjadi serbuk sedikit, tetapi berhati-hati untuk bertindak dalam bidang keradangan: terdapat risiko menyentuh puff jerawat dan membatalkan semua usaha sebelumnya.
  Kami menghilangkan rambut yang tumbuh dengan cara yang tersedia

Jika anda lewat untuk mesyuarat atau kerja dan anda tidak mempunyai masa begitu teliti terlibat dalam sendiri, anda hanya boleh menggunakan concealer atau pensil, dan pada siang hari dari semasa ke semasa untuk menutup tempat yang sakit, kerana ia adalah mungkin bahawa masa yang lama untuk melaksanakan fungsinya di muka bersedia dia tidak boleh .

Bagaimana serbuk boleh menutupi jerawat

Bagaimana untuk menutupi jerawat dengan asas dan mencapai nada walaupun?

Ibu dan nenek kami tidak mempunyai banyak wang untuk menghadapi prinsip tindakan yang sangat berbeza. Alhamdulillah, serbuk itu, dan dalam beberapa rumah masih tersimpan plastik atau kadbod kotak dihiasi dengan corak yang mudah, penuh dengan massa rapuh warna kuning air-merah jambu.

Jika dalam senjata kosmetik anda hanya terdapat produk kosmetik ini, tidak kira, dia cukup mampu menganggap peranan topeng jerawat yang tidak menyenangkan.

Ambil apa-apa krim lemak dan gosok sebilangan kecil ke dalam tempat keradangan. Sekarang taburkannya dengan serbuk. Sekiranya anda berfikir bahawa anda sedikit berlebihan, anda boleh sedikit teduh slaid yang terhasil.

Walau bagaimanapun, kaedah ini juga berpanjangan. Sememangnya lebih baik, tentu saja, untuk menggabungkannya dengan asas nada – ia akan membantu serbuk tinggal di muka lebih lama. Jika tidak, anda perlu sentiasa memelihara jerawat itu dan pada keinginan pertama “tunjukkan diri sendiri“, Gunakan serbuk itu.

Petua untuk membuang kelemahan muka

Bagaimana untuk menutupi jerawat dengan asas dan mencapai nada walaupun?

Jadi anda tidak perlu mencari, apa yang anda boleh cat ke atas bintik merah di wajahnya, sentiasa mengikuti peraturan-peraturan ini: Jangan pergi ke tempat tidur tanpa menanggalkan mekap, kerap mencuci berus anda, span dan alat-alat lain untuk memohon dengan air sabun suam.

Krim memilih semula jadi, tanpa produk penapisan minyak, minyak dan bahan kimia tambahan lain.

  Sabun habuk: komposisi, tindakan, aplikasi, kesan sampingan

Ingat: mengeluarkan jerawat adalah lebih sukar daripada mencegah penampilan mereka. Jadilah sihat dan cantik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply