Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting?

Pleyka membolehkan wanita membuat imej yang lengkap. Dengan bantuannya, anda boleh membuat apa-apa keriting, kelantangan, gelombang dan sebagainya. Untuk cepat mencapai hasil yang dikehendaki dan tidak membahayakan tunggul rambut, anda perlu mengikuti peraturan mudah bagaimana mengetuk rambut pada besi yang mengalir.

Untuk dengan betul dan baik angin helai pada besi keriting anda perlu tahu apa fungsi yang mereka lakukan.

Terdapat beberapa kriteria untuk membezakan antara model yang berlainan:

Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting?
  • Alat dengan pengapit. Ia adalah yang paling popular kerana kemudahannya, setiap helai rambut diperbaiki dengan pengapit khas apabila penggulungan;
  • Alat tanpa penjepit dijual bersama sarung tangan tahan panas untuk melindungi tangan anda daripada terbakar. Peranti ini membolehkan anda membuat keriting semula jadi. Adalah lebih mudah bagi pemula untuk menggunakan alat dengan penjepit untuk menyorot rambut dengan betul pada batang curling;
  • Pengawal selia suhu. Daripada rambut menjadi lebih nipis, jadi anda perlu kurang memilih suhu gelombang. Bungkus nipis, berwarna, rapuh mesti dibendung pada suhu tidak melebihi 90 darjah. Untuk tebal, tebal, helai kerinting, lebih baik untuk memilih suhu 150-200 darjah. Semakin rendah suhu gelombang, semakin lemah keriting;
  • Bahan alat. Plyoka dengan permukaan logam juga ikal helai pada logam, tanpa menyakiti strukturnya. Keriting yang diperbuat daripada seramik dan tourmaline sama rata dipanaskan, memusnahkan tisu rambut kurang. Juga, bahan ini menghalang keguguran rambut. Plait dari emas atau titanium adalah model yang paling mahal, yang berbeza dengan kekonduksian terma yang tinggi dan menghasilkan keriting yang teguh.

Fungsi alat tambahan

Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting?
  • Pengering rambut Plyoka adalah alat untuk merapatkan dowel di sepanjang udara yang dipanaskan. Dengan itu, mudah untuk membuat jumlah semasa meletakkan dan mudah digunakan;
  • Model-besi meluruskan helai keriting. Juga dia boleh membuat gelombang yang indah. Flap-corrugation dalam masa yang singkat mewujudkan gelombang seragam;
  • Alat dengan muncung "multistler" adalah model yang paling mahal, menggabungkan fungsi pengering rambut, menyeterika, koreksi. Dengan bantuannya, anda sentiasa boleh mengubah imej anda;
  • Keriting kon membolehkan anda membuat keriting diameter yang berbeza, dan, sebagai peraturan, tidak mempunyai pengapit;
  • Penggetar automatik, yang sendiri keriting angin - adalah peranti baru dan merupakan alat di mana curl secara automatik menghangatkan kepada pembelian bentuk yang diingini. Gadis itu hanya menetapkan suhu dan masa gelombang, segala-galanya model itu akan dilakukan sendiri.

Bagaimana untuk menggulung rambut pendek pada batang curling

Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting?

Pada helai pendek, keriting kelihatan lebih mengesankan daripada yang lama. Kaedah pengeritingan yang betul akan mencapai keputusan yang diharapkan.

Pertama, anda perlu menggulung rambut pendek rambut pada akarnya. Diameter alat itu, gadis itu memilih dirinya. Diameter kecil menghasilkan keriting kecil, besar - besar.

Untuk mengawal kunci pendek, anda boleh menggunakan penyeterikaan. Atau penggelek rambut. Mereka dilampirkan dengan selamat ke kunci berkat pancang lembut. Untuk menyimpan gaya rambut lebih lama, sebelum pengeritingan, keriting perlu ditaburi dengan mousse, dan rambut harus diperbaiki dengan lakuer.

Bagaimana untuk menggulung rambut panjang pada besi keriting

Proses ini mengambil lebih banyak masa daripada dengan gelombang pendek. Pertama, rambut perlu dibasuh dan dikeringkan dengan pengering rambut, kemudian dirawat dengan semburan semburan haba.

Bahagikan kepala ke tiga zon. Rasuk boleh disematkan pada mahkota untuk kemudahan. Plaikou mesti dipasang dan dipanaskan. Untuk mula menguncup kunci panjang berikut dari rambut yang lebih rendah.

Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting?

Puncak rambut digenggam oleh pengapit dan angin ke tempat di mana keriting bermula. Gadis itu sendiri memutuskan tempat mana untuk menghasilkan perm.

Semasa memutar, anda mesti memastikan bahawa ujung untaian tidak melompat keluar, dan rambut diagihkan sama rata ke atas rod dari forsep.

Setiap helai harus memegang tidak lebih daripada 20 saat. Apabila seluruh kepala sudah siap, keriting perlu didinginkan selama 10-15 minit.

Nama besi keriting, yang sendiri mengetuk rambut

Peranti ini adalah elemen yang berputar, yang melegakan gadis itu daripada perlu memutar lengannya.

Betapa indahnya dan betul untuk mengetuk rambut pada besi keriting?

Wakil-wakil model ini adalah jenama seperti Rowenta dan Babyliss.

Model pertama mengelilingi rambut seperti berikut: ujung curl yang ditetapkan oleh tangan pada drum berputar. Kemudian, tangan yang memegang pemegang fius menggerakkannya ke atas dan dengan itu menghasilkan curl.

Alat Babyliss harus disimpan di akar dengan keriting. Tali itu sendiri dipintal melaluinya, dan isyarat bunyi mengumumkan bahawa kunci sudah siap.

Gaya rambut yang dicipta oleh tusukan kelihatan sangat cantik dan bertahan untuk masa yang lama, yang sangat mudah. Lagipun, dengan bantuan curling curl ternyata licin dan tepat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

16 + = 21