Kecantikan dan kesihatan

Betapa selamatnya menindik telinga?

Di rumah anda seorang puteri muda sedang berkembang, maka bahan ini khusus untuk anda. Ibu yang berhati-hati mahu anak perempuannya menjadi sihat dan tidak kelihatan lebih buruk daripada yang lain. Dan perempuan, sebagai peraturan, mempunyai kelemahan untuk pakaian dan perhiasan. Dan sudah sejak kecil lagi sudah tiba masanya untuk memikirkan perhiasan pakaian standard - anting-anting.

Kehadiran mereka pada telinga kecil tidak mengejutkan sesiapa pun, tetapi ketiadaannya adalah ketara.

Betapa selamatnya menindik telinga?

Malah boneka kecil dengan seekor dada di mulutnya dan emas di telinganya menimbulkan rupa yang mengagumi.

Menjalankan prosedur untuk menindik dengan mudah. Tetapi bagaimana tubuh bertindak balas terhadap kecantikan itu tidak diketahui.

Hakikatnya ialah di mata telinga adalah titik visual, yang mana, ada kemungkinan terjadinya penglihatan. Oleh itu, prosedur itu memerlukan penyediaan yang berhati-hati dan penjagaan yang betul selepas menindik. Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan topik - bagaimana untuk menjaga telinga yang ditindik kanak-kanak.

Usia tidak menjadi halangan

Menurut doktor, jangan membuat tusukan sebelum 3 tahun. Struktur kartilagin pada zaman ini secara aktif berkembang dan pelanggarannya sangat tidak diingini. Tetapi pakar-pakar salon dengan sukacitanya mengambil kerja pelaksanaan enam bulan.

orang sepele tahun berusia segera melupakan lubang-lubang di telinga dan tidak akan menarik mereka sia-sia. Tetapi seorang gadis pemahaman kerana rasa ingin tahu ingin segera melanggar peraturan penjagaan, yang akan meningkatkan risiko jangkitan dengan bakteria dan suplai terusan. Oleh itu, ibu-ibu perlu tahu bagaimana untuk menjaga telinga menusuk.

Ibu bapa yang telah membuat anak perempuan menikam pada usia dini, janganlah menyesal. Mereka mengatakan bahawa semakin cepat menjadi lebih baik. Pada usia sekolah, walaupun ia adalah kelas 1, kanak-kanak mempunyai perasaan ketakutan. Pada masa kecil ini sensasi lemah menunjukkan, setelah semua mereka belum mengerti, yang terjadi atau terjadi.

Bagaimana untuk menjaga telinga yang tercabut

Keputusan dibuat - kami pergi ke pemeriksaan ke doktor. Ini adalah prasyarat jika anda ingin menjaga bayi itu sihat.

Apakah jenis doktor yang akan diluluskan:

 1. dermatologi;
 2. ahli otolaryngolog;
 3. oker itu.
Betapa selamatnya menindik telinga?

Pertama, periksa penglihatan anda. Jika ada masalah - pergi ke salon perlu ditunda sehingga pemulihan penuh.

Lor akan memeriksa telinga, dan keadaan kulit dermatolog. Lebih baik menjalani peperiksaan perubatan sepenuhnya.

Selepas peperiksaan dengan teliti, pilih seorang profesional. Membaca ulasan tentang salon atau berunding dengan rakan-rakan - yang, di mana, telinga menusuk, dan jika terdapat apa-apa kesan yang tidak menyenangkan.

Belajar dari pekerja salon - daripada telinga yang menusuk. Pilih institusi-institusi yang mana prosedur ini dijalankan dengan bantuan pistol buatan tangan senyap. Instrumen yang boleh diguna semula menjalani pembasmian kuman yang lemah, yang kadang-kadang meningkatkan risiko mendapat jangkitan.

Jangan tengok telinga di rumah, diajar sendiri tanpa diploma tidak akan bertanggungjawab terhadap akibatnya. Jika telinga ditusuk crookedly - untuk membetulkan kesilapan adalah rumit dan hanya tuan boleh lakukan.

Kontraindikasi untuk menindik

Terdapat penyakit di mana tindakan ini dilarang sama sekali. Ia boleh menyebabkan perkembangan masalah kesihatan selanjutnya.

Minta kebenaran doktor jika terdapat penyakit seperti:

 1. rematik;
 2. penyakit kronik telinga;
 3. ekzema;
 4. alahan yang teruk;
 5. jerawat cystic;
 6. gangguan neurologi;
 7. kencing manis;
 8. penyakit darah;
 9. trauma craniocerebral.

Hanya dengan kebenaran doktor pergi ke salon kecantikan. Penyakit seperti ini amat berbahaya. Sebagai contoh, dengan diabetes mellitus, luka dan luka sembuh keras dan panjang, di mana bakteria masa akan bebas menembusi saluran dan menyebabkan lebih banyak kesan yang serius. Dan dengan penyakit darah secara umum, anda tidak boleh memakai anting-anting - logam menguraikan unsur surih, dan mereka masuk ke dalam darah. Sekali lagi, kami memberi amaran kepada anda - semak kesihatan anda.

Bagaimana untuk menjaga telinga yang ditembusi dengan senapang

Betapa selamatnya menindik telinga?

Sudah selesai, kini ibu mempunyai masa yang penting - rawatan dan penjagaan yang betul. Apabila menindik pistol, earring dimasukkan segera. Ia diperbuat daripada aloi perubatan, ia tidak teroksida dan tidak menghasilkan karat - ini adalah tambahan.

Untuk menukar anting-anting ini tidak boleh sampai luka sepenuhnya sembuh. Barang kemas baru mesti menjadi emas. Lebih baik jika ia berseri-seri - mereka kecil, kemas dan tidak berpaut kepada pakaian. Keluarkan anting boleh sebulan kemudian dan diganti dengan yang anda pilih.

Tidak mustahil untuk mencuci saluran kepala dan air anda dengan air selama 5 hari.

Dalam sebulan, batalkan kenaikan di dalam bilik mandi, kolam renang dan prosedur air awam yang lain. Kepala dan tempat tidur gadis harus bersih.

Mengendalikan lobulus dengan betul dan tepat dengan penyelesaian alkohol atau hidrogen peroksida - setiap hari sehingga 4 kali sehari.

Sekali lagi, lebih baik tidak menyentuh tempat yang sakit dan tidak menggerakkan anting-anting.

Dengan tindakan tepat pembasmian kuman dan penjagaan, berunding dengan tuan salon kecantikan. Mereka sering membuat tindikan, jadi pengetahuan ini wajib bagi mereka. Ikuti peraturan untuk penjagaan dan kemudian telinga bayi anda akan sembuh tanpa kesakitan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 5 =