Kecantikan dan kesihatan

Buat sendiri kening cantik

Tidak semua wanita merawat kening mereka dengan perhatian yang sewajarnya. Tetapi ia adalah bentuk jerawat yang cantik dan betul yang dapat menyembunyikan beberapa kelemahan, membuat kelihatan jelas dan ekspresif. Dan, sebaliknya, tumbuh-tumbuhan yang tidak tepat di wajah boleh merosakkan imej dan menjadikan wanita cantik menjadi sejenis “babu-yaga“.

Oleh itu, mari kita bercakap mengenai cara membentuk kening anda dengan betul dan apa yang perlu diberi perhatian khusus apabila ia diselaraskan.

Contents

Tentukan dengan bentuk

Buat sendiri kening cantik

Untuk memilih bentuk optimum alis yang akan mencantikkan wajah anda, menonjolkan daya tarikan, anda perlu mengetahui beberapa rahsia. Adalah penting bahawa tepi menghampiri bentuk wajah dan ciri-cirinya.

Profesional membezakan jenis penampilan berikut, berdasarkan mana anda boleh memutuskan cara menghias alis anda:

 • Jika anda adalah pemilik wajah bulat, maka alis anda perlu tinggi, mempunyai kink kecil, permulaan yang luas dan berakhir nipis. Apabila membetulkan tufts seperti itu, jangan menjadikannya terlalu bulat, mengulangi garis besar wajah. Jika anda berjaya memberi kening yang betul, mereka akan kelihatan sangat ekspresif;
 • Jika wajah anda mempunyai bentuk bujur, maka anda akan terus kening lurus, jika anda mahu, anda boleh bulat, tetapi hanya sedikit. Berhati-hati bahawa mereka tidak terlalu tinggi. Untuk ekspresi wajah anda tidak teruk, buatkan kening sedikit lebih nipis daripada garis semulajadi. Ini akan melembutkan ciri anda;
 • Apabila muka adalah persegi, buat lengkung lengkung dari pinnya, sedikit dibangkitkan ke atas. Jangan buat mereka nipis, ia tidak menghiasi kamu sama sekali. Cuba untuk mencapai bendung arcuate paling semula jadi. Berikut adalah pilihan ideal dalam kes anda;
 • Sekiranya anda memiliki wajah segi tiga dan tidak tahu bagaimana menghiasi alis anda dengan cantik, maka buatlah mereka sedikit tinggi, dengan lengkungan yang lancar. Apabila menyesuaikan bend kerja kerja dengan teliti, ia harus seragam, tanpa garis tajam. Jika tidak, muka akan kelihatan sedih dan terluka. Namun, untuk wanita yang cantik dengan bentuk segi tiga, wajah crook dalam bentuk garis lurus adalah pantang larang;
 • Dengan wajah lanjutan, sebaliknya, buatkan garis lurus. Mereka akan membantu untuk mencapai kesan visual yang sangat baik: akan membuat garis lebih lembut dan lebih baik.
  Suntikan untuk wajah: apakah prosedurnya

Kami terlibat dalam pemodelan

Sekiranya anda membuat keputusan untuk membuat model kening anda sendiri, maka arahan langkah demi langkah seterusnya akan menjadi sangat berguna:

Buat sendiri kening cantik
 • Berbekalkan pensil kosmetik untuk menentukan permulaan penjahat. Untuk menyelesaikan tugas itu, pasangkan akhir pensil ke tengah sayap hidung dan pinggir agar garis lurus berjalan dengan tegas di sepanjang sudut mata. Di tempat persimpangan pensil dan penjahat terbentuk, letakkan satu titik. Akan ada permulaan;
 • Sekarang dapatkan titik tertinggi. Untuk ini, pensil diperlukan lagi. Ia mesti digunakan pada tepi sayap hidung supaya garisan yang terhasil di sepanjang tepi luar murid. Lukis nombor dua di persimpangan pensil dan jalan pintas. Tidak kira apa bentuk yang anda sertakan dengan “tumbuhan“. Titik kedua akan membantu menjadikan tepi lebih elegan dan rapi;
 • Kami mencari titik ketiga – berakhir. Lampirkan pensil dengan cara yang melewati lubang pada sayap hidung, tepi luar mata dan selangkangan. Di persimpangan pensil dan “tumbuhan“Buat satu titik. Rambut yang melampaui kawasan penanda mesti dikeluarkan.

Selepas “garis besar“Dibuat, sangat penting untuk memeriksa ketepatan penempatan mata bantu, karena jika ada sesuatu yang salah, tidak akan mungkin untuk memperbaiki bentuk sampai 14 hari kemudian. Untuk mengesahkan ketepatan, pasang pensil ke tengah-tengah satu tepi, lihat dengan teliti, pada satu baris sama ada titik permulaan dan hujung arka diperolehi.

Sekiranya ia terletak di satu satah mendatar, maka “garis besar“Benar, anda boleh mula model. Walau bagaimanapun, apa sahaja bentuk yang anda pilih, jarak antara kening tidak boleh melebihi dua jari.

Rahsia Pembetulan

Buat sendiri kening cantik

Semua mata diatur, diukur dan diperiksa semula, anda boleh mula memetik. Dan untuk membuat proses itu tidak menyakitkan, dan hasilnya adalah keseronokan, penting untuk mengetahui beberapa rahsia.

  Sores terbentuk di hidung: apa yang perlu dirawat?

Pakar kosmetologi yang berpengalaman menasihatkan untuk menghilangkan tumbuh-tumbuhan hanya dari bahagian bawah, dengan mengatakan bahawa memotong bahagian atas akan memberikan mata yang tidak wajar. Adalah disyorkan untuk mengeluarkan dari atas hanya rambut individu yang “tersingkir“Dari jumlah jisim.

Jika anda sangat ringan dan jarang “tumbuhan“, Kemudian sebelum anda memulakan pemodelan, lukiskan bentuk yang diingini dengan pensel. Latihan sedemikian akan memudahkan pemotongan.

Jangan terlalu terlibat dengan proses pembetulan dan membuat tepi terlalu nipis dan berbeza dari bentuk yang diberikan oleh alam semula jadi. Wanita-wanita yang tidak mempunyai banyak pengalaman dan tidak tahu bagaimana membuat alis mereka sendiri, adalah disyorkan untuk mengoreksi mereka sedikit, memberi mereka penampilan yang rapi dan kemas.

Untuk membuat anda gembira dengan hasil pembetulan, dan di cermin anda melihat bentuk yang ideal dari pin, disarankan untuk menggunakan berus khas dalam proses memetik, yang akan membantu melicinkan rambut. Ia juga sukar untuk menjalankan prosedur untuk banyak wanita dengan alasan pembetulan itu sangat menyakitkan.

Untuk mengurangkan ketidakselesaan, sebelum menggunakan simulasi, pasangkan wajah di kawasan yang akan memetik rambut, swab kapas, sebelum dibasahkan dalam air suam. Kompress seperti ini akan mempunyai kesan melembutkan. Setelah simulasi selesai, gunakan losyen pada kulit terhadap keradangan.

Sentuhan penamat

Buat sendiri kening cantik

Sekarang anda tahu bagaimana untuk membuat kening anda sendiri. Tetapi sebagai tambahan kepada hakikat bahawa mereka mestilah bentuk yang indah, warna memainkan peranan penting. Anda boleh memberikan naungan yang diperlukan dengan bayang-bayang dan pensil.

Mula-mula mari kita bercakap mengenai bagaimana untuk menarik alis pensil. Untuk melakukan ini, menyediakan berus dan pensel pepejal. Lembut tidak mengambil apa-apa lagi, ada bahaya yang kosmetik akan meleleh di muka, terutama dalam cuaca hujan.

  Pelangsingan dengan arang aktif

Make-up ini akan kelihatan hebat. Berus juga harus dengan bulu padat. Jika tiba-tiba anda tidak mempunyai tangan sedemikian, maka gunakan berus dari bangkai lama. Bilas dan gunakan.

Jika semua alat telah siap, teruskan ke “kreativiti»:

 • Ambil berus yang disediakan dan sisir tepi supaya rambut kelihatan ke bawah;
 • Bersenjata dengan pensil, lukis busur bentuk yang anda mahu. Jangan tekan keras pada pensel, supaya tidak merosakkan kulit dan tidak menggambar garis terlalu gemuk. Ia kelihatan tidak wajar;
 • Selepas anda selesai melukis, lengan diri anda dengan berus dan sikat rambut anda supaya mereka berbaring. Pada masa yang sama, perlahan-lahan tekan berus untuk membuat pewarna garis pensil.

Sekarang mari kita bercakap tentang cara menarik kening dengan bayang-bayang. Dengan cara ini, kaedah ini kelihatan lebih semula jadi.

Mari mulakan:

Buat sendiri kening cantik
 • Menggunakan berus, sikat rambut sehingga mereka membentuk garis lurus;
 • Sapukan beberapa bayang pada berus. Ambil warna sama ada hitam atau kelabu, jika anda seorang wanita berambut gelap. Blondes boleh bereksperimen dengan nada coklat. Ingat bahawa bayang-bayang itu harus tanpa bersinar dan ibu-of-pearl, matte;
 • Lukis bayang-bayang garis yang anda mahu lihat di wajah anda;
 • Apabila anda menggunakan warna, sikat rambut supaya mereka berbaring dengan kemas;
 • Menggunakan kain kapas atau tongkat, keluarkan bayang-bayang yang telah jatuh di wajah anda.

Kini anda mempunyai rahsia lagi daya tarikan wanita. Jika anda takut untuk membetulkan diri anda, kemudian lawati salon kecantikan. Artis solekan akan memberikan “tumbuhan“Satu bentuk yang indah, yang akan anda teruskan menyokong. Nasib baik dan ingat – dalam keindahan perkara-perkara kecil tidak berlaku!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply