Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5 | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5

Mungkin, tidak ada wanita seperti itu yang tidak mahu kelihatan sempurna. Perhatian yang besar mesti dibayar untuk membuat, dan terutamanya kepada mata. Pandangannya adalah senjata yang kuat, mereka boleh diberi harapan atau dibunuh. Untuk menekankan mata dan membuat pemotongan ideal, anda akan memerlukan pelindung mata yang berterusan. Dia berada dalam senarai lima produk kosmetik yang paling sering digunakan oleh wanita. Tetapi penting bukan sahaja untuk membawa mata dengan betul, tetapi juga untuk memilih yang terbaik. 

Pilih warna anda

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5

Jika pensil anda kurang berkualiti, lebih baik untuk membuangnya dengan segera, supaya ia tidak mengambil ruang dalam beg kosmetik – ia tidak akan membantu anda membuat mata anda terang dan ekspresif.

Bagaimana untuk memilih eyeliner yang berterusan?

Sebaik-baiknya, mana-mana gadis yang bergaya perlu mempunyai beberapa model. Walaupun untuk membuat setiap hari anda perlu memilih warna utama anda.

Hitam boleh dipanggil secara universal. Ia membetulkan pemotongan mata, menghilangkan kecacatan, sesuai dengan mana-mana bayang-bayang, gincu. Juga, hampir semua warna coklat sesuai.

Warna ini sedikit lebih lembut, ia mudah digunakan untuk mencipta peralihan dan garis-garis lembut.

Sekiranya anda mahu “membuka mata” secara visual, gunakan warna putih. Mereka perlu melukis di sepanjang pinggir abad, menyentuh membran mukus. Letakkan sedikit putih di sudut dalam, dan mata dipisahkan secara visual antara satu sama lain. Penerimaan akan membantu untuk mencapai rupa yang lebih ekspresif – ini adalah teknik yang paling “kuat” yang digunakan artis artis.

Apabila memilih tempat teduh, anda mesti mengambil kira warna mata, rambut, jenis penampilan. Gadis-gadis yang mempunyai kulit yang adil dan rambut yang adil, warna biru dan hijau akan dilakukan. Haiwan merah kepala boleh diutamakan zaitun, pasir dan warna coklat. Brunettes menekankan mata, jika mereka membawa mereka pensil plum, burgundy, kelabu, ungu.

Lembut atau keras?

Lebar dan kejelasan “anak panah” dipengaruhi oleh kekerasan produk.

Klasifikasi mengikut kriteria ini kelihatan seperti ini:

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5
 • Eyeliner pensil-cecair. Dengan bantuannya, anda boleh membuat kontur yang sangat nipis dan jelas, tetapi anda tidak akan dapat membetulkannya selepas permohonan itu. Oleh itu, untuk membangkitkan “anak panah” itu adalah perlu untuk mempunyai pengalaman, dan juga perlu mengetahui apa tekanan yang perlu dilakukan;
 • Pilihan optimum adalah kekerasan sederhana. Ia lebih mudah digunakan daripada paip, dan garisnya agak nipis dan kemas;
 • Lebih baik untuk pemula untuk memilih yang lembut – jadi lebih mudah bagi mereka untuk “mengisi tangan mereka”. Kebiasaan burung sering kali merosot, memburuk-burukkan. Kerana kelembutan itu tidak mudah untuk mengasahnya. Tetapi jika anda memerlukan garis tebal, maka anda tidak boleh melakukan tanpa pensil lembut.

Apabila membuat pilihan, tentukan tujuan apa yang akan anda gunakan, dan hasil yang anda mahu capai.

Kelembapan-bukti atau tidak? Dari apa bahannya?

Jika anda ingin menangis, atau anda perlu berada di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi, memberi keutamaan kepada produk, kualiti yang mana hakikat ini tidak akan memberi kesan. Juga model tahan kelembapan adalah mudah untuk digunakan dalam haba, apabila berpeluh meningkat.

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5

Jika solek anda jarang “mengalir”, maka anda boleh lakukan dengan pilihan biasa. Kos mereka adalah urutan magnitud yang lebih rendah, lebih mudah dibasuh dengan “penghilang make-up”.

Langkah seterusnya ialah memilih bahan. Kebanyakannya diperbuat daripada kayu – ia mempunyai kesan antiseptik, menghalang pembiakan bakteria. Tetapi model sedemikian memerlukan pengasah semula biasa, jika tidak, ia tidak akan berfungsi. Ini boleh menjadi masalah jika anda tidak mempunyai pengasah. Pokok yang berkualiti rendah runtuh dan rosak, jadi jangan simpan.

Tidak kurang bahan yang popular adalah plastik. Model sedemikian adalah praktikal dan mudah. Grifel secara automatik diasah dan ditarik keluar, tidak perlu membawa pengasah.

Tetapi plastik akhirnya terurai, dan boleh menjadi “rumah” untuk kuman. Pensel tersebut perlu ditukar mengikut masa, memantau tarikh tamatnya.

Komposisi

Ubatnya harus terdiri daripada bahan-bahan semula jadi: lilin, minyak, lemak, pengental. Adalah wajar bahawa komposisinya termasuk vitamin. Elakkan produk-produk yang mengandungi bahan tambahan sintetik dan produk petroleum.

Orang-orang yang terdedah kepada alahan, tidak berharga untuk menjimatkan kualiti. Pilih kosmetik hypoallergenic – ia tidak menyebabkan kerengsaan dan kemerahan.

Jenis apa yang wujud?

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5

Untuk menentukan eyeliner berterusan yang berwarna hitam atau berwarna sesuai untuk anda, anda perlukan
berorientasikan dalam jenis mereka.

Untuk menarik “panah” yang jelas, anda perlu memilih satu kontur. Dia sangat pepejal, jadi kali pertama menggambar garis agak sukar. Ini adalah salah satu pensel yang paling berterusan.

Bulu boleh digunakan bukan bayang-bayang, ia mewujudkan peralihan yang lancar dan garis lembut. Griffle tidak tipis seperti kontur, jadi kontur yang jelas tidak akan berfungsi.

Untuk menarik tepi dalaman umur, memberi keutamaan kepada kayal.

Ia harus sangat lembut supaya tidak mencederakan mata. Alat ini tidak pernah dibuat dalam badan yang terbuat dari kayu.

“Duet” podvodki dan pensil – ini adalah ailayner. Berus dalam kes kartrij, dan cat berada dalam kartrij. Berus nipis memungkinkan untuk mencipta kontur yang jelas, tetapi cat kering dengan cepat, itulah sebabnya ia bermasalah untuk membetulkan.

The Aidefiner telah dicipta dengan analogi dengan pena terasa konvensional. Batangnya fleksibel dan diresapi dengan sebatian cecair cecair. Ejen itu kering dalam hitungan detik, jadi warna garis itu mungkin tidak sekata.

Apa lagi yang perlu dipertimbangkan?

Sebelum membeli produk, lakukan ujian kecil untuk kualiti:

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5
 • Buka topi. Pastikan ia “duduk” dengan ketat dan mudah ditutup;
 • Atas dasarnya tidak ada kerosakan, cip, kemasukan, plak dan kecacatan lain;
 • Pensil itu harus seragam dan tidak terpisahkan, supaya tidak menggaru kulit halus;
 • Mana-mana kedai yang layak menyediakan sampler. Lukiskan kontur di tangan anda untuk memastikan ia ternyata cara yang anda mahu;
 • Tinggalkan sebentar dan lihat jika anda mempunyai sebarang reaksi alergi;
 • Semak tarikh komposisi dan tamat tempoh.

TOP-5 produk popular

Di pasar kosmetik, alat ini dibentangkan dalam pelbagai jenis, dan sukar untuk mengatakan produk mana yang benar-benar terbaik. Rasa dan keperluan solek untuk wanita adalah berbeza, jadi keperluan berbeza. Tetapi lima pensil dari pengeluar terkenal sangat popular dan popular.

Lancome le crayon khol. Ini bermakna merujuk kepada kayalam. Tekstur lembut, mudah untuk menarik kontur tebal, membuat peralihan. Ia boleh digunakan untuk membran mukus untuk menekankan kontur yang lebih rendah dan lebih tinggi. Ia tidak menyakitkan kulit, ia digunakan untuk membuat “smoky-eyes” yang bergaya, ia boleh digunakan di atas bayang-bayang, menekankan kedalaman pandangan.

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5

Maybelline Master Drama. Ia berbeza dengan warna hitam yang kaya, lembut dan berminyak, ia tidak dilubangi, ia tidak dicetak atau dibasuh. Ia boleh digunakan untuk petang atau make-up setiap hari – ia adalah universal.

ART-VISAGE. Produk ini sangat mudah untuk digunakan dan dibasuh, warna kaya dan cerah. Tetapi dengan pengisaran, pangkalan itu boleh runtuh. Pensil adalah mudah untuk membawa kelopak mata yang lebih rendah, ia tahan lama walaupun pada membran mukus.

Nyx Jumbo Eye Pencil. Pensil ini tidak tajam tajam, kerana ia mempunyai struktur krim. Untuk memimpin mereka garis nipis tidak berfungsi, tetapi untuk mencipta peralihan yang lembut ia adalah ideal. Pensil-bayangan sangat diperlukan untuk «Smoky-eyes», nadanya berair dan tepu. Produk ini sesuai untuk membuat cepat, yang mudah dibersihkan selepas itu.

Guerlain Crayon yol Khol me Pencil Mata. Kayal mengandungi sehingga 70% pigmen, dan pensil biasa – 20%. Tekstur licin dan cukup keras, jadi lukisan kontur lurus dan jelas tidak sukar. Pensel tidak meninggalkan jejak pada kelopak mata atas, tidak merebak dan tidak digulung.

Sekiranya perlu, ia boleh dengan mudah teduh. Bonus yang bagus – dalam kit adalah pengasah.

Butiran penting

Secara semulajadi, pilihan warna dan tekstur adalah individu. Untuk mengambil pensel yang degil untuk mata anda, yang sesuai untuk anda, anda perlu mencuba tekstur dan model yang berbeza.

Pakar memberi beberapa cadangan:

Eyeliner berterusan: hitam atau berwarna? Pensil persistent TOP-5
 • Tekstur yang lebih lembut, lebih rendah dari kubu warna. Untuk setiap hari make-up adalah lebih baik untuk dipilih
  lebih kukuh;
 • Untuk hari hari “Make-up” anak panah berselang, yang dijalankan secara langsung di sepanjang garis pertumbuhan, sesuai. Yang lebih lembut memimpin, lebih luas Anak panah dan kelihatan lebih ekspresif;
 • Jika anda mahu lakukan “Tangan dramatik”, yang akan bertahan lama, kemudian lukis jalan, dan kemudian lingkaran dengan garis cecair.

Selepas beberapa sesi latihan, anda akan mendapat “anak panah” yang kemas pada kali pertama, dan solek anda akan menjadi sempurna.

Jadilah sangat menarik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

69 + = 75

Adblock
detector