Gelombang Hollywood - klasik biasa untuk imej yang bergaya | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Gelombang Hollywood – klasik biasa untuk imej yang bergaya

Hairstyle gelombang Hollywood betul dianggap gaya klasik, sejak bertahun-tahun tidak keluar dari fesyen dan dikaitkan dengan kebanyakan orang dengan cara yang elegan dan feminin. Dalam kes ini, gaya rambut dianggap sejagat, kerana ia boleh dibuat pada keriting panjang dan ketebalan, menjadikan wanita itu tidak dapat ditarik. Oleh itu mari kita bercakap mengenai cara membuat gelombang Hollywood dengan sendiri.

Ciri-ciri gaya rambut Hollywood

Gelombang Hollywood - klasik biasa untuk imej yang bergaya

Meletakkan ombak Hollywood untuk masa yang lama gembira dengan mata penonton di skrin. Kinodivy terkena keriting rambutnya yang berkilat dan berkilat. Sesetengah orang mengaitkan rambutnya dengan samseng dari Chicago, kerana pada masa itu wanita suka membuat gelombang Hollywood. Ia adalah trend.

Selepas gaya rambut seperti itu dalam permintaan di kalangan keindahan biasa, ia mula dilakukan untuk setiap hari, untuk aktiviti harian dan perjalanan ke kedai. Sekarang semuanya berubah sedikit. Kunci Hollywood masih popular, mereka hanya membuat mereka untuk majlis-majlis khas, tetapi untuk lawatan ke pejabat, gaya rambut tidak sesuai sama sekali.

Jika kita bercakap tentang imej klasik dengan keriting lembut, maka gelombang akan jatuh ke satu sisi, sementara di kepala kecantikan adalah perpisahan serong. Untuk sedikit memulihkan versi retro gaya rambut, stylists membuat wanita perpisahan langsung, memperkenalkan nota segar.

Gelombang Hollywood dapat dibuat pada rambut pendek, sederhana dan panjang, sementara itu sangat penting untuk melengkapi rambut dengan aksesori dan pakaian dengan benar, sehingga semuanya terlihat harmonis. Wanita perlu memilih pakaian yang cerah tetapi tidak kasar dan pakaian bergaya yang akan menarik perhatian.

Selalunya, gaya rambut yang sama dilengkapi dengan reben terang atau pin yang indah, yang ditetapkan pada lipatan gelombang, memberikan nota yang mantap.

Belajar untuk membuat gaya bergaya

Tidak masalah jika anda membuat gelombang Hollywood pada rambut sederhana, rambut pendek atau lain-lain, tekniknya adalah sama:

Gelombang Hollywood - klasik biasa untuk imej yang bergaya
 • Basuh rambut dan sikat semasa mereka masih basah;
 • Bahagikan kepala rambut ke dalam perpisahan serong, gunakan penekanan pada rambut: buih atau gel pilihan anda;
 • Rambut kering dengan pengering rambut dan bersedia untuk membuat cincin, membahagikan kepada helai berasingan;
 • Bersenjata dengan tongkat, curl helai. Lakukan ini sedemikian rupa sehingga keriting terletak di satu arah. Mulakan "Kerja" dari bawah, memberikan helai bentuk cincin, memasangnya pada akar dengan klip klip kecil;
 • Selepas beberapa lama, keluarkan pengapit dan pergi ke atas sikat rambut dengan gigi jarang atau rambut penggemar dengan tangan anda;
 • Kini mengedarkan keriting dalam bentuk gelombang, memperbaiki selekoh dengan tongkat besar;
 • Leker memperbaiki rambut dan boleh mengeluarkan klip.

Itulah bagaimana anda boleh membuat gaya rambut yang cantik di jalan keluar, dengan imejnya akan kelihatan bergaya dan feminin.

Belajar untuk membuat gelombang Hollywood dengan pita

Untuk mencipta gaya yang benar-benar indah, anda perlu belajar bagaimana cara menenun braids dalam teknik yang paling mudah. Oleh itu, mulakan latihan dengan kuncir berturut-turut, yang akan membantu "Stuff your hand" dan pada masa akan datang membuat karya unik dari pemangkasan rambut.

Peringkat tenunan adalah seperti berikut:

Gelombang Hollywood - klasik biasa untuk imej yang bergaya
 • Campuran rambut lembap yang lembap dengan teliti. Dan membasahkan kepala anda lebih baik bukan air, tetapi
  kosmetik khas untuk gaya. Jika rambut anda terlalu nipis dan lembut, gunakan lilin;
 • Maka perlu untuk membagi rambut sedemikian rupa sehingga ternyata memperuntukkan satu zon besar di atas kepala;
 • Ikat pita yang indah di bawah rambut anda;
 • Sekarang, anda perlu memilih bahagian rambut yang dipilih di bahagian atas untuk mengumpul dalam bentuk gelung yang kelihatan ke kiri. Untuk memastikan semuanya baik, disarankan untuk menggunakan penjepit;
 • Berhati-hati mengedarkan pita pada gelung rambut dan ketat mengepakkan kepala rambut anda. Ia adalah perlu untuk menjalankan semua tindakan dengan berhati-hati agar tiada apa-apa jatuh;
 • Seterusnya, ambil lagi curl percuma dan buat gelung seterusnya;
 • Buang pita di atasnya dan bungkus rambutnya;
 • Tindakan sedemikian perlu terus ke hujungnya. Untuk membuat rambut kelihatan lebih ringan dan terbuka, engsel harus ditarik sedekat mungkin antara satu sama lain.

Meludah ini kelihatan kemas dan cantik, dan ia tidak begitu sukar kerana ia sepertinya sepintas lalu. Setelah mempelajari teknik ini sekali, anda akan kelihatan bergaya setiap hari.

Sekarang, anda boleh beralih ke pilihan gaya rambut seterusnya dan menenun jari, membuat cincin hollywood dengan pita. Prinsip menenun akan sangat mirip dengan mengikat satu baris, yang disebutkan di atas. Hanya buat sedikit lagi cincin, yang akan memberikan imej kewanitaan dan penghalusan.

Urutan tindakan adalah seperti berikut:

Gelombang Hollywood - klasik biasa untuk imej yang bergaya
 • Di bahagian atas, pasangkan pita;
 • Di sebelah kiri, buang rambut;
 • Sebarkan riben pada helai dan buat gelung. Tarik kening melalui tingkap, ketatkan;
 • Sekarang ambil helai seterusnya di sebelah kiri dan ulangi tindakan itu;
 • Ketebalan dan bilangan helai boleh berbeza. Penampilan yang paling lengkap 5 gelombang licin;
 • Akibatnya, anda akan mempunyai lukisan yang indah dengan reben. Kemudian anda perlu melakukan pekerjaan yang sama, tetapi dalam arah yang bertentangan. Di sini adalah perlu untuk bekerja dengan ekor helai. Yang pertama akan dianggap sebagai satu yang lebih dekat dengan mengasah;
 • Ambil ekor pertama, tambahkan sedikit rambut kepadanya dari jumlah jisim, membuat gelung, meregangkan pita melaluinya dan kencangkannya. Satu lagi pautan telah diperoleh;
 • Tindakan yang sama perlu dilakukan dengan semua ekor kepada yang terakhir;
 • Kemudian anda perlu kembali "Ekor" ke kanan, iaitu tindakan yang dilakukan pada mulanya diulang;
 • Ulang selagi panjang kepala rambut membolehkan. Dan selesaikan tip dengan busur. Akibatnya, anda akan mendapat pola yang luar biasa, yang terdiri daripada langkah-langkah pita dan busur. Dalam proses menenun, tarik pautan ke saiz yang dikehendaki. Sesetengah tuan membuat supaya pautan meliputi seluruh kepala, "Menyembunyikan" ketidaksempurnaan gaya rambut sedia ada. Sekiranya dikehendaki, tenunan tidak boleh diregangkan, sehingga ketat.

Gaya rambut sedemikian, seperti gelombang Hollywood, dicipta pada rambut pendek, serta rambut panjang sederhana. Ia kelihatan gaya yang sangat bergaya dan moden dan sesuai untuk acara petang. Possessors rambut panjang boleh membuat gaya rambut dengan pita dan mengasah kepala, yang juga akan kelihatan elegan.

Secara umum, bereksperimen dengan imej, menambahnya dengan gaya bergaya. Semoga berjaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

34 − 24 =