Kecantikan dan kesihatan

Khazanah “batang nenek”: kita kembali ke jepit rambut

Ciri estetik yang mengejutkan dan semulajadi setiap wanita adalah rambutnya yang panjang, mengalir dan bersinar. Semakin ramai wanita dari kumpulan usia yang berbeza cuba memberi perhatian khusus kepada rambut mereka, mengekalkannya dalam keadaan yang sihat dan cantik. Sekarang anda jarang bertemu dengan seorang gadis yang bersedia untuk berpisah dengan sabit panjang, walaupun ujung rambut pada dasarnya rosak.

Fesyen sekali lagi termasuk hairpins, rim, busur, band getah hiasan dan aksesori lain yang dapat membantu mencipta gaya rambut yang cantik tanpa banyak usaha dan masa.

Cara paling mudah untuk kelihatan menarik adalah dengan betul membetulkan helai anda dan menghiasi mereka dengan elemen yang menarik.

Rahsia batang nenek itu

Khazanah "batang nenek": kita kembali ke jepit rambut

Fakta bahawa jepitan rambut dengan hairpins - cara yang cantik dan mudah untuk menambah imej anda dengan kemuncak yang menarik, walaupun seorang wanita dengan rambut pendek tahu. Tetapi bagaimana untuk menggunakannya diketahui oleh beberapa orang. Bagi kebanyakan wanita aksesori ini adalah lebih daripada perhiasan daripada stapler.

Walau bagaimanapun, dengan bantuan unsur yang tidak bersahaja ini anda boleh membina karya sebenar di kepala anda, dan melakukannya sendiri.

Ramai kanak-kanak perempuan lebih suka menggunakan pin rambut dengan rhinestones, bunga dan elemen hiasan hanya sebagai tambahan kepada bungkusan standard. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya bukan sahaja sebagai aksesori tambahan asal.

Terdapat kancing profesional, spiral dan kayu yang boleh mencipta gaya rambut yang unik, tanpa menggunakan jalur elastik, pin dan gelung.

Ia kelihatan bahawa gaya rambut yang kompleks yang memerlukan penekanan seperti ini telah lama tenggelam bersama dengan boas, tudung dan crinolin. Tetapi fesyen terkini tidak bersetuju dengan ini, dan kini ahli stylists paling terkenal dengan "batang nenek"Untuk mewakili podium pilihan unik setiap hari dan cara-cara serius.

Malangnya, tidak setiap wanita yang cantik tahu cara menggunting rambut dengan hairpins. Sesungguhnya, di kalangan barangan moden terdapat banyak lagi "pemegang" gaya rambut yang lebih maju dan mudah.

Apakah cincin rambut?

Khazanah "batang nenek": kita kembali ke jepit rambut

Anda tidak perlu membeli hairpins profesional untuk mencipta gaya rambut yang cantik di kepala anda. Sekarang dalam akses percuma adalah aksesori untuk setiap rasa dan warna.

Mereka adalah logam, plastik, kayu. Mereka berbeza bukan sahaja dalam tekstur dan bahan, tetapi juga dalam saiz.

Gunting rambut besar dan kecil, besar dan rata, nipis dan tebal. Di samping pilihan yang biasa, anda boleh memilih untuk diri anda sendiri dengan pelbagai elemen hiasan - manik, bunga buatan, batu, gambar tanah liat polimer.

Apabila memilih aksesori untuk rambut, adalah penting untuk memberi perhatian kepada kualitinya: gelang rambut perlu mempunyai kaki panjang dengan hujung bulat. Jika anda berambut perang, atau mempunyai warna rambut yang luar biasa, aksesori tona akan sesuai dengan anda. Perkara utama ialah cat tidak kekal di tangan anda selepas menggunakan klip rambut.

Rantai rambut dengan bunga kelihatan luar biasa pada gaya rambut perkahwinan. Mereka memberikan kelembutan khusus imej akhir, romantisisme, penghalusan dan penipuan, menjadikannya sebagai gemetar dan bersih yang mungkin.

Terutama jika bunga pada dasar klip rambut kecil dan dilaksanakan dengan baik. Untuk acara yang sedemikian, lebih baik memilih aksesori hiasan dari warna pastel dan tekstur tanpa berat.

Pilihan Styling

Khazanah "batang nenek": kita kembali ke jepit rambut

Dapatkan hairpins untuk bulu berbentuk lingkaran, jika anda suka membuat bulu ceroboh di kepala anda, tetapi tidak menemui cara untuk membaikinya secara tetap sepanjang hari. Pengikat seperti itu berbentuk musim bunga dan mempunyai panjang yang pendek.

Pada dua elemen, gaya rambut itu cukup mampu memegang sepanjang hari, melainkan, tentu saja, anda melakukan helah wakeboard dan jangan melompat dengan parasut. Apa yang patut diberi perhatian, klip rambut seperti itu tidak mencederakan kulit kepala sepenuhnya, dan tidak menyakiti mereka, seperti yang kerap berlaku apabila anda memohon terutamanya "lama»Produk.

Untuk mencipta gaya rambut asas dengan bantuan mereka, sudah cukup untuk mengumpul rambut menjadi satu tourniquet ketat, memutarnya ke dalam "bagel"Dari atas ke bawah, dan kemudian diperbaiki oleh unsur-unsur, seolah-olah memutarkan spiral mereka ke dalam rambut. Rasuk ini sangat besar dan agak cuai, yang sangat bergaya dalam trend semasa.

Dengan bantuan hairpins kayu, gaya rambut gaya Jepun sering dicipta, jadi mereka sentiasa dibeli oleh peminat budaya oriental dan fanatik kartun anime.

Peraturan Pembelian

Apabila memilih fixatives, perhatikan butiran berikut:

Khazanah "batang nenek": kita kembali ke jepit rambut
  • Puncak itu sendiri perlu panjang dan sedikit mengalir pada kaki;
  • Kaki aksesori mestilah fleksibel, tetapi pada masa yang sama kuat;
  • Di hujung jepit rambut mesti diletakkan bola kecil (terutama jika objek itu adalah besi). Untuk tongkat kayu, peraturan ini tidak relevan, tetapi mereka tidak boleh terlalu tajam. Jika tidak, terdapat risiko mencederakan kulit kepala tender dan mendapatkan keadaan yang sangat meluas;
  • Sekiranya anda memilih cincin yang berwarna atau berwarna, pastikan cat itu dipegang sepenuhnya sepanjang panjangnya. Jangan membeli sesuatu jika permukaannya berwarna secara literal runtuh ke dalam tangan anda;
  • Jika anda sedang mencari sesuatu yang tenang dan pada masa yang sama elegan, beri perhatian kepada cincin rambut yang dibingkai oleh rhinestones kecil Swarovski.

Cara menggunakan aksesori: tip praktikal

Bagaimana untuk menggunakan pin rambut yang dipilih?

Cuba untuk memulakan kecil dan melatih tangan anda pada gaya rambut ringkas:

Khazanah "batang nenek": kita kembali ke jepit rambut
  • «Chamomile". Untuk melakukan gaya rambut ini, anda memerlukan dua pita nipis dan beberapa pin standard. Buat ekor di sebelah kepala atau di bahagian atas - seperti yang anda suka. Lurus dari ekor kuda, memutar jari panjang dan kaku. Balut di bahagian bawah ekor dan selesaikan dengan bantuan pin. Lakukan dari bawah ke bawah, regangkan aksesori ke atas akar rambut ke tengah-tengah "chamomile". Lengkapkan pembentukan gaya rambut dengan memercikkannya dengan penyembur rambut;
  • «Keghairahan Afrika". Rambut rontok ringan. Pisahkan satu helai nipis dan lulus melalui pangkal klip rambut. Kini memutarnya di sekeliling selak menggunakan teknik angka-lapan. Sebaik sahaja anda mengendalikan helai yang dipintal, selamatkannya dengan hal yang tidak dapat dilihat, supaya ia tidak keluar. Lakukan hal yang sama dengan rambut di seluruh kepala. Tunggu sehingga rambut kering dengan kering (anda boleh mengeringkannya dengan pengering rambut). Berikannya sedikit dengan varnis dan laraskan kait. Bunga keriting yang terhasil kepada jumlah yang dikehendaki. Sekali lagi, tetapkan gaya rambut dengan gaya.
  • «Rasuk". Kumpulkan rambut di ekor kuda, lebih tinggi - lebih baik. Sekiranya panjang tidak dibenarkan, lakukan pada ketinggian optimum. Mula untuk memutarnya di dalam plak sepanjang sepanjang masa, bermula dari petua. Kemudian putarkan tourniquet ke dalam "bagel"Dan pasangkan dengan kancing. Cuba gunakan aksesori berbentuk lingkaran untuk mencipta gaya rambut sedemikian.

Anda tidak boleh membuat cincin di rumah dengan tangan anda sendiri, tetapi anda cukup mampu menghias cawan buatan siap dengan elemen hiasan - bunga yang diperbuat daripada reben, tanah liat polimer, bulu, manik. Eksperimen dan tunjukkan sebahagian imaginasi! Tidak boleh ditahan bila-bila masa dan juga!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

64 + = 71