Kecantikan dan kesihatan

Manicure Kreatif: Idea untuk Mencipta karya-karya di Rumah

Kanak-kanak perempuan yang ingin membawa semangat dan keperibadian kepada imej mereka boleh melakukannya dengan bantuan seni kuku yang tidak biasa. Dan, untuk mencipta karya pada kuku, tidak perlu pergi ke salon dan menghabiskan banyak wang. Di rumah, manicure kreatif boleh dilakukan, anda hanya perlu mengetahui beberapa rahsia dan menyimpan semua yang anda perlukan untuk kreativiti.

Sudah tentu, ia adalah perlu untuk memberi amaran bahawa reka bentuk yang luar biasa kuku tidak boleh menghidupkan yang pertama atau kali kedua, tetapi jika anda mempunyai kesabaran dan sedikit latihan, anda akan berjaya. Adalah penting untuk percaya kepada diri sendiri, dan corak yang menarik akan keluar dengan sendirinya.

Bersiap sedia untuk membuat rumah

Manicure Kreatif: Idea untuk Mencipta karya-karya di Rumah

Yang paling mudah dan, mungkin, banyak pilihan podnadoevshim manicure dengan tangan mereka sendiri boleh dipanggil Perancis. Ia kelihatan seperti seni kuku, pasti kemas dan elegan, tetapi ia sangat mudah, dan bagi banyak wanita dan membosankan. Kadang-kadang jiwa meminta sesuatu yang tidak biasa dan cerah. Dalam kes sedemikian, manicure kreatif akan datang untuk menyelamatkan, yang boleh dilakukan secara bebas di rumah.

Lukisan di permukaan kuku boleh digunakan dengan jarum, tusuk gigi, rod dari pena balpoint, secara umum, apa-apa objek yang menarik perhatian anda. Sarjana profesional kuku seni membuat corak dengan bantuan gelang kayu khas, yang dipanggil titik.

Versi manicure kreatif yang paling asas di rumah ialah penggunaan pelekat dan rhinestones. Lukisan-lukisan dibasahi sedikit dengan air dan dipindahkan ke piring kuku, dari atas tetap dengan varnis berwarna.

Rhinestones boleh dipasang pada kedua-dua gam khas dan lakuer telus, semuanya bergantung pada saiz hiasan. Kemudian batu itu tetap dengan penampung.

Setelah belajar bekerja dengan peluntur dan rhinestones, anda boleh membeli stensil siap pakai. Pilih lukisan ringkas, sebagai contoh, hati, bunga, ranting. Sudah mempunyai kemahiran minimum dalam seni kuku, anda boleh, dengan bantuan stensil dan rhinestones, tampil dengan idea kreatif baru dan melaksanakannya.

Apabila anda bosan dan mahu mengembangkan bidang kreativiti, membeli manik-manik kering, bulonki (manik sangat kecil), serbuk berkilat, bunga kering khas, secara umum, semua yang anda suka di kedai. Dan ke hadapan, buat.

Petua praktikal

Manicure yang indah bukan sahaja peluang untuk menyelesaikan imej anda, tetapi juga sedikit untuk meningkatkan ketidaksempurnaan kuku.

Corak yang dipilih dengan betul dapat membantu memperluas marigold secara visual. Untuk melakukan ini, ikuti petua ini:

  • Apabila memilih corak, memberi keutamaan kepada imej yang lebih kecil dan lebih tepat;
  • Melakukan seni kuku pada kuku pendek, jangan gunakan lukisan dengan jalur mendatar, mereka akan memperlihatkan jari secara visual. Tetapi garis menegak nipis, sebaliknya, akan membantu penglihatan yang lebih luas;
  • Memohon varnis pada permukaan plat, jangan cat semuanya. Sapukan warna sahaja ke bahagian pertengahannya;
  • Gunakan variasi yang berbeza dari manicure Perancis. Pemakaian lakuer hanya pada bahagian kuku secara visual memanjangkannya;
  • Jika melakukan manicure kreatif pada kuku pendek, anda ingin menambah perhiasan dan perhiasan, kemudian gunakan sedikit serbuk, habuk mikro dan kapur kapur.

Teknik untuk corak

Jika pelekat, stensil dan rhinestones menanggung anda, dan anda ingin belajar bagaimana untuk membuat lukisan yang indah di rumah, maka sudah tiba masanya untuk belajar.  

Manicure Kreatif: Idea untuk Mencipta karya-karya di Rumah

Perkara pertama yang kita pelajari adalah ranting. Untuk mencipta corak, anda memerlukan dua varnis yang berbeza. Warna boleh menjadi apa-apa, perkara utama adalah bahawa mereka digabungkan dengan satu sama lain. Sebagai contoh, anda boleh mengambil warna putih dan merah. Juga saham jarum atau tusuk gigi.

Di atas kuku, gunakan lakuer utama. Pada salutan yang masih basah, letakkan titik kontras kecil dalam warna kontras yang kedua, meletakkannya dalam separuh bulatan.

Bilangan titisan akan bergantung pada panjang kuku dan saiz plat kuku anda, paling kerap dari 3 hingga 5 mata. Pastikan untuk meninggalkan sedikit ruang di antara mata, supaya mereka boleh diregangkan ke dalam lukisan.

Sekarang masukkan jarum di pusat titik tertinggi dan perlahan-lahan bergerak jarum ke bawah, melakukan gerakan, seolah-olah anda mahu mewakili "lapan"Berbohong di sebelahnya (tanda tak terhingga). Titisan titisan akan meregangkan, berubah menjadi corak yang indah. Adalah penting untuk melakukan semua tindakan dengan cepat, jika tidak, lakuer utama akan kering dan lukisan tidak akan berfungsi.

Ini seni kuku boleh digunakan untuk semua marigolds atau hanya pasangan. Apabila lacquer dan corak utama kering, gunakan pemasang yang jelas.

Mereka yang mula-mula mencuba marigolds menghias diri, saya ingin memberikan beberapa petua:

  • Mula menggunakan corak dengan tangan yang tidak berfungsi, contohnya, jika anda melakukan segala-galanya dengan tangan kanan anda, kemudian letakkan pada kuku tangan kiri anda terlebih dahulu. Ini akan membolehkan anda membiasakan diri dengan teknik ini, anda akan membuat komposisi lebih tepat dan praktik;
  • Mulailah melakukan manicure dengan jari kecil. Pendekatan ini tidak akan merosakkan marigold berwarna;
  • Apabila membuat corak, jangan tekan jarum terlalu keras, jika tidak, anda akan menggaru plat kuku.

Ini adalah cadangan praktikal. Sekiranya anda mengingati mereka, mari kita cuba menguasai satu lagi jenis kuku seni. Ia akan menjadi bunga. Ia dilakukan dengan teknik yang mudah, tetapi kerana imejnya sangat besar, corak ini disyorkan bukan pada semua kuku tetapi pada 1-2. Sangat elegan melihat bunga sedemikian pada jari-jari cincin setiap tangan.

Untuk membuat seni kuku, anda memerlukan 3 varnis, penampung dan jarum. Satu naungan menjadi asas, dan yang lain dua diperlukan untuk melakukan lukisan. Jadi, gunakan nada utama sehingga kering, letakkan 5 titisan kecil di tengah-tengah plat kuku. Perlu ada jarak antara mereka. Sekarang setiap titik perlu ditarik ke pusat.

Untuk melakukan ini, letakkan jarum sehingga satu drop dan perlahan-lahan meluncur ke pusat. Juga lakukan dengan perkara lain. Akibatnya, anda akan mendapat bunga, dan untuk kesempurnaan yang lengkap, lukis tengah dengan varnis berbeza. Untuk lebih bersinar, anda boleh menggunakan rhinestones. Apabila imej mengering, gunakan kot pembetung.

Satu lagi idea kreatif manicure adalah grating. Untuk melaksanakan imej, anda akan memerlukan lacquer asas warna merah jambu dan dua warna untuk lukisan: hitam dan perak. Varnish untuk menggambar imej adalah lebih baik untuk mengambil khas, dengan berus nipis. Juga saham dengan kristal kecil dan pembetulkan.

Manicure Kreatif: Idea untuk Mencipta karya-karya di Rumah

Di atas plat kuku, guna varnis merah jambu utama dalam beberapa lapisan, biarkan ia kering sepenuhnya. Sekarang lukis garis hitam nipis dari satu sudut kuku ke yang lain, tepat di bawah satu lagi. Sekiranya panjang kuku membenarkan, kemudian tarik jalur ketiga di atas. Lakukan manipulasi yang sama, tetapi dari sudut lain.

Akibatnya, anda perlu mendapatkan kisi hitam. Untuk memulihkannya, lukiskan garis perak di sekeliling bar hitam. Apabila imej mengering, gunakan pelekap, strasik gam di persimpangan jalur dan sekali lagi tutup dengan varnis yang jelas. Segala-galanya, lukisan itu siap.

Seni kuku ini boleh digunakan dalam kehidupan seharian dan untuk perayaan. Bagaimanapun, bagi setiap hari, lebih baik tidak merapatkan sejumlah besar rhinestones, anda boleh mengurung diri hanya dengan kisi.

Di masa depan, apabila anda belajar bagaimana untuk cat dengan varnis biasa, anda boleh membeli cat akrilik dan menciptanya. Variasi untuk massa nyl-arate yang menarik dan luar biasa. Oleh itu, mulakan dengan penyelesaian yang mudah, secara beransur-ansur menambah lebih banyak elemen ke lukisan anda. Jangan takut eksperimen, buat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 69 = 70