Penerbangan dengan keselesaan: pilih tablet dari goyang di pesawat | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Penerbangan dengan keselesaan: pilih tablet dari goyang di pesawat

Kinetosis, atau “penyakit bergerak,” adalah masalah biasa, yang sering dihadapi oleh 5 hingga 10% orang dewasa dan lebih 55% kanak-kanak di antara umur 2 dan 12 tahun.

Ciri-ciri utama kinetosis – pening, loya dan muntah-muntah, lemah, air liur yang berlebihan, pucat, gegaran daripada kaki – adalah tindak balas sistem saraf autonomik dalam pergerakan manusia dan isyarat tidak sepadan vestibular jelas reseptor itu.

Gejala-gejala kinetosis yang lebih kerap menyaksikan pencinta menunggang merry-go-round, serta penumpang tanah, pengangkutan udara dan udara, maka nama lain dari sindrom umum ini – “Laut penyakit”, “penyakit udara”, “penyakit kereta”. Sangat tidak menyenangkan untuk menemui manifestasi kinetosis dalam penerbangan.

Bagaimanakah anda dapat menyingkirkan penyakit bergerak di atas kapal terbang?

Ubat-ubatan rakyat untuk “penyakit udara”

Penerbangan dengan keselesaan: pilih tablet dari goyang di pesawat

Pertama sekali, perlu diperhatikan bahawa perjalanan boleh disediakan terlebih dahulu: langkah-langkah yang diambil tepat pada masanya akan dapat membantu melemahkan manifestasi kinetosis dengan ketara.

Untuk satu atau dua minggu sebelum berlepas cuba menimbang semula pemakanan anda: berhenti makan makanan berlemak, minum lebih banyak air dan berhenti alkohol. Sekiranya penerbangan dijadualkan pagi, sarapan pagi lebih baik tidak terlalu ketat, tetapi anda tidak boleh sama sekali menolak untuk makan sama ada: pada perut kosong yang bergoyang lebih cepat.


Selepas penanaman, disyorkan untuk membuka sebotol air tetap biasa dan pada selang kecil untuk meminumnya dalam sate kecil untuk mengelakkan penyakit bergerak.

Kadang-kadang lemon biasa atau gula-gula pudina membantu menghilangkan rasa tidak selesa (sebab alasan yang jelas, cara memerangi kinetosis sangat popular dengan kanak-kanak). Adalah dinasihatkan untuk mengambil buah-buahan candied halia dengan halunya: ia dipercayai bahawa halia mempunyai kesan antiemetik yang jelas, bagaimanapun, ia tidak mungkin akan menyelamatkan gejala penyakit bergerak yang lain.

Jika ubat kaum yang tidak membantu, anda perlu menggunakan pil untuk mabuk di udara: ubat-ubatan farmaseutikal moden dalam kebanyakan kes adalah lebih cepat dan wang orang yang lebih baik, tetapi mempunyai kesan sampingan tertentu, kerana yang pengeluar menetapkan had umur untuk penerimaan mereka.

Produk farmaseutikal yang menjimatkan dari goyang di atas kapal terbang

Sebelum penerimaan pertama ubat baru untuk anda dari penyakit bergerak dalam pesawat, anda perlu berunding dengan doktor: dia bukan sahaja dapat menentukan yang mana ubat-ubatan di pasaran akan sesuai dengan anda, tetapi juga memilih bentuk pelepasan yang paling mudah.

Sekiranya ubat ini telah kontraindikasi, pastikan anda membincangkan dengan doktor tentang keadaan kesihatan anda; tablet dari penyakit bergerak dalam pesawat untuk wanita hamil dan kanak-kanak perlu dipilih dengan berhati-hati.

Untuk memerangi penyakit bergerak dikenakan:

Penerbangan dengan keselesaan: pilih tablet dari goyang di pesawat
  • penyekat dopamin dan reseptor serotinin, yang mengurangkan sensitiviti sistem saraf kepada jenis isyarat tertentu dan menyekat refleks gag (metoclopramide);
  • antihistamin (dimenhydrate, meclosin, promethazine, siklisasi);
  • Holinoblokatory, yang mempengaruhi sistem saraf parasympatetik;
  • ubat nootropik yang meningkatkan tahap penyesuaian sistem saraf pusat dan meningkatkan aliran darah serebrum (piracetam, anvifen);
  • Vitamin tindakan neurotrophik.

Cara ubat diberikan bergantung kepada ubat tertentu, usia dan status kesihatan orang yang merancang untuk mengambilnya, serta tempoh penerbangan dan keparahan gejala kinetosis.

Beberapa ubat-ubatan (sebagai contoh, kompleks vitamin dan ubat nootropik) disyorkan untuk mengambil kursus ini, memulakan kesan pada sistem saraf jauh sebelum penerbangan.

Kebanyakan ubat-ubatan, termasuk cerucal yang sangat popular (metoclopramide), direka untuk diambil segera sebelum keberangkatan (30-40 minit sebelum penanaman). Antihistamin juga diambil sebelum penerbangan, dan selepas beberapa ketika, jika gejala muncul semula atau dipergiatkan, penerimaan tambahan.

Adalah penting untuk tidak melebihi dos yang disyorkan pengilang: pil yang lebih banyak yang anda minum – semakin tinggi kebarangkalian kesan sampingan dadah. Dewasa yang paling sering memilih ubat-ubatan yang popular – Aeron, Bonin, Borax, Kinidril, dadah homeopati Avia-More dan tablet sedatif Seduxen.

Tidak semua dana dari senarai di atas, anda boleh mengambil anak-anak, jika anda mempunyai penerbangan yang panjang dengan bayi sehingga dua tahun (di dunia ini radas vestibular kanak-kanak itu pada peringkat formatif, yang boleh bertahan sehingga 4-5 tahun), anda boleh berikan dia Vertigohel, atau Aminalon Fenibut, tetapi hanya selepas berunding dengan doktor yang akan mengira pesanan mengambil dan dos dadah, dengan mengambil kira ciri-ciri individu badan kanak-kanak itu.

Penerbangan dengan keselesaan: pilih tablet dari goyang di pesawat

Rawatan homeopati Dramin dan Avia-Sea pengeluar mengesyorkan mengambil dari 2-3 tahun, tetapi beberapa ibu bapa yang dalam praktik berulang kali memeriksa kesan dana ini, percaya bahawa mereka tidak membantu teruk dari penyakit bergerak dalam pesawat.

Walau bagaimanapun, tindak balas setiap organisma kepada ubat ini atau individu itu adalah individu, jadi ubat yang tidak membantu seseorang dapat menghapuskan gejala penyakit bergerak secara berkesan.


Ramai kanak-kanak selepas menerima dana daripada penyakit bergerak berasa mengantuk (jika penerbangan panjang, ibu bapa cenderung menganggap kesan sampingan ini positif), mulut kering, kemurungan hati.

Wanita hamil sering menderita kesukaran, tetapi senarai ubat yang boleh diambil tanpa merugikan kesihatan janin tidak terlalu besar. Ia termasuk beberapa persediaan farmaseutikal (termasuk orang-orang homeopati, seperti Vertigochel atau Avia-More) dan ubat-ubatan rakyat – teh dengan limau, serbuk halia, pudina. Untuk mencegah kinetosis, anda boleh mengambil persediaan vitamin (sebagai contoh, Aerovit).

Relatif selamat untuk wanita hamil dianggap sebagai tablet chewable Bonin, tetapi sebelum anda mula mengambil lebih baik untuk melihat seorang doktor untuk membandingkan faedah dan potensi risiko.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

79 − = 71

Adblock
detector