Kecantikan dan kesihatan

Pengawal Ward pada pergelangan tangan

Setiap daripada kita telah melihat orang yang mempunyai benang merah di pergelangan tangan kiri mereka. Pada masa yang sama, kita tidak berfikir tentang apa itu, dan peranannya. Walau bagaimanapun, kini anda dapat melihatnya di tangan ramai selebriti, kadang-kadang juga beberapa ibu yang mengikat benang merah kepada anak-anak mereka, cuba melindungi mereka dari mata jahat dan perbualan yang buruk.

Contents

Asal usul

Pengawal Ward pada pergelangan tangan

Terdapat legenda tentang Lilith jahat, yang juga dikenali sebagai isteri pertama Adam. Dia mahu menjadi sama dengan dia, tetapi suaminya bertentangan, kerana Lilith terbang. Tiga malaikat mengejarnya dan cuba memulangkannya, tetapi dia marah dan berkata bahawa dia akan membunuh 100 bayi setiap hari.

Walau bagaimanapun, mereka berjaya membuat janji untuk tidak membunuh kanak-kanak, di mana akan ada tanda-tanda malaikat atau namanya. Red adalah nama lain untuk Lilith. Oleh itu, wanita Yahudi mengikat benang merah pada pergelangan tangan mereka untuk melindungi anak-anak mereka dari setan.

Kaedah aplikasi thread sedemikian diketahui.

Dalam beberapa budaya ibu, kanak-kanak mengikat tali untuk melindungi mereka daripada penyakit kulit dan ruam.

Di Bulgaria, terdapat tradisi mengikut mana benang merah di pergelangan tangan, yang dipanggil martenitsa, terikat dan tidak dikeluarkan sepanjang bulan.

Di India, tali merah dipakai di atas rudrakshu.

Di Rusia, benang merah terikat di tangan mereka untuk mengelakkan mata jahat, dan membungkus tanduk binatang dengannya melindungi mereka dari semangat hutan.

Ramai orang telah memutuskan untuk mengikat tali di tangan dan kaki mereka dengan penyakit sendi, pendarahan dan regangan.

Sebelum ini, dengan bantuan benang, ketuat telah cuba dirawat dengan mengetuk banyak nodul kerana terdapat ketuat pada badan.

Anda boleh berjumpa dengan azimat di tangan ramai selebriti. Salah satu yang pertama adalah mengikat Madonna. Sebagai tambahan kepada jimat ini, David Beckham, Britney Spears, Demi Moore dilihat. Antara bintang Rusia, ini adalah Lolita, Lera Kudryavtseva. Selepas kelahiran anaknya, Masha Malinovskaya mula sering bertemu dengan rentetan pada lengannya. Philip Kirkorov juga muncul di acara sosial dengannya.

  Nemet kaki kiri: apa yang perlu dilakukan?

Pengajaran Kabbalis

Perlindungan dari mata jahat adalah salah satu arah utama aliran agama Kabbalah. Penganut trend ini (kaballists) yakin bahawa mata yang buruk boleh menjejaskan kesihatan seseorang. Bentuk tenaga negatif ini boleh menyebabkan kehilangan apa yang telah kita capai. Orang yang tidak memahami perkara ini dan tidak mengelilingi diri dengan skrin yang positif akan menjadi mangsa mata jahat.

Apakah maksud benang merah?

Objek ini telah digunakan selama berabad-abad oleh orang sebagai alat perlindungan. Kabbalists untuk masa yang lama mula menggunakan ciri-ciri perlindungan tali, bukan sahaja untuk mewujudkan halangan dari pandangan orang lain, tetapi juga untuk melawan iri hati dan kebencian mereka sendiri.

Mari lihat apa benang merah di pergelangan tangan kiri bermakna.

Di Kabbalah, setiap warna diberkati dengan frekuensi dan tenaga. Merah melambangkan bahaya. Dengan mengikat benang warna ini, kita melindungi diri kita dari bahaya yang ditimbulkan oleh daya negatif yang ditujukan kepada kita.

Pengawal Ward pada pergelangan tangan

Doktrin ini berasal dari Israel, di mana rentetan merah panjang diikat di sekitar makam ibu mertua biblical Rahmeli. Oleh kerana dia berusaha untuk melindungi semua orang dari kuasa jahat, hidup mereka, melindungi manusia, ia dianggap sebagai ibu dunia. Oleh itu, seperti mengajar Kabbalah, tempat-tempat semua orang benar adalah portal pengumpulan tenaga yang mereka buat selama hidup di bumi. Benang merah dililit di kubur dan kemudian dipotong.

Agama mengajar bahawa tangan kiri adalah kenderaan jiwa dan tubuh. Oleh itu, benang yang terikat pada pergelangan tangan membantu menjalin hubungan dengan tenaga, yang dipenuhi dengan makam Rachel. Ia juga membolehkan anda membawa tenaga dengan anda. Rachel, menurut Kabbalis, mewakili seluruh dunia fizikal yang mengelilingi kita. Dengan mengikat kord, dan pada masa yang sama memberi doa, kami memperbaiki tenaga positif, yang menghalang semua pengaruh negatif yang kita hadapi setiap hari.

  Holosas untuk kanak-kanak: sifat dan arahan untuk digunakan

Bagaimana saya boleh mengikat benang?

Kami akan memikirkan bagaimana untuk mengikat rentetan di sekitar pergelangan tangan anda:

  • Ini harus membuat orang yang anda sayangi. Pertama dia melengkapkan rentetan di sekeliling tangannya, mengikatnya dengan simpul yang biasa;
  • Selepas itu, anda perlu membuat enam lagi nod, sehingga mereka berjumlah tujuh. Apabila mengikat setiap simpulan anda boleh membuat permintaan;
  • Kemudian anda perlu berjanji diri anda untuk menahan diri daripada emosi negatif dan penilaian negatif terhadap orang lain. Ini boleh melemahkan pertahanan dan menghalang perolehan ketenangan fikiran;
  • Apabila selesai prosedur, yang dikasihi diminta untuk mengatakan doa Ben Porat, yang akan menghalang pengaruh mata jahat.

Setelah memakai benang, anda memberi komitmen kepada Pencipta yang anda akan mematuhi peraturan kehidupan rohani, dan anda tidak akan membenarkan pemikiran jahat di kepala anda.

Kenapa amulet yang dipakai di sebelah kiri? Para pengikut Kabbalah mengatakan bahawa tangan kiri ditujukan untuk menerima, dan tangan kanan dirancang untuk dibahagikan. Oleh itu, semua tenaga negatif datang kepada kita dari sisi kiri batang. Pengikat tali merah menghalang ketibaan kuasa jahat.

Apa yang seharusnya menjadi benang merah? Adalah wajar bahawa tali itu dibuat oleh seorang Kabbalis. Jubah, yang dibawa dari Yerusalem, mempunyai kuasa istimewa. Yang paling berkuasa dalam tenaga adalah produk yang dihasilkan di bandar raya Netivot di Israel.

Adakah penggunaan benang konvensional berkesan?

Psikologi menyedari bahawa kesan jimat itu terdiri daripada kepercayaan seseorang dalam kuasanya. Sekiranya seseorang yakin bahawa jimatnya melindungi dia, maka benang itu mula memberi pengaruh yang positif. Perkara utama adalah keyakinan bahawa anda akan dielakkan oleh semua kegagalan, jika anda percaya.

  Bagaimana untuk menenangkan batuk: nasihat berguna

Orang yang sakit hati, yang melihat benang, segera mengundurkan semua niat buruk. Sila ambil perhatian bahawa anda hanya perlu meminta seorang kekasih untuk mengikat, kerana ia adalah tenaga yang dapat melindungi anda dari masalah.

Cara memakai tali, semua orang memutuskan untuk dirinya sendiri. Di Timur, dipercayai bahawa pengawal tidak boleh bertahan lebih lama dari tujuh hari. Oleh itu, setiap kali anda perlu melakukan ritus lagi. Di Rusia, sebaliknya, dipercayai bahawa sering tidak perlu mengubah jimat itu.

Jika benang itu hilang atau koyak, ini adalah petanda yang baik. Hakikatnya adalah anda terdedah kepada serangan terkuat, yang dia ambil sendiri. Selepas menyelesaikan misi, dia hanya hilang.

Janggut benang berwarna-warni

Nenek moyang kita mengikat benang bulu pelbagai warna di sekitar pergelangan kaki dan pergelangan tangan untuk tujuan tertentu. Setiap daripada mereka mempunyai harta sendiri dan memberi kesan kepada orang itu dengan cara yang berbeza.

Pengawal Ward pada pergelangan tangan

Untuk perlindungan menggunakan warna sedemikian:

  • Red melindungi anda daripada penyerang jahat dan perompak;
  • Orange melindungi dari kerosakan dan mata jahat;
  • Biru akan memberi anda keupayaan untuk mengekalkan perbualan, meningkatkan intuisi;
  • Hijau menarik wang dan melindungi anda daripada penipu;
  • Ungu akan membantu memberi amaran kepada anda terhadap kemalangan;
  • Putih memfasilitasi proses pembelajaran, meningkatkan memori dan memberi rasa ingin tahu kepada orang. Ini amat berguna untuk pelajar dan pelajar.

Mata jahat membawa tenaga negatif terkuat. Kelihatan jahat tidak membenarkan kita menyedari diri kita sepenuhnya. Oleh itu, seseorang harus sentiasa berjaga dan melindungi dirinya daripada orang yang tidak dibenarkan, menggunakan azimat, salah satunya ialah benang merah.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply