Kecantikan dan kesihatan

Perjalanan ke tanah ajaib: melakukan gaya rambut India

India misterius bau rempah, bunyi muzik dari filem dan penuh dengan saris yang dihiasi dengan cerah. Wanita Oriental, penduduk tempatan dari sebuah negara yang jauh, tertarik dengan kecantikan eksotik yang secara sukarela menyebabkan kebanggaan penduduk utara.

Dan cerah seperti bunga, mereka, bagaimanapun, mampu untuk menyatakan mereka “Saya” dengan gaya rambut wanita yang agak sederhana.

Contents

Ciri-ciri gaya rambut eksotik dalam gaya India

Perjalanan ke tanah ajaib: melakukan gaya rambut India

Wanita India seperti benda-benda cantik, jadi rambut untuk mereka tidak begitu banyak objek eksperimen sebagai sebahagian daripada tubuh yang anda perlukan untuk berhati-hati. Pengasapan rambut dengan asap wangi adalah pengesahan.

Dalam kata-kata, keindahan keriting untuk mereka adalah yang pertama dan paling penting dalam kesihatan rambut, manakala rambut India dengan sendirinya agak mudah, tetapi sangat feminin.

Satu-satunya perkara yang diperhatikan adalah hiasan. Emas, perak, batu permata digunakan oleh wanita-wanita mulia dan kaya. Bijouterie, reben, gelung dan bunga – wanita lebih mudah.

Juga peranan penting dimainkan oleh kepunyaan kasta, pembahagian orang mengikut status sosial dan profesional mereka. Dengan cara rambut diletakkan dan dihiasi, anda boleh dengan mudah menentukan kasta mana yang dimiliki oleh pemiliknya.

Bagaimana untuk membuat pakaian rambut India dengan betul?

Gaya rambut dalam gaya India memikat mana-mana gadis, dengan dia dia akan kelihatan lebih sayang dan menawan.

Jadikannya sangat mudah, tidak lebih sukar daripada yang lain. Malangnya, perempuan dengan rambut pendek tidak dapat membuat imej sedemikian, kerana gaya rambut India dibuat hanya pada rambut panjang atau sederhana. Perkara yang sama berlaku kepada wanita dengan paha pendek.

Gaya rambut India untuk rambut panjang

Untuk menciptanya, anda memerlukan perkara-perkara berikut:

  • sikat;
  • Buih atau mousse untuk gaya;
  • gusi yang tidak dapat dilihat;
  • hairpins;
  • hiasan untuk dipilih.

Sikat helai dan buat bahagian lurus di tengah kepala. Sekiranya keriting “Jangan taat” atau mereka digegarkan, lebih baik menggunakan mousse rambut. Kumpulkan helai pada ekor di bahagian belakang kepala dengan bantuan band elastik.

Bahagikan ekor menjadi tiga bahagian. Dari dua bahagian membuat sekumpulan, memanfaatkan rambut berpusing dan mengikat mereka dengan kancing. Dari helai selebihnya menenun jari dan membalutnya di sekitar balok. Untuk menyelesaikannya, perlu dibawah bungkusan, yang mempunyai sambungan rambut tetap.

Sekarang giliran perhiasan. Wanita India sangat menyukai semua jenis klip rambut, anting-anting, rantai. Oleh itu, semakin banyak, lebih baik. Rantai tradisional di dahi dan di sepanjang perpisahan itu akan melengkapkan dengan sempurna anting-anting dengan gaya yang serupa. Untuk kegunaan seharian, bunga buatan dan hairpins, yang dihiasi dengan mutiara dan batu kecil, akan dilakukan.

Gaya rambut untuk rambut sederhana dalam gaya India

Perjalanan ke tanah ajaib: melakukan gaya rambut India

Sifat Indiana dikurniakan keriting hitam tebal. Jika anda adalah pemilik rambut semacam itu, maka gaya ini anda boleh mencuba dengan selamat.

Pada helai pertengahan kita akan mempertimbangkan versi lebih meriah gaya rambut India. Untuk aksesori, sebagai tambahan kepada perkara di atas, perlu menambahkan span buih khas untuk jumlah yang lebih besar. Anda boleh membelinya di mana-mana kedai di mana pin rambut dijual.

Sikat rambut, memisahkan helai suprapubic dan supratemporal, bahagikan kepada dua tandan dengan berpisah lurus di tengah. Kumpulkan seluruh rambut di ekor di bahagian belakang kepala, letakkan span di atas. Bahagikan ekor menjadi tiga bahagian. Dua pertiga membungkus sekitar span dari semua sisi, sembunyikan hujung di bawahnya.

Jadikannya perlu supaya span tidak dapat dilihat dari bawah rambut, hasilnya sepatutnya menjadi roti yang kemas dan megah.

Strands dari kuil dan dahi berubah menjadi pigtails, diarahkan ke sisi nape. Dalam braids ini anda boleh dengan segera menenun pita. Jika anda tahu cara menenun “Spikelet”, maka anda boleh melakukannya. Sembunyikan semburan pigtail yang dihasilkan di bawah bungkusan, memasangnya dengan kancing.

Bahagikan rambut yang tersisa dari ekor menjadi dua bahagian. Hidupkan satu bahagian ke dalam beberapa keriting kecil, yang harus diletakkan di atas balok. Tali lekapan terakhir dalam mengepang dan bungkusnya dengan satu bundle. Hiaskan rambut anda dengan manik, bunga atau hairpins hiasan. Akibatnya, versi perayaan gaya rambut India untuk rambut sederhana, yang boleh dilakukan untuk petang atau bercuti.

Perlu diingat bahawa kebanyakan wanita India lebih suka meletakkan rambut mereka di kening biasa di belakang kepala, yang sudah biasa dengan kami sejak zaman kanak-kanak. Dengan kombinasi perhiasan dan pakaian cantik, gaya rambut India ini akan kelihatan eksotis dan sangat feminin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply