Kecantikan dan kesihatan

Rahsia minyak India urut

Abhyanga adalah urut minyak India seluruh badan, termasuk kulit kepala, muka dan juga telinga. Kesannya terhadap kesihatan adalah sukar untuk memaksimumkan, ia kembali kepada kelenturan badan, melembapkan dan menyuburkan kulit, menenangkan saraf dan membantu mencari keharmonian dalaman.

Contents

Urutan India – teknik purba untuk kesihatan dan kecantikan

Rahsia minyak India urut

Amalan purba mempunyai beribu-ribu tahun pengalaman teknik buatan tangan yang unik ini, yang menguasai urutan urut mengikut konsep Vedic tentang struktur tubuh fizikal dan halus manusia.

Sekiranya keseimbangan tenaga dalam tubuh rosak, terdapat penyakit, keletihan, mood yang buruk, seseorang kelihatan letih dan kehilangan daya tarikan. Untuk bergelut dengan penyakit pada zaman purba disukai oleh kesan yang tepat pada mata penting pada badan.

Untuk menerangkan urutan minyak India, istilah istimewa “marma“. Marmas adalah kawasan kecil atau titik yang berada di badan pada paras kulit, aliran tenaga di mana telah dipulihkan kepada keadaan normal kerana gabungan minyak hangat dan sentuhan tangan yang berpengalaman tukang urut itu.

Kesan minyak urut India abhyanga:

 • Bersantai dan membantu tubuh yang letih mendapatkan semula kekuatan;
 • memanjangkan pemuda badan – kulit, sendi, otot;
 • melegakan keletihan mata, meningkatkan ketajaman visual;
 • menguatkan sistem saraf;
 • meningkatkan tidur;
 • kesan yang baik terhadap pertahanan badan;
 • menormalkan latar belakang hormon;
 • membantu mengatasi tekanan dan tekanan.

Dalam teknik urutan India gunakan pergerakan seperti mengusap dan menekan.

Daya pengaruh dan teknik dipilih untuk setiap individu dan bergantung kepada perlembagaan badan:

 • asthenic, lean accretion – pergerakan cahaya, menenangkan;
 • normasthenik, sederhana – menyegarkan, kedalaman sederhana, dengan pengisaran;
 • hipersenen, berat badan berlebihan – sangat menembusi, urut aktif dengan pinset.

Pemilihan komposisi berminyak

Rahsia minyak India urut

Urutan Ayurvedic India dilakukan menggunakan minyak sayuran. Ia boleh menjadi minyak lemak tulen atau komposisi beberapa lemak dengan penambahan ethereal.

  Bunga immortelle: sifat perubatan, faedah kesihatan

Campuran minyak sebelum digunakan dipanaskan di dalam air mandi untuk suhu yang selesa dan digunakan dalam jumlah yang berbeza – beberapa titisan untuk setiap bahagian badan atau aliran nipis yang diperlukan.

Pada zaman dahulu, bersama dengan minyak tepa atau tepung kacang yang digunakan, jika kulitnya sangat berminyak. Kini terdapat serbuk kosmetik berkualiti tinggi untuk tujuan ini dengan bahan-bahan berguna dalam komposisi – herba dan mineral komponen, menjaga berminyak dan terdedah kepada kulit ruam.

Kulit yang sensitif, jengkel juga tidak mengambil banyak minyak, ia memerlukan jumlah sederhana atau penggantian dengan gel kosmetik. Selepas prosedur, kulit menjadi lembut, lembut, lembap, lebih sihat kerana sifat berharga minyak dan kesan pemulihan urut manual. Selalunya menggunakan minyak zaitun atau bijan, kadangkala koko atau minyak kelapa.

Urut Kepala India

Amalan ini boleh menjadi sebahagian daripada urut seluruh badan besar atau digunakan secara berasingan untuk cepat berehat dan memulihkan keseimbangan mental. Mengurutkan beberapa mata kepala adalah cara untuk membetulkan keadaan kesihatan semasa kerja keras, beban emosi, ketegangan, mood yang tidak stabil.

Penerangan teknik ini termasuk gerakan dan tekanan bulat cahaya. Oleh itu, titik dalam rantau yang baru lahir adalah Fontanelle, perlu bersungguh-sungguh gosok bulatan dengan beberapa titik minyak muka (lebih ringan daripada badan, seperti pic atau biji anggur). Titik di belakang telinga sudah cukup untuk memerah ringan untuk merangsang marma yang berbaring di sana.

urut indian muka sempurna menghilangkan keletihan terkumpul dan kerengsaan, dan kesan-kesan sampingan – mengangkat gelung dan kulit yang sering wanita berminat untuk lebih daripada baki tenaga yang tidak dapat dilihat.

Untuk cepat “tarik ke atas“Seseorang, cukup tiga teknik.

  Kami membuat suasana pagi dan ceria: bagaimana bangun dengan cepat jika anda benar-benar mahu tidur?

Lubricate jari anda dengan minyak kosmetik muka dan ikuti pergerakan berikut:

Rahsia minyak India urut
 • «gunting“Dari indeks dan jari tengah dengan tekanan, lukiskan garisan dari dagu ke setiap telinga sebanyak 3-4 kali;
 • Dengan jari telunjuk anda, dengan mudah tekan fovea di atas bibir atas selama 5 saat, ulangi 3-4 kali lagi;
 • dengan jari-jari yang tidak dinamakan, tekan titik di tengah-tengah tulang malar, kitar semula ke 5 dan lukiskan ke kuil, sedikit mengalihkan kulit dan tisu ke atas dan ke sisi, ulangi dua kali ganda.

Jika anda merasakan bahawa kulit muka dan dihangatkan yang terasa gatal sedikit dan berasa perubahan dalam keadaan emosi (kerengsaan kiri terkumpul lega, mukanya dinyalakan seolah-olah) – jadi semuanya dilakukan dengan betul.

Rawatan harian untuk seluruh badan atau hanya kepala selama 10-14 hari akan memberi anda kembali dan kesihatan yang baik, dan kesegaran dan kecantikan semulajadi anda.

Jangan lupa bahawa amalan ini wujud dalam bentuk mengurut diri, supaya anda boleh menguasai teknik mudah dan memanjakan diri anda pada masa yang sesuai untuk anda dan di rumah. Kami berharap anda sensasi yang menyenangkan dan suasana hati yang baik selepas prosedur sedemikian!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply