Kecantikan dan kesihatan

Senyuman salji putih dengan bantuan penyemburan: risiko kesihatan atau pertahanan yang aktif?

Semburan enamel pada gigi - segmen bebas sepenuhnya dalam industri pergigian estetik. Kaedah ini digunakan secara meluas dalam prostetik dan memulihkan rayuan senyuman visual selepas rawatan agresif. Dengan menyembur memahami permohonan seragam pewarna tertentu khas pada permukaan gigi, yang dia kemudiannya tegas "melekat" kepada mereka dan mencipta kesan senyuman putih salji semula jadi.

Bagi siapa prosedurnya relevan?

Senyuman salji putih dengan bantuan penyemburan: risiko kesihatan atau pertahanan yang aktif?

Saya harus mengatakan, prosedur itu tidak begitu popular dengan sendirinya. Seseorang yang mempunyai resort rongga oral sepenuhnya sihat untuk kaedah pemutihan yang berbeza, bermula dari laser, dan berakhir dengan ubat.

Tetapi jika enamel dimusnahkan dengan sendirinya, atau seseorang memerlukan prostesis yang tidak menarik, penyemburan mencipta permintaan terbesar di kalangan pesakit gigi. Sesetengah suka dan melakukan teknik eksotik menyembur enamel pada gigi untuk menjadikannya platinum atau emas. Tetapi tentang segala-galanya.

Proses pemusnahan enamel tidak hanya membawa kepada pelbagai penyakit rongga mulut, tetapi juga penurunan yang signifikan dalam estetika senyuman. Dan malangnya, dengan proses yang merosakkan ini tidak dapat mengatasi gigi halus gigi, walaupun ia dilakukan oleh seorang profesional dalam keadaan pesakit luar.

Walau bagaimanapun, terdapat prosedur kebersihan yang paling baru yang melibatkan bukan sahaja kebersihan yang berkesan untuk rongga mulut, tetapi juga penyembur perubatan kalsium pekat pada permukaan gigi. Prosedur pembersihan yang mendahuluinya, misalnya, ultrasonik, bertujuan hanya menghilangkan batu tersebut dan kemudian menerapkan pasta yang mengandung fluorin ke permukaan tisu tulang.

Kaedah ini benar-benar membantu mengelakkan pembentukan rongga carious, tetapi ia hanya melindungi dentin, tanpa menjejaskan struktur asas.

Senyuman salji putih dengan bantuan penyemburan: risiko kesihatan atau pertahanan yang aktif?

Teknologi pembersihan moden sesuai bukan sahaja untuk pemutihan, tetapi juga untuk pemulihan enamel gigi yang mendalam. Semasa prosedur, doktor gigi menggunakan penyelesaian khas yang mengandungi kalsium dalam jumlah optimum.

Dalam bilah segmen mewah, cara eksklusif digunakan untuk prosedur ini, sebagai contoh, serbuk mutiara. Akibatnya, gigi tepu dengan kalsium dan menjadi kurang terdedah kepada pelbagai penyakit.

Di samping itu, permukaannya digilap, yang menghasilkan kesan tersenyum Hollywood sebenar. Butiran serbuk mempunyai struktur tertentu, dan tidak mempunyai pengisar tegar, yang tidak termasuk peningkatan kepekaan selepas penggunaan kaedah tersebut.

Hasil daripada pembersihan dengan penyemburan berkaliber, pesakit menerima:

  • Senyuman putih yang menawan;
  • Berkilat sihat dan ketumpatan ideal;
  • Ambang kepekaan minimum selepas menggunakan kaedah;
  • Kekuatan gigi dan pemanjangan keadaan sihat mereka;
  • Perlindungan yang boleh dipercayai dari karies, pulpa dan lain-lain proses yang merosakkan.

Bagaimana tatacara dilakukan?

Senyuman salji putih dengan bantuan penyemburan: risiko kesihatan atau pertahanan yang aktif?

Saya harus mengatakan bahawa tidak semua pesakit purata mampu melakukan prosedur ini. Ia, serta pembersihan profesional standard, disyorkan untuk dilakukan secara berkala, dengan selang waktu tertentu.

Walau bagaimanapun, dia yang menyediakan penjagaan berkualiti tinggi untuk rongga mulut, oleh itu, pengagum senyuman Hollywood masih perlu membelanjakan wang di atasnya.

Setiap klinik menggunakan formulasi yang berbeza apabila disembur pada gigi untuk keputihan. Sekiranya anda membuat keputusan untuk memohon prosedur tersebut, nyatakan alat yang akan digunakan dalam kes anda.

Komposisi itu sendiri digunakan secara berurutan, terutamanya melalui laser. Prosedur ini benar-benar tidak menyakitkan dan selamat, dan dalam hubungan ini ia menyebabkan minat tulen di kalangan ramai pelanggan pejabat pergigian estetik.

Untuk prostetik gigi, mahkota dengan penyemburan digunakan sebagai standard. Walau bagaimanapun, implan standard mungkin tidak sesuai untuk semua orang, kerana warna "asli"Enamel adalah unik seperti segala-galanya dalam bentuk manusia.

Setuju, mahkota putih salju akan berbeza dengan gigi berhampiran dengan warna abu-abu atau kekuningan. Oleh sebab itu, penyemburan diterapkan secara serentak kepada semua gigi, sekurang-kurangnya mereka yang terdedah dengan senyuman.

Senyuman salji putih dengan bantuan penyemburan: risiko kesihatan atau pertahanan yang aktif?

Populariti yang luar biasa kini menggunakan enamel semburan gigi dengan zirkonium. Hakikatnya, pada mereka sendiri, mahkota yang terbuat dari zirkonium dioksida agak mahal.

Walau bagaimanapun, dengan anggaran yang terhad, adalah mungkin untuk menggunakan bahan yang sama untuk mahkota logam yang sudah dipasang. Mahkota pada gigi dengan penyemburan zirkonium berkualiti tinggi sama sekali tidak berbeza dengan "sihat"Bahagian mulut.

Selain bahagian estetika, kaedah ini memastikan penciptaan lapisan zirkonium padat pada pin mereka sendiri, sehingga menyumbang kepada perlindungan dari penembusan logam ke dalam rongga mulut. Tetapi pemasangan prosthesis logam sering membawa kepada penolakan badan-badan asing dan perkembangan reaksi alahan.

Prostetik dengan penyemburan satu peringkat

Jika berlaku bahawa anda kehilangan gigi dan anda perlu mengembalikannya tanpa mengorbankan kecantikan anda, pilihan prostetik dengan penyemburan adalah optimum untuk anda. Mahkota logam dan jambatan tidak kelihatan sangat menarik, dan ia bukan rahsia. Dan jika anda melindungi mereka dengan bahan padat yang meniru enamel yang sihat, dipanaskan, penampilan tidak hanya akan dipulihkan, tetapi juga berubah dengan ketara.

Ingatlah prostitusi pertama, yang kita semua boleh merenungkan pada tahun 90-an? Mereka adalah gigi emas, iaitu. mahkota dengan penyaduran emas. Ia tidak boleh dikatakan bahawa kaedah ini murah, tetapi ia digunakan oleh semua orang yang kehilangan gigi mereka.

Walaupun emas sebenar, berkilauan di dalam mulut, kaedah ini tidak boleh dipanggil visual diterima. Walaupun, ia mesti mengaku, beberapa orang menonjol yang sengaja terpaksa, dan hari ini, apabila pergigian, terutama kosmetik, maju, ia akan kelihatan, kepada had evolusi mereka.

Senyuman salji putih dengan bantuan penyemburan: risiko kesihatan atau pertahanan yang aktif?

Terdapat juga prostesis keluli. Mereka lebih murah, tetapi lebih kuat. Di samping itu, mereka hampir tidak menyebabkan reaksi alahan dan masalah dengan keradangan gusi.

Peniru logam moden gigi dengan sputtering tidak berbeza daripada "jiran" mereka yang sihat dan sihat. Prosthetics dijalankan dalam beberapa peringkat: pin dicipta, maka kesan dibuat, dan hanya selepas itu sebatian khas digunakan pada bingkai, mewujudkan kesan gigi sepenuhnya.

Titanium nitrida besi sering digunakan untuk mengendalikan gigi palsu dengan penyemburan. Prosedur ini dilakukan dengan kaedah vakum-plasma. Akibatnya, gigi itu kelihatan seperti emas. Sesetengah pesakit beralih ke klinik dengan permintaan untuk menutup emas hanya sebahagian daripada gigi. Ini tidak mustahil, kerana keseluruhan prostesis di kedua-dua belah pihak disembur.

Enamel sputtering boleh berguna kepada anda dalam beberapa situasi. Jika terdapat pembaikan prostetik, prosedur ini akan paling relevan. Anda juga boleh berani menggunakannya untuk menguatkan enamel semulajadi atau pemutihan gigi yang selamat. Apa sahaja kehendak atau keperluan anda, kami sangat mengesyorkan agar anda menghubungi seorang pakar yang berpengalaman dan kompeten.

Oleh kerana permintaan tinggi untuk perkhidmatan pergigian, terdapat banyak klinik swasta dan pejabat pergigian, di mana pemula dan pelatih bekerja.

Sekiranya anda ingin mendapatkan keputusan yang berkualiti tinggi, sila dapatkan bantuan hanya untuk pakar yang berkelayakan. Jaga kesihatan mulut anda, dan biarkan senyuman anda sentiasa bersinar dengan kesihatan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 24 = 26