Serbuk manakah untuk dipilih - biasa atau telus? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Serbuk manakah untuk dipilih – biasa atau telus?

Untuk membuat solekan yang sempurna, anda sering memerlukan produk kosmetik seperti serbuk. Serbuk untuk wajah membolehkan anda menyembunyikan pelbagai kelemahan, penyelewengan, dan juga membuat salutan licin dan semulajadi.

Alat manakah yang terbaik untuk dipilih?

Serbuk adalah campuran mineral dan komponen organik. Ia termasuk magnesium karbonat, kaolin koloid, talc dan bahan-bahan lain. Pada masa ini, jumlah talc dalam resipi dikurangkan, ia digantikan oleh silicates, zarah sfera dan polimer.

Mereka adalah:

Serbuk manakah untuk dipilih - biasa atau telus?
  • ditekan;
  • cecair;
  • serbuk;
  • dalam bola.

Tekan sebenarnya serbuk longgar, yang dikompresi menjadi tablet menggunakan ether selulosa, resin tragacanth dan larut air.

Ejen cecair adalah penggantungan agen konvensional dalam larutan gliserol berair. Tambah komponen lemak, alkohol, wangian dan pewarna, serta bahan pelembab.

Powdery atau longgar terdiri daripada talc, kanji, lemak, pigmen warna kering dan zink stearate. Nisbah komponen ini bergantung kepada tujuan penggunaan.

Dalam bola, tentu saja, terdiri dari bola warna yang berbeza. Serbuk ini disamakan dengan serbuk.

Lebih banyak jenis:

  • mineral;
  • berkilau;
  • gangsa atau terakota;
  • hijau;
  • telus.

Bentuk mineral ejen menghilangkan gloss, menghilangkan kelembapan dan lemak.

Shimmer memberikan cahaya kulit dan berkedip, kerana ia mengandungi zarah emas dan perak. Ia boleh digunakan pada waktu petang, untuk membuat waktu siang ia tidak sesuai.

Gangsa atau terracotta menekankan kontur muka. Gunakannya adalah perlu untuk kulit yang disamak, pucat akan kelihatan tidak wajar.

Kekurangan topeng hijau. Untuk memohon ia adalah hanya perlu pada tempat-tempat yang patut disamarkan, dan di atasnya adalah perlu untuk meletakkan kosmetik biasa.

Telus bermaksud serbuk telus. Ia memberikan naungan semula jadi dan sesuai dengan jenis kulit. Mari kita lihat dengan lebih dekat serbuk telus.

Make-up dengan kosmetik telus

Kosmetik ini tidak mempunyai nada dan teduh. Dalam bekas, ia kelihatan putih, dan pada kulit produk menjadi telus.

Serbuk manakah untuk dipilih - biasa atau telus?

Ia memberikan kulit menjadi warna matte, bergantung pada kulit dan asas. Jenis ini dianggap sejagat, sesuai untuk warna dan jenis kulit.

Serbuk telus yang rapuh, dan ini menyumbang kepada pengedaran seragam di semua kawasan wajah. Dengan bantuannya, anda boleh membuat lapisan nipis tanpa berat, sehingga hampir tidak kelihatan di wajah. Memandangkan komposisi mana-mana spesies yang boleh diguna pakai termasuk komponen yang menyuburkan dan mengurangkan lemak, ia memberikan cahaya.

Tujuan utamanya adalah untuk memberikan rupa yang semula jadi dan menetapkan asas solekan, untuk menyembunyikan kecacatan kecil. Liang-liangnya tetap bebas.

Kosmetik ini tidak menyebabkan reaksi alergi, jadi ia adalah sangat baik untuk wanita yang mempunyai kulit sensitif. Ia amat diperlukan untuk kemerahan dan keradangan. Serbuk telus boleh menutup kedutan kecil, kerana zarah tidak terkumpul di lipatan kulit.

Walau bagaimanapun, dengan serbuk telus, kesuburan yang tidak berjaya adalah mungkin. Hakikat bahawa dengan serbuk ini mudah melampaui batas dan anda boleh memohon terlalu banyak. Di bawah cahaya biasa, ia tidak akan kelihatan, tetapi dengan denyar ia akan dipaparkan dalam warna putih. Sekiranya anda membuat keputusan untuk mengambil gambar untuk ingatan, foto akan rosak.

Bagaimana untuk menerapkan ketelusan dengan betul?

Serbuk manakah untuk dipilih - biasa atau telus?

Untuk kosmetik untuk kelihatan baik di muka, adalah perlu untuk menyediakan kulit. Secara kerap perlu mengelupas dan menggunakan pelembap, maka solek akan berjalan lancar. Memohon produk selepas asas atau asas untuk membuat. Lakukan ini dengan span atau berus besar. Ia perlu bergerak dari dahi ke dagu dan dari hidung ke kuil-kuil. Pada tapak lemak perlu bekerja lebih berhati-hati. Sapukan hanya satu kot. Tetapi beberapa lapisan – ini adalah pilihan yang tidak diingini. Jadi anda hanya boleh merosakkan segala-galanya.

Sekiranya anda ingin memelihara imej semula jadi, dapatkan kulit yang baik dan jangan terus memperbaharui make-up, gunakan kosmetik secara sederhana. Dia akan menyembunyikan kedutan, lancar dan bersinar. Dan anda akan kelihatan muda dan tidak dapat dinafikan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 − 32 =

Adblock
detector