Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Taip cheek yang tinggi – kemuliaan “aristokrat” penampilan seorang wanita

Cheekbones yang tinggi – tanda bangsawan, dan hanya ciri cantik wajah wanita. Pernahkah anda perasan bahawa nuansa yang paling sukar difahami menjadikan penampilan kami menarik? Nampaknya tulang pipi dan pipi bukanlah bahagian wajah yang kelihatan seperti mata berbentuk almond, hidung tipis atau bibir bengkak sensual. Tetapi ia adalah seorang yang boleh memberikan keharmonian yang lebih ketara daripada semua perkara di atas.

Kenapa wanita yang membosankan dianggap menarik?

Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita

Taip tulang pipi yang jelas telah lama dianggap sebagai kanun kecantikan dalam perniagaan pemodelan. Dan dewa seni yang paling menarik juga dibezakan oleh ciri ini. Ambil sekurang-kurangnya ideal utama generasi sekarang – pelakon Hollywood, Angelina Jolie.

Walaupun anda tidak mempunyai data semulajadi yang jelas, hari ini anda boleh dengan mudah mengenali tulang pipi dengan bantuan pembetulkan, penyamak, bronzers dan blush bulu. Ia sudah cukup untuk belajar cara menggunakan alat ini dengan betul dan menggunakan berus khas, seperti patung muka akan mengubahnya menjadi 100%!

Sekiranya anda diberikan ciri seperti itu secara genetik, kami menasihatkan anda untuk tidak menyembunyikannya. Bujur, bentuk sedikit sudut wajah, mungkin, akan dianggap paling menarik sepanjang masa.

Ciri-ciri struktur cheekbones: kita belajar dan bandingkan

Terdapat tanda-tanda umum tulang pipi tinggi yang boleh anda periksa dan bandingkan dengan ciri-ciri wajah anda. Oleh itu, tulang pipi tinggi berasal dari kuil-kuil, secara beransur-ansur mengetuk ke bahagian bawah muka dan melengkung di soket mata. Dengan jenis bujur ini, wajah kelihatan agak sempit ke bawah. Bahagian tulang pipi tulang belakang boleh menjadi sangat menonjol, atau ia mungkin diletakkan keluar, hampir tidak dapat dilihat.

Selalunya, wajah yang seperti bujur itu terdapat dalam wakil penampilan eksotik, tetapi ia boleh wujud di Eropah. Tanda-tanda tulang pipi tinggi pada wanita sering dijumpai dengan jenis wajah berbentuk hati, lekuk dan panjang.

Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita

Jika ciri ini adalah kes anda, anda harus sentiasa mengimbangi berat optimum: kilogram berlebihan boleh “menyusun“Anda mempunyai pipi yang gemuk yang dengan mudah akan menyembunyikan martabat utama muka, dan keberanian yang kuat, sebaliknya, akan membuat wajah sakit dan tulang belakang.

Begitu juga, keadaannya adalah dengan pembetulan isipadu cheekbones. Adalah penting untuk tidak melampaui kontras garis-garis kemerahan, kerana ini boleh mencetuskan kesan visual yang berlebihan. Pemerah pipi dan bronzers harus teduh sebaik mungkin, mengulangi kontur cheekbone. Dan cara terbaik untuk membuat kecantikan yang sesuai dengan seseorang yang mempunyai tulang pipi yang tinggi adalah untuk membentuk bentuk alis yang betul, mengulangi tikungan mereka! Dalam

Mungkin ini akan mengejutkan anda, tetapi trik ini adalah yang utama di kalangan penata dan artis make-up. Untuk memberi penekanan yang lebih baik pada sudut bujur muka, alis diberikan bentuk pecah a-la “Rumah“.

Kelebihan utama wanita dengan ciri ini adalah kekurangan keperluan untuk make-up cerah. Sebaliknya, sebaliknya, tulang pipi tinggi memerlukan solek yang paling neutral dan tersekat. Terutama baik di sini adalah pemerah pipi, sepenuhnya konsisten dengan warna anda. Untuk mengetahui warna najis ideal anda, anda dengan lembut boleh mencubit diri anda di pipi, dan tempat kemerahan harus diambil sebagai peraturan dalam memilih produk.

Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita

Anda juga boleh menggunakan bronzer, terutamanya pada musim panas. Mengambil kira – bronzers dari teduhan batu bata tidak pergi praktikal kepada sesiapa sahaja. Dan lebih baik untuk membeli krim, bukannya produk yang dibeku atau dibakar. Alat ini juga tidak bertolak ansur dengan cermin – biarkan ia untuk penerangan cahaya dan kering.

Pilihan yang ideal akan membeli warna taupe berwarna – kelabu-kecoklatan. Warna ini sesuai untuk hampir semua wakil dari penampilan Eropah, dengan sempurna meniru naungan naungan semula jadi.

Walau bagaimanapun, dalam patung muka, adalah penting untuk memohon produk itu sendiri. Sebagai contoh, tekstur kering lebih baik dipotong oleh berus lebar dan rata yang terbuat dari tidur semulajadi, dan untuk tekstur cecair dan krim, pengisar kecantikan akan menjadi sangat diperlukan – span khusus untuk aplikasi seragam asas tonal.

Bagaimana untuk menarik chebbones yang tinggi?

Jika anda telah memilih pemerah pipi tertentu, ingatlah kesan aplikasi mereka, yang boleh merosakkan keseluruhan penampilan anda:

 • Sapukan gincu bukan pemerah pipi;
 • Menggunakan tekstur kering terus ke atas asas berminyak;
 • Penggunaan yang tidak wajar terlalu terang, terang, warna yang berbeza;
 • Jumlah permohonan yang berlebihan;
 • Bulu salah.

Kami mengetahui dengan tepat bagaimana tulang pipi yang tinggi kelihatan, dan bagaimana mereka menguntungkan dengan naungan. Dan bagaimana jika sifat itu tidak begitu murah hati kepada anda, dan tidak memberikan anda kekayaan itu?

Dalam pemodelan volumetrik seseorang, anda boleh membantu:

Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita
 • Blush. Seperti yang telah kami katakan, mereka sepadan dengan nada kulit semulajadi anda. Lebih baik lagi, jika anda menggunakan warna sejam yang tenang: coklat, coklat, coklat. Jeruk, batu bata dan peach blush ditunda – mereka tidak boleh diperbetulkan dengan betul. Hampir dalam semua kes, melainkan jika anda seorang profesional dan bukan akupresur yang sebenar, mereka akan mencipta muka anda dengan warna cerah yang terang, tidak berwarna, berkarat;
 • Bronzers. Mereka boleh menjadi kering dan krim. Skala warna harus dipilih sesuai dengan prinsip sebelumnya – itu harus hangat dan agak diredam, tanpa aksen yang cerah dan zirim berkilau besar;
 • Serbuk longgar. Jika anda memutuskan untuk membetulkannya dengan bantuan mereka, hasilnya akan menjadi yang paling semula jadi dan harmoni. Tetapi dalam kes ini, anda perlu membeli beberapa alat pada masa yang sama – teduh semula jadi, cahaya dan gelap. Perkara utama adalah bahawa mereka semua tidak terang, dan, sekali lagi, sepadan dengan podtonu kulit anda;
 • Pembetulkan krim dan penyamak. Pilihan terbaik untuk wanita praktikal. Sekiranya anda tidak menggunakan serbuk keriting, pungutan dalam kes ini akan dijalankan secara langsung di atas asas. Anda boleh melakukannya dengan berus, span, dan juga jari anda. Benar, dalam kes yang kedua, anda perlu bekerja keras dan betul “isikan tangan anda.” Pembetulan dengan tekstur berkrim mesti sememangnya lebih gelap daripada wajah semula jadi anda.

Kami memperuntukkan cheekbones: pelan langkah demi langkah menggambar kosmetik

Bagaimana boleh “buatTulang pipi tinggi? Isu ini sering bertanya kepada wanita dengan wajah yang lembut dan licin.

Malah, tidak ada yang lebih mudah untuk menekankan zon zongomatik:

Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita
 • Untuk memulakan, jika anda menggunakan produk sedemikian, gunakan primer di muka di bawah asas;
 • Kemudian, dengan span basah atau berus kering, campurkan asas nada di seluruh kawasan muka. Pastikan bahawa ubat itu dibina rata, tidak meninggalkan batas yang jelas dan perceraian;
 • Sekarang ambil alat yang dipilih, yang akan melaksanakan pembetulan volum. Katakan ia akan menjadi bronzer atau pembaca bukti. Pertama, keluarkan kawasan berongga di bawah cheekbone. Ia sangat mudah untuk mengenal pasti – ia adalah tempat di mana rahang atas dan bawah bertemu;
 • Lukiskan garis dari telinga dan hidung (perhatian, bukan ke sudut mulut, iaitu pada sayap hidung!). Pastikan anda benar-benar teduh sehingga ia tidak mempunyai rupa jalur berwarna dicat. Lakukan ini dengan kipas atau berus tiga dimensi;
 • Jika asas anda cukup lemak, pastikan anda menggunakan serbuk. Sekiranya anda takut dengan ubat ini, dengan menganggap bahawa ia akan kelihatan kering dan berumur kulit anda, cuba produk mineral. Anda juga boleh menggunakan serbuk telus yang bertindak sebagai pembetulkan solek;
 • Solek siang hari tidak bertolak ansur dengan lukisan terperinci kawasan cheekbones. Jadikan garis-garis lembut, neutral dan sempurna teduh. Dan pada waktu petang anda boleh menambahkan lebih banyak keupayaan untuk make-up anda, tetapi sekali lagi, itu jelas tidak berbaloi untuk kelebihannya;
 • Betulkan usaha anda dengan semburan khas atau serbuk selesai yang tidak dapat dilihat.

Jika anda melakukan semuanya dengan betul, hanya gloss maskara dan bibir akan kelihatan hebat di wajah anda. Dan kosmetik yang minimum, seperti yang diketahui, meremajakan penampilan.

Kepada siapa yang sama?

Jika anda ingin mencuba dengan imej, ambil contoh dari mereka yang mempunyai struktur wajah yang sama. Sudah tentu, ia layak untuk bersamaan dengan bintang berskala dunia – hanya pelukis terbaik dan artis make-up yang bekerja dengan mereka, yang bermaksud contoh mereka layak ditiru.

Antara bintang-bintang yang mempunyai tulang pipi yang tinggi adalah sangat penting:

Taip cheek yang tinggi - kemuliaan "aristokrat" penampilan seorang wanita
 • Uma Thurman;
 • Angelina Jolie;
 • Keira Knightley;
 • Naomi Campbell;
 • Kim Kardashian;
 • Beyonce;
 • Juliana Moore;
 • Sandra Bullock;
 • Candice Swainpole;
 • Irina Sheik.

Seperti yang anda dapat lihat, mereka semua mempunyai jenis yang berbeza, yang bermaksud bahawa sekarang anda boleh mencari imej individu untuk diri sendiri, setelah mendapat contoh yang sangat baik. Jadilah sangat menarik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 − 5 =

Adblock
detector