Tongs untuk bulu mata keriting – kecantikan, ditambah dengan bahaya?

Melihat pengikis bulu mata, seorang yang tidak berpengalaman boleh membuat keputusan bahawa ini adalah alat kecil penyeksaan Pasitan. Malah, peranti ini kelihatan menakutkan. Walau bagaimanapun, banyak wanita moden tidak membuat solek tanpa menggunakan alat ini. Khususnya, ini terpakai kepada orang-orang yang tidak dikurniakan alam semulajadi dengan bulu tebal, subur dan panjang.

Adakah keindahan mangsa sedemikian layak?

Tongs untuk bulu mata keriting - kecantikan, ditambah dengan bahaya?

Untuk mewujudkan “dramatik“Lihat, anda boleh menggunakan maskara berbuih khas. Tetapi bagaimana jika ia tidak memberikan kesan yang diingini? Dalam kes ini, anda boleh curl bulu mata anda dengan forsep, dan hanya kemudian memakai kosmetik pewarna hiasan pada rambut.

Jika anda menggabungkan penggunaan karkas yang berkualiti dengan memutar mekanikal, anda boleh mencapai kesan yang kelihatan magnetik, misteri dan ekspresif. Tetapi sesetengah kanak-kanak perempuan terus-terang takut menggunakan forsep, mempercayai bahawa mereka membahayakan kesihatan dan integriti “saudara-mara»Bulu mata.

Bagaimanakah, jika bulu mata semulajadi tidak terlalu panjang dan padat, dan menggunakan tiruan, atas kepala, tidakkah anda mahu? Sudah tentu, anda boleh beralih kepada tuan yang baik dan membinanya. Tetapi pilihan ini juga tidak sesuai untuk semua orang, dan ia adalah terutamanya kontraindikasi kepada wanita-wanita yang mempunyai alergi terhadap bahan kimia gam berterusan.

Jika anda tidak tahu cara menggunakan penguat bulu mata dengan betul, dan secara amnya mempunyai idea yang kurang baik mengenai tujuan alat kecantikan ini, kami akan memberitahu anda semua fakta yang paling penting mengenainya.

Kami memilih penyepit dengan segala tanggungjawab

Tongs untuk bulu mata keriting - kecantikan, ditambah dengan bahaya?

Pengeriting bulu mata yang lebih baik? Di sini anda tidak boleh memberikan jawapan yang tepat dan jelas. Setiap alat mempunyai merit dan demerit tersendiri. Dan bagi setiap wanita, mereka memainkan peranan mereka sendiri dalam pilihan terakhir.

Sebagai contoh, semua mini-tweezers mekanikal yang diketahui diperbuat daripada logam, walaupun mereka seperti alat penyeksaan, adalah yang paling selamat. Mereka sempurna sesuai dengan orang-orang yang rambutnya di mata mereka (sama seperti rambut di kepala mereka) patuh, dan mereka mengekalkan gaya untuk masa yang lama. Walau bagaimanapun, terdapat juga keadaan terbalik.

  Pertolongan pertama dalam pengsan: apa yang perlu dilakukan?

Apabila gadis itu mempunyai bulu mata lurus, yang sememangnya tidak meminjamkan diri kepada mekanik “latihan“, Ia adalah optimum untuk menggunakan forceps elektrik untuk bulu mata bulu mata. Mereka menumpuk tumbuh-tumbuhan dengan pendedahan haba kepadanya, yang bermaksud bahawa curl berlangsung lebih lama. Tetapi tentang segala-galanya.

Peranti mekanikal

Ia mewakili penjepit, sama dengan gunting dengan muncung bulat bukan bilah. Bahagian kerja mereka ditetapkan pada akar tumbuh-tumbuhan. Kemudian muncungnya dikompresi dengan kuat oleh gerakan peregangan dengan tangan. Akibatnya, rambut tidak hanya berpintal, tetapi juga menjadi lebih lama, kerana akarnya dibangkitkan.

Ia harus ditekankan bahawa dalam penjejakan yang berkualiti, penjepit rambut berlaku di antara plat plastik dan padding lateks. Peralatan dengan kos yang lebih rendah tidak menyediakan “set lengkap ».

Tongs untuk bulu mata keriting - kecantikan, ditambah dengan bahaya?

Adakah itu forseps untuk bulu mata bulu mata? Sebaliknya ya, daripada tidak. Lagipun, rambut diperas oleh logam berat dan keras, manakala folik yang sihat boleh dinyahaktifkan, dan sudah pun silia yang sedia ada mula pecah dan gugur.

Jika anda mendapat forseps biasa, nuansa seperti “berharga“Tidak akan berlaku. Apakah kelebihan mini-pinset mekanikal? Pertama sekali, mereka sesuai untuk wanita sibuk dan perniagaan yang tidak mempunyai masa untuk rawatan kecantikan jangka panjang pada waktu pagi.

Juga, item ini kompak dan mudah alih, ia sesuai dengan mudah di dalam beg tangan, jadi anda boleh menetapkan solek dengannya bila dan di mana sahaja. Ia juga boleh digunakan oleh seorang pemula, kerana proses pengeritingan itu bukan sesuatu yang rumit. Dalam kes ini, anda boleh mencapai rupa semulajadi, terbuka dan ekspresif dalam masa beberapa saat.

Kelemahan utama peranti mekanikal adalah tempoh penetapan yang agak pendek. Tetapi jika anda segera menggunakan dakwat yang baik selepas prosedur keriting, rambut akan tetap panjang dan dipintal selama seharian;

  Tahap penjagaan kulit muka

Peranti elektrik

Ia berfungsi dengan prinsip yang sama seperti pendahulunya mekanikal. Tetapi plat itu sendiri dipanaskan mengikut cara plat, mewujudkan penekanan yang lebih lama. Saya harus mengatakan bahawa forseps elektrik lebih berbahaya daripada yang mekanikal.

Tongs untuk bulu mata keriting - kecantikan, ditambah dengan bahaya?

Jika anda salah mengira dengan menjaga rambut di antara pinggan mereka, anda hanya boleh membakar atau merosakkannya dengan teruk. Di samping itu, mereka tidak berbeza dalam kekompakan dan pergerakan – mereka hanya berfungsi di rangkaian, dan mungkin tidak sesuai di dalam beg jika dilengkapi sepenuhnya.

Tetapi ada kategori wanita yang lebih suka peranti sedemikian, dengan alasan bahawa perkakas elektrik eksklusif dapat menjamin penerapan solekan yang ideal. Sekarang terdapat alternatif yang lebih baik untuk peranti ini – berus elektrik khusus yang menyikat bulu mata dengan satu peringkat gelombang mereka.

Terdapat tiga langkah: perpisahan yang berkesan, mengangkat dan menetapkan. Kemungkinan besar, ia adalah berus rambut yang akan menggantikan analog mereka yang “kuno” dari pasaran.

Apa pengeriting bulu mata ini dipanggil? Sebenarnya, mereka tidak mempunyai nama tertentu. Tanya mereka dalam butik, memanggil frasa ini.

Sekiranya anda masih tidak tahu mana tong yang akan lebih baik untuk anda, atau tidak mahu mengganggu diri anda dengan manipulasi yang tidak perlu pada malam hari memakai solek, hubungi salon dengan permintaan untuk perm kimia untuk anda. Sekarang prosedur ini telah menjadi sangat bergaya, dan ia dilakukan oleh hampir semua tuan yang mengkhususkan diri dalam pembinaan dan pembibitan.

By the way, ada satu lagi prosedur baru dan “lazat” – laminasi rambut. Ia bukan sahaja mampu membuat bulu mata anda kelihatan tebal, tebal dan panjang, tetapi juga menyembuhkan mereka selepas beberapa kesan merosakkan. Sebagai contoh, wanita semakin menggunakannya selepas membina panjang.

Bagaimana untuk menggunakan alat ini dengan betul?

Sekiranya anda masih berfikir bahawa gelombang itu adalah cara terbaik, dan anda sudah berhasrat untuk membeli peranti yang sedang dibincangkan, sila ambil perhatian bahawa ia perlu dapat digunakan. Dan agak mungkin, gaya berkualiti tinggi akan berubah kepada anda jauh dari pertama kalinya.

  Burdock akar

Untuk memutar rambut yang cantik dan tidak merosakkannya, ikut peraturan mudah:

Tongs untuk bulu mata keriting - kecantikan, ditambah dengan bahaya?
  • Tidak perlu melakukannya dengan tergesa-gesa apabila anda dengan cepat pergi ke mesyuarat. Pertama, tidak ada yang baik dari manipulasi seperti itu “tergesa-gesa“Tidak akan berhasil, kedua, anda dan pada risiko semua mencederakan kulit lembut kelopak mata, menangkapnya bersama-sama dengan rambut di antara pinggan;
  • Sebelum lencong, bulu mata perlu dibersihkan dengan air tonik atau mikro khusus – mereka tidak boleh mengandungi ketulan lama dari bangkai dan sebarang bahan cemar semulajadi;
  • Untuk memutarkan bulu mata mascara yang telah dicat bukanlah penyelesaian terbaik. Dalam kes ini, risiko traumatisasi rambut meningkat dengan ketara. Di samping itu, mereka dibentuk kinks yang tidak menarik. Oleh kerana rambut di bangkai bangkai terdedah kepada ubah bentuk dan lebih terdedah, anda boleh menyediakan terlebih dahulu untuk kejatuhan mereka yang banyak;
  • Sebelum menggunakan pinset, kurangkan bahagian kerja mereka di bawah aliran air panas, atau langsung ke udara panas dari pengering rambut. Jadi styling akan bertahan lebih lama;
  • Jangan mengamalkan penangkapan rambut sekali-sekala dan jangka panjang. Adalah lebih baik untuk melakukan ini: mencubit sebahagian daripada rambut di pangkalan, tahan selama 10-15 saat, buka bahagian kerja produk sedikit dan gerakkannya ke tengah-tengah mata. Manipulasi sedemikian akan memberikan kesan yang lebih semula jadi dan keluk yang indah;
  • Terus perhatian pada keadaan pinset. Periksa dengan kerap untuk kerosakan lateks atau plastik. Perhatikan integriti band getah. Sekiranya anda membeli forseps yang baik, anda pasti akan menggunakannya selama beberapa tahun. Tetapi untuk memastikan diri anda tidak menyakitkan, jadi jika alat anda rosak atau pecah, jangan cuba untuk memulihkannya dan jangan cari cara untuk menggunakan toceps itu.

Bulu mata cantik adalah kunci kejayaan. Tetapi dalam usaha menarik minat luar, jangan lupa tentang kesihatan bulu mata dan mata anda secara umum. Jadilah sangat menarik!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector