Kecantikan dan kesihatan

“Variasi warna”: bagaimana untuk sentiasa mengubah nada keriting dengan tonik?

Di haus perubahan, kita, wanita, bermula dengan gaya rambut. Terdapat juga kepercayaan bahawa mengubah rambut anda, anda boleh menukar seluruh hidup anda. Mengenai pewarna rambut hampir dijamin mencerminkan setiap daripada kita. Walau bagaimanapun, tidak semua orang boleh menggunakan lukisan radikal dengan bantuan sebatian industri.

Dan mungkin ini adalah penyelesaian yang tepat, terutamanya kerana dalam rangkaian moden kedai-kedai rambut ada tonik - cara khusus untuk perubahan warna rambut jangka pendek di rumah. Mengenai produk yang diberikan juga terdapat soalan-soalan yang teliti, contohnya - sama ada wanita hamil boleh tonik rambut pewarna?

Bolehkah helai tonik noda?

"Variasi warna": bagaimana untuk sentiasa mengubah nada keriting dengan tonik?

Sudah tentu, komposisi produk ini jauh lebih unggul dalam kelembutannya dan "Harmlessness" analogi mereka. Oleh itu, secara teorinya, pilihan sedemikian adalah mungkin. Walau bagaimanapun, kami tidak mengambil kira aliran kehamilan anda, ciri fisiologi individu dan masalah yang disertakan.

Oleh itu, kami mengesyorkan supaya semua wanita hamil berunding dengan doktor penyelia dengan soalan khusus sama ada mereka boleh melakukan tindakan ini atau tindakan itu.

Jadi, bagaimana untuk memulihkan rambut anda dengan tonik?

Mengambil kira - tonik pewarna untuk rambut tidak dapat mengubah bayangan kepala rambut untuk jangka masa yang panjang. Sesetengah pendandan rambut, lebih-lebih lagi, berhujah bahawa selepas tonik, sukar untuk menenangkan rambut dengan cara standard. Kami tidak mahu mengenakan penghakiman atau kepercayaan teoretikal kepada anda, tetapi hanya akan memberitahu anda cara menggunakan alat ini untuk menggulung rambut.

Kami mengumpul "arsenal"

Sebelum anda mengkaji arahan mengenai bagaimana untuk memperbaiki rambut anda dengan tonik, pastikan semua alat anda berada di tangan.

Untuk lukisan anda perlu:

"Variasi warna": bagaimana untuk sentiasa mengubah nada keriting dengan tonik?
  • Bekas plastik (tidak bermakna logam, hidangan kayu boleh digunakan, tetapi tidak diingini kerana kerosakan yang mungkin);
  • Span biasa;
  • Berus untuk pengedaran komposisi helai (pendandan rambut yang lebih baik, tetapi anda boleh lakukan dan gigi, pastinya baru);
  • Sikat dengan gigi jarang, lebih baik juga plastik;
  • Klip rambut;
  • Sarung tangan;
  • Syampu yang berkualiti;
  • Tuala lembut.

Nasihat: memilih tonik yang tepat, menilai dengan tepat warna rambut yang asal. Sudah tentu, jika anda seorang peminum yang berair, atau wanita berambut coklat, membeli sebuah teduhan mutiara untuk blondes tidak masuk akal untuk anda. Mengambil kira - dengan bantuan tonik, anda tidak boleh menyerlahkan atau menggelapkan warna rambut semasa secara radikal!

Kaedah ujian ujian

"Variasi warna": bagaimana untuk sentiasa mengubah nada keriting dengan tonik?

Betulkah rambut pewarna dengan tonik di rumah?

Pertama, seperti yang telah kami katakan, pigmen pigmen yang betul harus dipilih. Biasanya, tonik dipilih supaya warnanya 1-2 lebih gelap dan lebih sengit daripada yang asal.

Secara harfiah: ini bermakna bayangan ashy tidak mewarnai rambut berambut gelap, dan chestnut "Tidak akan mengambil" si rambut coklat.

Tanya pakar mengenai ubat yang dipilih. Ia juga akan mengambil kira ciri-ciri individu struktur keriting anda, keadaan mereka dan "Sejarah" pewarnaan.

Pendandan rambut juga akan membuat anda putusan sama ada ia akan mungkin untuk pewarna rambut dengan cat selepas tonik. Walau apa pun warna pilihan balsem naungan, pastikan untuk mengujinya pada helai yang berasingan, supaya tidak mendapat hasil yang tidak dijangka.

Jika sehelai rambut mempunyai warna yang sama yang anda mahu - dengan terang mula cat untuk keseluruhan kepala.

Penyediaan tonik

Buka pembungkusan dengan produk. Biasanya, sebagai tambahan kepada balsem yang paling berwarna, ia mengandungi pemeriksaan syampu yang diperbaiki, serta topeng pemulihan untuk mentol rambut tindakan yang mendalam. Berhati-hati membaca arahan. Sediakan span atau berus, pengapit dan alat lain yang mungkin berguna. Sebarkan jumlah balsam yang diperlukan dalam bekas plastik. Tutup lantai di dalam bilik, di mana anda akan membuat warna, supaya ia tidak kotor.

Masa kebenaran: pewarnaan

"Variasi warna": bagaimana untuk sentiasa mengubah nada keriting dengan tonik?

Rambut yang basah basah dan meremukkan mereka. Bahagikan perpisahan menjadi dua bahagian yang sama.

Sapukan tonik pertama kepada satu setengah, dan kemudian ke kedua.

Gosokkan lembaran berwarna dari klip yang tidak disentuh. Apabila seluruh kepala diproses, sikat rambut dengan berus.

Sekarang anda perlu mengalahkan tonik sehingga anda mendapatkan buih, seolah-olah anda mempunyai syampu biasa di kepala anda.

Untuk menahan pigmen pewarna adalah mengikut penjelasan pengilang, dengan mengambil kira keputusan yang dikehendaki.

Biasanya ia tidak mengambil lebih dari setengah jam.

Mencuci rambut

Oleh itu, apabila prosedur untuk memohon produk selesai, ia mesti dibasuh dengan jumlah air suam yang banyak. Pastikan untuk memastikan ia menjadi telus. Jika anda membasuh balsem tidak sampai ke akhir, ada risiko bahawa ia akan mula meninggalkan trek yang tidak menarik pada pakaian dan linen katil. Pada akhir prosedur, keringkan keriting dengan kain dan letakkan pengering rambut dalam mod sejuk.

Bolehkah saya mewarnai rambut saya dengan tonik toning? Sudah tentu - ya. Dan apa lagi, beberapa wanita secara harfiah "Menjimatkan" dari nada yang tidak diingini yang diperolehi dengan perubahan warna tradisional. Blondes "Memadamkan" merah dan yellowness tepat tonik.
Biarkan kunci anda menggembirakan anda dengan warna, kecantikan, cahaya dan kesihatan anda! Jadilah cantik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =