Kerja dan Kerjaya

Bagaimana dan dengan siapa anda boleh bekerja untuk diri sendiri?

Ramai orang buat kali pertama dalam kehidupan mereka berfikir tentang soalan “bagaimana untuk memulakan kerja untuk diri sendiri“Hanya ketika ini mereka menganggur. Bagi sesetengah orang, tekanan seperti kehilangan pekerjaan atau pemecatan secara tiba-tiba menjadi punca kemurungan yang berpanjangan, tetapi untuk orang lain – insentif yang kuat untuk memastikan bahawa mengubah hidup anda dan mencuba bidang baru aktiviti.

Bagaimana dan dengan siapa anda boleh bekerja untuk diri sendiri?

Sebenarnya, tidak cukup peluang untuk bekerja untuk diri sendiri dan ia agak biasa untuk mendapatkan wang, jadi sama sekali tidak ada alasan untuk kehilangan hati dan jatuh ke dalam keputusasaan. Perkara yang paling penting untuk masa yang lama tidak berlarutan dalam keadaan pengsan yang sedikit selepas menerima rekod kerja dengan rekod “diberhentikan“, Dan mula berfikir dan memilih yang paling sesuai untuk diri sendiri”bidang aktiviti“.

Apakah pilihan untuk bekerja pada diri mereka sekarang yang popular dengan orang yang tiba-tiba kehilangan pekerjaan mereka, tetapi tidak kehilangan kepalanya?

Contents

Mulakan kerjaya freelancer

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, semakin ramai orang enggan bekerja “di pejabat“Dan masuk ke kolam renang percuma, iaitu menjadi freelancer. Siapa ini dan bagaimana untuk memulakan kerja sebagai seorang freelancer? Ini adalah orang yang tidak mempunyai pekerjaan tetap, dia bebas dan dia memilih pelanggannya dan merancang masa.

Oleh itu, anda mendapat peluang untuk melakukan kerja kegemaran anda dan tidak bergantung pada mood bos dan hari kerja dalam kalendar.

Kelebihan kerja ini termasuk:

  • kebebasan aksi yang tinggi;
  • jadual percuma, keupayaan untuk merancang masa dan “berhenti“Bekerja pada masa ini dalam kecemasan dan tamat kemudian;
  • keamanan moral;
  • pemenuhan tugasan dan pesanan dari rumah.
  Cara untuk mendapatkan wang untuk wanita di rumah

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan:

  • ketiadaan gaji tetap;
  • rekod kerja kosong;
  • kebarangkalian yang tinggi bahawa pelanggan tidak akan membayar;
  • ketidakstabilan dan sifat kerja terpencil.

Jadi, sebagai contoh, jika anda seorang akauntan yang sangat berpengalaman dan tidak mahu menukar profesion anda, anda boleh melakukan “mengekalkan“Usahawan swasta dan perniagaan kecil di rumah. Perkhidmatan akauntan bebas sangat diperlukan, kerana dalam kebanyakan kes semua usahawan, ketika membuka kecemasan, berfikir “bagaimana untuk memulakan kerja dan membuat keuntungan?“, Dan hanya kemudian mereka ingat bahawa dengan dokumentasi dan pelaporan, anda juga perlu melakukan sesuatu.

Satu lagi varian pekerjaan dengan jadual percuma ialah kerja broker barang. Bagaimana untuk memulakan kerja? Pada peringkat awal, tidak mungkin berjaya untuk menguruskan sendiri, kerana untuk mencari dan pemilihan pangsapuri, pejabat, rumah dan sebagainya. Untuk order, anda mesti mempunyai tertentu “pangkalan pelanggan dan hartanah“.

Walau bagaimanapun, jika anda memperoleh segala-galanya, pada masa yang akan datang ia akan mungkin dilakukan tanpa bos dari atas dan terlibat dalam aktiviti hartanah secara bebas.

Gunakan kemungkinan-kemungkinan Internet yang tidak terhingga

Bagaimana dan dengan siapa anda boleh bekerja untuk diri sendiri?

Hidup tidak pernah berdiri masih, semuanya bertambah baik dan maju, dan dalam zaman teknologi tinggi boleh, sekurang-kurangnya tidak cukup untuk menggunakan Internet dan mencari ruang terbatas beliau menjawab kepada soalan bagaimana untuk ke tempat kerja pada dirinya sendiri. Dan salah satu pilihan untuk kerja percuma itu adalah penulisan iklan.

Jika anda dengan bahasa Rusia “pada awak“Nah dapat menyatakan pandangan mereka, memiliki kemahiran asas untuk bekerja dengan editor teks dan tahu bagaimana untuk mencari maklumat yang anda perlukan di Internet – ini adalah apa yang anda perlukan!

  Profesion Tuan Rumah: 7 tugas pentadbir asas

Bagaimana cara memulakan kerja sebagai penulis iklan? Apa yang anda perlukan adalah PC yang boleh dipercayai, akses yang stabil kepada rangkaian dan keinginan yang besar untuk memikirkannya. Kerja pengarang ini adalah untuk menulis artikel yang menarik dan unik mengenai topik yang diberikan oleh pelanggan, ulasan, penerangan produk kedai dalam talian dan banyak lagi.

Sudah tentu, sebelum anda mula bekerja di Internet, anda boleh mengenali bahan-bahan tematik, cuba untuk belajar tentang kerja ini sebisa mungkin, berbual di forum yang sudah berpengalaman “salinan“.

Pilihan lain adalah bekerja sebagai jurugambar dan menjual semua foto anda di Internet yang sama. Adakah anda mempunyai kamera separa profesional, adakah anda tahu bagaimana dan suka mengambil gambar? Berani, ini adalah peluang anda untuk mengubah imej biasa anda dalam hidup anda dan mula bekerja untuk diri anda sendiri. Photographer – adalah profesion yang sangat popular, dan oleh itu orang ramai daripada lebih jurugambar yang berpengalaman, kebaikan sebenar, orang baru, sudah tentu, tidak akan menjadi sangat mudah untuk menyatakan diri anda.

Bagaimana memulakan kerja sebagai jurugambar? Untuk memulakan, foto anda boleh diletakkan pada jualan untuk pelbagai sumber yang berurusan dengan penjualan dan pembelian foto unik dan menarik. Secara selari, anda perlu membuat portfolio anda sendiri, sekurang-kurangnya dalam rangkaian sosial.

Bagi mereka yang tidak berkawan dengan komputer …

Bukan semua orang suka dan boleh berinteraksi dengan mudah dengan komputer, dan pada ekspans Internet yang luas, tidak semua orang berasa selesa. Ramai orang tidak boleh bekerja dan menghabiskan masa yang lama di dalam syarikat mesin berjiwa.

Jika anda dan anda ingin bekerja dan syarikat diperlukan, dan sebagai tambahan anda mempunyai pendidikan perubatan, anda boleh menjadi ahli terapi urut atau ahli kecantikan. Pada masa ini, terdapat banyak kursus latihan semula, di mana anda boleh mendapatkan semua pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan.

Bagaimana dan dengan siapa anda boleh bekerja untuk diri sendiri?

Bagaimana untuk memulakan kerja sebagai ahli terapi urut atau pakar kecantikan? Sudah tentu, anda boleh terlebih dahulu mengatur penerimaan pelanggan di rumah, menjimatkan penyewaan premis, atau memilih cara yang lebih mudah bagi klien untuk menyediakan perkhidmatan di tempat kediaman mereka yang ingin meningkatkan kesihatan mereka.

  Profesion wanita: kami memilih keistimewaan mengikut kerjaya

Orang yang mempunyai pendidikan perubatan juga boleh berjaya dilatih semula menjadi psikolog, jururawat swasta dan pengasuh. Sudah tentu, sebelum anda mula bekerja sebagai ahli psikologi untuk mengambil kursus pengajian, tetapi untuk peranan jururawat dan jururawat pendidikan perubatan akan mencukupi.

Tidak kira yang ia adalah anda membuat keputusan untuk menjadi broker barang, ahli psikologi, penulis atau ahli terapi urut, atau dapatkan satu lagi pilihan lebih sesuai pekerjaan, perkara yang paling penting adalah tidak pernah kehilangan kepercayaan pada diri mereka sendiri dan kekuatan mereka sendiri, menjadi optimis berterusan dan ceria. Hanya dalam kes ini semua akan berubah dan kerja lama ditunggu-tunggu “Pada diri saya sendiri“Akan membawa bukan sahaja pendapatan, tetapi juga keseronokan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply