Asimetri kelenjar susu: bagaimana untuk memperbaikinya? | pangudownloads.com
Kesihatan wanita

Asimetri kelenjar susu: bagaimana untuk memperbaikinya?

Tubuh wanita pada mulanya cantik, tetapi ia berlaku bahawa terdapat masalah dengan bahagian yang paling feminin dan lembut daripadanya. Mengapa payudara mempunyai saiz yang berbeza dan bagaimana kecacatan ini diperbetulkan? 

Dada saiz yang berbeza dalam seorang gadis remaja

Asimetri kelenjar susu: bagaimana untuk memperbaikinya?

Bermula dari sebelas hingga dua belas tahun, organisma gadis "awak terbangun"Di bawah pengaruh hormon estrogen, perkembangan yang sedang ditubuhkan dalam tempoh ini. Pembangunan yang tidak sekata menjadi tidak ketara serta kedudukan yang salah berbanding dengan paksi thorax.

Dan walaupun keluhan pertama tentang cacat muncul pada remaja selama lima belas tahun, kesimpulan akhir dapat dibuat hanya setelah pembentukan selesai, yaitu 17-18.

Kemungkinan penyebab kelewatan perkembangan salah satu kelenjar:

  • hiper atau hiperplasia keturunan;
  • diperolehi - disebabkan kecederaan. 

Dijamin untuk melindungi kanak-kanak dari mana-mana dua faktor ini adalah mustahil - keturunan tidak dapat mempengaruhi, dan kecederaan berlaku walaupun di antara anak-anak yang paling berhati-hati. Namun risiko jerawat atau lebam dengan pembedahan tisu lebih besar, jika, sebagai contoh, berikan gadis itu ke bahagian gimnastik. 

Apa yang boleh dilakukan jika payudara mempunyai saiz yang berbeza?

Ini semua bergantung kepada betapa serius masalahnya. Dengan perbezaan dalam jumlah (dalam saiz yang sama), hampir satu-satunya cara untuk menyembunyikan kelemahan adalah memakai bra pada dada besar dan menggunakan pengisi untuk cawan kosong.

Pemadat harian coli dengan kapas adalah pilihan yang paling teruk. Untuk tujuan ini, lebih baik menjahit memasukkan kain hygroscopic lembut ke dalam pakaian yang sesuai saiz, ia boleh dirajut. Penetapan liner yang begitu baik di kain itu akan melegakan kebimbangan bahawa sesuatu boleh bergerak, memutar, keluar ...

kesan penyamaran Perfect telah mengangkat coli model push-up, yang boleh dengan mudah ditambah dengan memasukkan sendiri, hanya meletakkan ia ke dalam poket yang sedia ada dalam cawan.

Sekiranya masalah itu bukan dalam saiz kelenjar, tetapi dalam susunan asimetris mereka, anda tidak dapat menyembunyikannya dengan bantuan seluar dalam: bra "duduk", Dengan tepat mengulangi lokasi mereka yang tidak sekata.

Dalam kes ini, anda hanya boleh mengalih perhatian perhatian dari ketidaksempurnaan angka dengan bantuan helah dalam pakaian:

  • blaus dalam kacang kecil atau corak lain yang secara visual menyembunyikan cerun paksi dan asimetri;
  • Band diagonal dan hem tisu akan membetulkan sedikit keadaan, anda hanya perlu memilih arah band ke atas dari sisi kelenjar bawah;
  • corak fantasi dalam gaya 60-an juga menyembunyikan asimetri;
  • mencetak sangkar atau papan catur, serta garis yang ketat dan pinggang yang terlalu banyak, menekankan kecacatan, dan oleh itu mereka tidak boleh dipakai secara kategori;
  • Aksesori seperti tudung leher, selendang, kolar chalet dan kolar-penjepit sempurna topeng tempat masalah. 

Bagaimana untuk membetulkan asimetri kelenjar susu

Asimetri kelenjar susu: bagaimana untuk memperbaikinya?

Ucapan, tentu saja, mengenai pembedahan plastik. Tiada kaedah lain, contohnya, urut, tablet, salap, tidak boleh dilakukan. Setelah rundingan dan pemeriksaan, pakar bedah memutuskan untuk meningkatkan, menurunkan, memperbaiki kedudukan satu kelenjar berbanding dengan yang lain, dalam kes-kes yang teruk - kedua-dua kelenjar serta-merta.

Operasi ini boleh dilakukan hanya pada usia 18 tahun, walaupun tidak dilarang untuk berunding mengenai masalah ini pada usia apa-apa. Sebab saiz payudara yang berbeza untuk pakar bedah plastik, sebagai peraturan, tidak penting, kecuali untuk kes-kes kanser, yang mana setiap intervensi meningkatkan risiko kambuh semula.

Beritahu diri anda untuk pembedahan, terutamanya implan implan, anda perlu mengambil kira rancangan untuk mengandung dan memberi makan. Tempoh penyembuhan dan pemulihan selepas plastik dan sebelum apa-apa beban sebagai makanan, mestilah sekurang-kurangnya setahun.

Kali ini diperlukan bukan sahaja untuk memulihkan kesihatan selepas pembedahan, apa yang berlaku, sudah tentu, lebih cepat, dan dada sepenuhnya disesuaikan dengan keadaan yang baru, kulit dan tisu yang mendalam digunakan untuk memuatkan, serta benar-benar yakin bahawa penolakan implan tidak akan berlaku. 

Mengapa payudara menjadi saiz yang berbeza apabila memberi makan?

Masalah umum semua ibu menyusu adalah perubahan kelenjar susu selepas mengandung dan menyusu. Kelenjar dapat berkembang secara tidak rata, jatuh ke ketinggian yang berbeza, mengubah garis besar mereka dengan perbezaan yang hampir tidak dapat dilihat atau mencolok.

Pada badan wanita yang menyusui, tidak seperti masa akil balighnya sendiri, bukan sahaja estrogen, tetapi juga tindakan prolaktin hormon laktasi. Menyerang kedua-dua hormon yang sangat penting pada kelenjar susu, walaupun berfungsi normal, mungkin berlebihan.

pengeluaran susu sering dilihat ibu-ibu muda, tidak sama dalam kedua-dua kelenjar: satu menghasilkan makanan untuk bayi sama rata, sentiasa penuh dengan susu dengan kelajuan yang sama, dan yang lain "ia nakal"- ia ketinggalan, ia melimpah.

Banyak wanita terganggu dan keliru dengan "tingkah laku»Payudara, dan mereka praktikal secara tidak sadar memberi keutamaan kepada seseorang yang lebih mudah diisi dan dikosongkan.

Tetapi memohon bayi kepada satu payudara, mengabaikan kedua adalah kesilapan besar. Akibat daripada genangan susu dalam kelenjar boleh menjadi serius - sehingga mastitis dan radang saluran susu. Salah satu komplikasi keadaan seperti itu boleh menjadi pilihan ketika akhir besi makan kembali ke saiz normal, manakala mayat lain dilanjutkan seolah-olah membalas dendam untuk fakta bahawa ia telah diabaikan.

Pencegahan asimetri selepas makan adalah mudah - kelenjar alternatif, sebaiknya beberapa kali sehari. Ia juga sangat penting untuk mengekspresikan susu yang telah datang, jika bayi tidak boleh mengosongkan payudara - contohnya, dia sudah diberi makan.

Untuk membetulkan peningkatan secara berlebihan atau menurunkan pada pemakanan payudara, mungkin, setelah menjalani pembedahan plastik. Dalam kes ini, penyelesaian yang paling kerap akan menjadi operasi untuk mengurangkan saiz salah satu kelenjar kepada normal, mengambil norma yang lebih kecil. 

Jika payudara saiz yang berbeza menjadi menopaus

Apa-apa perubahan yang terdapat dalam kelenjar susu dalam menopaus dan tempoh pra-menopaus (selepas 45-47 tahun) menyebabkan ketakutan. Payudara yang telah mengubah bentuknya harus diperiksa dengan teliti oleh wanita itu sendiri.

Asimetri kelenjar susu: bagaimana untuk memperbaikinya?

Kemudian anda perlu menjalani pemeriksaan doktor mamalia. Bukan sahaja asimetri visual (perbezaan dalam saiz atau tahap ptosis) perlu bersusah payah pesakit dan doktor, tetapi juga penyatuan mungkin dan melengkung kontur payudara dan areola di sekitar puting. Untuk tidak melepaskan penyakit serius, kaji selidik itu harus didekati dengan segala tanggungjawab.

Rontok yang tidak sekata disebabkan kerapuhan kulit adalah jarang. Tetapi ia juga boleh diperbetulkan melalui pembedahan plastik. Di dalam implan implan kelenjar yang tidak menaikkan saiz, tetapi mengekalkan bentuk yang indah.

Terdahulu keputusan itu dibuat tentang plastik, lebih baik dalam kes ini: tidak selalu payudara berat jatuh boleh "diletakkan di tempat". Melemahkan kulit yang melampau tidak membenarkan pembetulan kecacatan walaupun dengan implantasi implan. 

Apa yang perlu dilakukan dalam setiap kes tertentu dan betapa mudahnya untuk menyelesaikan masalah ini secara operatif, hanya doktor yang akan memberitahu. Walau bagaimanapun, jika kelahiran seorang kanak-kanak dirancang pada masa akan datang, lebih baik untuk melambatkan penyusuan - jadi mana-mana ahli bedah plastik yang teliti akan menjawab anda.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 89 = 98