Bagaimana untuk memperlahankan metabolisme pesat | pangudownloads.com
Kesihatan wanita

Bagaimana untuk memperlahankan metabolisme pesat

Adakah anda tergolong dalam kategori orang-orang yang tidak dapat menaikkan berat badan? Oleh itu, ia berguna untuk anda mengetahui bagaimana anda boleh melambatkan metabolisme pesat dalam badan anda. Apabila metabolisme dipercepat, terdapat kekurangan berat badan. 

Punca metabolisme dipercepatkan

Bagaimana untuk memperlahankan metabolisme pesat

Metabolisme yang dipercepatkan adalah berbahaya kepada tubuh kita kerana ia perlahan, jadi mencari metabolisme yang cepat, perlu mengambil langkah-langkah yang bertujuan untuk menormalkannya. Sekiranya seseorang tidak berjaya mendapatkan lemak subkutan yang cukup, ia mengalami penipisan yang menyakitkan.

Keadaan badan ini bukan sahaja mempunyai manifestasi luaran yang tidak menyenangkan, tetapi juga menyebabkan perkembangan banyak penyakit. Orang kurus lebih gementar dan mudah marah, yang disebabkan oleh peningkatan pengeluaran adrenalin.

Penyebab metabolisme yang paling biasa adalah faktor-faktor berikut:

 1. Keturunan;
 2. Disfungsi kelenjar tiroid;
 3. Tekanan kuat yang berpanjangan;
 4. Penyalahgunaan nikotin. 

Tanda-tanda utama metabolisme perlahan - ketidakupayaan untuk membina jisim otot dan selesema yang berlebihan dengan pengambilan makanan yang mencukupi. Tisu otot boleh ditingkatkan dengan latihan sengit, tetapi ada cara lain untuk melambatkan metabolisme. 

Cadangan pakar

Sekiranya anda mula melihat tanda-tanda metabolisme yang tertangguh, anda harus menghubungi pakar yang akan menemui punca perubahan serius dalam badan.

Pertama sekali, pertimbangkan nasihat pakar:

Bagaimana untuk memperlahankan metabolisme pesat
 • Elakkan kafein. Kafein tergolong dalam jumlah makanan yang melambatkan metabolisme, jadi ia harus ditinggalkan oleh mereka yang ingin mendapatkan berat badan;
 • Jangan bawa sarapan pagi. Sekiranya anda mengalami metabolisme yang perlahan, jangan tergesa-gesa untuk sarapan dengan segera selepas kebangkitan, kerana makan pagi, sebaliknya, membantu mempercepatkan metabolisme. Dalam tempoh ini, badan meningkatkan tahap kortisol, yang disebabkan oleh kelaparan, akibatnya kebanyakan nutrien akan dimetabolisme;
 • Kurangkan masa tidur. Sesungguhnya anda telah mendengar bahawa pakar mengesyorkan banyak tidur untuk mempercepat metabolisme. Oleh itu, untuk melambatkannya, anda perlu mengurangkan masa tidur. Kurang tidur menyumbang kepada pembangunan kortisol - bahan yang mengawal intensiti metabolisme;
 • Mod Kuasa. Untuk metabolisme perlahan anda perlu makan kurang. Orang yang sering makan sepanjang hari, tetapi dalam bahagian kecil, menggunakan kalori lebih cepat. Jika anda tidak dapat menaikkan berat badan, maka anda, sebaliknya, perlu makan banyak, tetapi jarang;
 • Hadkan penggunaan produk tenusu. Kajian menunjukkan bahawa kekurangan kalsium dalam badan menyebabkan metabolisme yang rendah. Di samping itu, penggunaan produk susu yang ditapai tidak membenarkan badan menyerap sepenuhnya lemak;
 • Kurangkan aktiviti fizikal. Sekiranya anda ingin membina otot, anda perlu menyerah kepada sukan intensif, dan elakkan aktiviti fizikal.

Harian mematuhi saranan mudah, anda boleh menormalkan metabolisme, meningkatkan berat badan dan meningkatkan kesihatan anda. 

Apa yang ada untuk pulih?

Persoalan sememangnya bermimpi untuk bertanya kepada diri sendiri banyak wanita, tetapi hanya bertuah kepada mereka yang telah melemahkan metabolisme. Ia adalah makanan, bilangan mereka, komposisi dan kekerapan penggunaan yang mempengaruhi metabolisme.

Sekiranya anda mengalami selesema yang berlebihan, pertimbangkan semula pemakanan anda, dan jika perlu, masukkan perubahan ke dalamnya. Pakar pemakanan mengesyorkan makan makanan yang paling kalori, serta makanan yang rendah serat.

Mereka menamakan produk tersebut, metabolisme perlahan, seperti gula, pasta, tomato, kentang, kacang, babi, tepung, gula-gula, madu, mentega.

Untuk menolaknya adalah perlu dari produk tersebut:

 • rempah;
 • teh hijau;
 • buah sitrus;
 • produk tenusu;
 • produk bijirin penuh. 

Baik memperlahankan metabolisme mentega kacang pada sandwic atau minyak zaitun sebagai berpakaian untuk spageti. 

Persediaan untuk penambahan berat badan

Bagaimana untuk memperlahankan metabolisme pesat

Sekiranya anda tidak dapat melambatkan metabolisme, menukar rejim dan menu pemakanan, anda boleh menyelesaikan masalah dengan mengambil ubat khas. Mereka tergolong dalam kumpulan antimetabolit - bahan yang menghalang proses metabolisme. Mereka didasarkan pada analogi vitamin dan hormon, mediator dan substrat pelbagai enzim. 

Untuk mengurangkan metabolisme, penggunaan yis dan protein tablet disyorkan. Di antara ubat-ubatan yang metabolisme yang lambat, ia amat penting untuk menyerlahkan Apilac, yang juga membantu membina otot dengan cepat.

Sebelum mengambil apa-apa ubat yang bertujuan untuk menormalkan metabolisme atau direka bentuk untuk membina massa otot, berunding dengan pakar dan membiasakan diri dengan kesan sampingan mereka. 

Normalisasi proses metabolik bukan satu tugas yang mudah, tetapi jika anda mengikuti semua cadangan pakar dan mengetahui bahawa ia akan melambatkan metabolisme, anda dapat menyelesaikan masalah!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + = 6